Μεταφράσεις Και Νέα Των Τουρκικών Εφημερίδων Και Ιστοσελίδων Που Αφορούν Την Ελλάδα

ΨΩΝΙΖΟΝΤΑΣ ΑΠΟΡΡΥΠΑΝΤΙΚΑ, ΚΑΛΤΣΕΣ ΚΑΙ ΓΙΟΥΦΚΑΔΕΣ ΑΠΟ ΤΗΝ ΑΔΡΙΑΝΟΥΠΟΛΗ…

No Comments Share:

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Η Αδριανούπολη έγινε κέντρο εμπορίου για Έλληνες και Βούλγαρους

Η αύξηση στο συνάλλαγμα σε Ελλάδα και Τουρκία σε σχέση με τουρκικό νόμισμα , κινητοποίησε για αγορές τους συνοριακούς γείτονες. Ιδιαίτερα το Σαββατοκύριακο ξένοι τουρίστες έρχονται με λεωφορεία και αρχίζουν να ψωνίζουν από είδη καθαριότητας και έπιπλα μέχρι τρόφιμα και είδη κλωστοϋφαντουργίας. Για αυτό και οι έμποροι στην Αδριανούπολη τις πινακίδες των τιμών τους, τις έχουν σε 3 γλώσσες για να εξυπηρετούν έτσι και τους Έλληνες και Βούλγαρους πελάτες τους.

Η Αδριανούπολη λόγω του αυξανόμενου καθημερινά ενδιαφέροντος από Έλληνες και Βούλγαρους τουρίστες καθίσταται πια εμπορικό κέντρο τη περιοχής. Καθώς το βουλγαρικό λέβα είναι 2,10 λίρες και το ευρώ 4,33 λίρες, οι χώροι αγορών των Ελλήνων και Βουλγάρων τουριστών είναι πια το παζάρι που γίνεται την Παρασκευή και τα μεγάλα εμπορικά κέντρα.  Από νωρίς το πρωί Έλληνες και βούλγαροι έρχονται στην Αδριανούπολη, ψωνίζουν όλη την μέρα και μετά τα ψώνια, το βράδυ επιστρέφουν στις χώρες τους. Αυτοί που έρχονται με ΙΧ, ψωνίζουν περισσότερο από τα μαγαζιά που πουλάνε είδη καθαριότητα στην συνοικία Μποστανπαζαρί. Οι ξένοι τελωνειακοί δεν παίρνουν φόρο για ψώνια κόστους 20 ευρώ για αυτούς που πάνε καθημερινά και 260 ευρώ για αυτούς που πάνε  μια φορά τον μήνα. Οι ξένοι τουρίστες εκμεταλλευόμενοι αυτό, άρχισαν να ψωνίζουν στην πόλη.

Ο Ρετζέπ Ζιπκινκουρτ-πρόεδρος του Εμπορικού και Βιομηχανικού Επιμελητηρίου Αδριανούπολης, εξέφρασε την ικανοποίηση του διότι το Σαββατοκύριακο τα ξενοδοχεία είναι γεμάτα, όπως και για το ενδιαφέρον που δείχνουν Έλληνες και Βούλγαροι τουρίστες. Ο Ζιπκινκούρτ ανέφερε:  ¨Η Αδριανούπολη έχει δύο ατμομηχανές στην οικονομία της. Τους εγχώριου και τους ντόπιους τουρίστες. Ιδιαίτερα το Σαββατοκύριακο έρχονται περισσότεροι ξένοι τουρίστες. Τα ξενοδοχεία μας γεμάτα και οι έμποροι ικανοποιημένοι.  Αφήνουν σοβαρά ποσά συναλλάγματος στην πόλη αι αυτό κρατά όρθια την Αδριανούπολη. Μετά από την υπερτίμηση λέβα και ευρώ έναντι του δικού μας νομίσματος, αυτοί που ψώνιζαν, διεύρυναν πια ακόμη περισσότερο το καλάθι των αγορών τους. Παλιά αγόραζαν είδη όπως χαρτί υγείας, πάνες για μωρά και απορρυπαντικά . Τώρα υπάρχουν και τρόφιμα, παπούτσια, ρούχα και είδη κλωστοϋφαντουργίας. Αναπτύχθηκε ένα σοβαρό δυναμικό πελατών για εμάς. Το Σαββατοκύριακο έρχονται στην Αδριανούπολη 70 λεωφορεία.  Χώρια τα ΙΧ. Σάββατα και Κυριακές στο Σαρατσλάρ στην πιο εμπορική οδό, όπως και στα εμπορικά κέντρα, το 80% είναι ξένοι.  Για αυτό και οι έμποροι μας άρχισαν να βάζουν πινακίδες στα ελληνικά και στα βουλγαρικά.

ΜΑΘΗΜΑΤΑ ΕΛΛΗΝΙΚΩΝ ΚΑΙ ΒΟΥΛΓΑΡΙΚΩΝ ΣΤΟΥΣ ΕΜΠΟΡΟΥΣ

Ο Ζιπκινκορτ ανέφερε πως για να βελτιωθούν στο θέμα της γλώσσας οι Αδριανουπολίτες έμποροι, άνοιξαν δωρεάν μαθήματα ελληνικών και τουρκικών και είπε : ¨ Ένας από τους λόγους που έρχονται τόσοι τουρίστες είναι η διαφήμιση που κάναμε στο εξωτερικό. Το επιμελητήριο μας εργάστηκε από κοινού σε Βουλγαρία και Ελλάδα. Εγγυηθήκαμε πως εάν υπάρξει πρόβλημα με κάποιον έμπορο στην Αδριανούπολη, προσφύγετε στο δικό σας επιμελητήριο και εμείς θα λύσουμε το θέμα. Τον τελευταίο καιρό καθώς η κατάσταση της οικονομίας της Ελλάδας δεν είναι καλή, οι ομογενείς μας που ζούνε στην Δυτική Θράκη, ως επένδυση αγοράζουν σπίτια στην Αδριανούπολη.  Εμείς ως επιμελητήριο κατά καιρούς κάνουμε μαθήματα ελληνικών και βουλγαρικών. Πριν από την πρωτοχρονιά, θα εγκαινιάσουμε πάλι δωρεάν μαθήματα ελληνικών και βουλγαρικών.
………………..

https://www.sondakika.com/haber/haber-edirne-yunanlar-ile-bulgarlarin-aktigi-edirne-10154104/

20/10/2017

Σχ: Κάποιοι πιο εντατικοί ελεγχοι και πρόστιμα στα σύνορα, ίσως θα μπορούσαν να συνετίσουν αυτούς που χρηματοδοτούνε το κράτος που καθημερινά μας απειλεί. Αφού οι ίδιοι οι ελληνόφωνοι αδιαφορούν για αυτό, θα πρέπει κάπως να έχουν και τις συνέπειες του εθνικού αποχρωματισμού τους… 

Μάλιστα η πλειοψηφία εξ αυτών είναι φυσικά και Θρακιώτες !

Οι ακρίτες μας !…

Previous Article

ΟΙ ΚΥΡΙΛΕ ΔΙΑΚΙΝΗΤΕΣ ΛΑΘΡΟΜΕΤΑΝΑΣΤΩΝ

Next Article

ΟΛΟΙ ΞΕΡΑΝΕ…

Ίσως Σας Ενδιαφέρουν

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *