Μεταφράσεις Και Νέα Των Τουρκικών Εφημερίδων Και Ιστοσελίδων Που Αφορούν Την Ελλάδα

NEA ΠΙΟ ΣΚΛΗΡΗ ΤΑΞΙΔΙΩΤΙΚΗ ΟΔΗΓΙΑ ΑΠΟ ΤΗΝ ΓΕΡΜΑΝΙΑ

0 σχόλια Share:

Νέα πιο έντονη γερμανική ταξιδιωτική οδηγία σχετικά με την Τουρκία: ” Ανά πάσα στιγμή μπορεί να συμβούν στον καθένα παράλογα πράγματα”

Η Γερμανίδα πρωθυπουργός Άγγελα Μέρκελ στήριξε πλήρως τις δηλώσεις του υπουργού Εξωτερικών Γκάμπριελ σχετικά με την Τουρκία.

Ο εκπρόσωπος της δήλωσε πως η ίδια στηρίζει τις δηλώσεις εκείνες και ότι η λήψη μέτρων κατά της Τουρκίας έχει καταστεί “αναγκαία και αναπόφευκτη”.

Ο Γκάμπριελ είναι σοσιαλδημοκράτης ενώ η Μέρκελ η ηγέτης των Χριστιανοδημοκρατων. Η ομοφωνία τους σχετικά με την στάση απέναντι στην Τουρκία αντανακλά μια ευρεία πολιτική συμμαχία.

Τελευταία κλιμακώθηκε ιδιαίτερα η ένταση στις σχέσεις των δύο χωρών, μετά και την προφυλάκιση ενός Γερμανού πολίτη που ήταν μεταξύ των υπερασπιστών ανθρωπίνων δικαιωμάτων που συνελήφθησαν στην Πρίγκηπο.

Ο Γκάμπριελ δήλωσε πως δεν μπορούν να συνεχίσουν την μέχρι σήμερα ακολουθούμενη πολιτική έναντι της Τουρκίας, πως θέτουν επί τάπητος μια νέα πολιτική και ότι πλέον δεν θα μένουν αναπάντητα αυτά που κάνει η Άγκυρα.

Ο Γερμανός πολιτικός αναφερόμενος στα στοιχεία της νέας αυτής πολιτικής είπε: Με τις υπάρχουσες απειλές κατα των γερμανικών εταιριών, δεν ξέρουμε αν μπορούμε να διασφαλίσουμε τις επενδύσεις τους στην Τουρκία. Τις επόμενες μέρες και εβδομάδες θα εξετάσουμε μαζί με τους εταίρους μας στην Ε.Ε. τον στόχο για ένταξη στην Ε.Ε. που έχει η Τουρκία. Υπό τις παρούσες συνθήκες αδυνατώ να σκεφτώ πως θα μπορούσαν να γίνουν συζητήσεις για την διεύρυνση της Τελωνειακής Ένωσης. Η γερμανική κυβέρνηση αξιολογεί και άλλα μέτρα”.
Ο υπουργός κλιμακώνοντας μάλιστα.την ταξιδιωτική οδηγία σχετικά με την Τουρκία είπε πως “Ανά πάσα στιγμή μπορεί να συμβούν στον καθένα παράλογα πράγματα”
Μιά απο τις αιτίες κλιμάκωσης της έντασης μεταξύ των δύο χωρών ήταν και η προφυλάκιση του Γερμανού πολίτη-δημοσιογράφου Ντενίζ Γιουτζέλ.

Diken 20/7/2017

Previous Article

ΠΟΙΟΣ ΕΙΝΑΙ Ο ΧΑΚΑΝ ΤΣΑΒΟΥΣΟΓΛΟΥ

Next Article

43 XΡΟΝΙΑ ΕΙΣΒΟΛΗΣ ΚΑΙ ΚΑΤΟΧΗΣ

Ίσως Σας Ενδιαφέρουν

Σχολιάστε

Η ηλ. διεύθυνσή σας δεν κοινοποιείται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *