Μεταφράσεις Και Νέα Των Τουρκικών Εφημερίδων Και Ιστοσελίδων Που Αφορούν Την Ελλάδα

ΟΛΟ ΚΑΙ ΠΙΟ ΔΥΣΚΟΛΟ ΤΟ ΤΟΠΙΟ ΓΙΑ ΤΟΝ ΤΟΥΡΙΣΜΟ ΣΤΗΝ ΤΟΥΡΚΙΑ

No Comments Share:

Φόρος που μοιάζει με τιμωρία από εκείνη την χώρα

58be699318c773120c059a02

H σουηδική κυβέρνηση με δικαιολογία τις εκπομπές διοξειδίου του άνθρακα από τις αερομεταφορές, φέρνει στην βουλή έναν έξτρα φόρο αεροδρομίων. Σύμφωνα με την τροπολογία αυτή, αυτοί που ταξιδεύουν εντός Ε.Ε. θα πληρώνουν φόρο 8,5 ευρώ ανά άτομο, ενώ για την Τουρκία το ποσό καθορίστηκε στα 29,5 ευρώ.
Ο φόρος για τις εκπομπές διοξειδίου που άρχισε το 2012 στα πλαίσια του αγώνα ενάντια στην κλιματική αλλαγή, μετά από αντιδράσεις από πολλές χώρες δεν εφαρμοζόταν. Η σουηδική κυβέρνηση όμως ετοίμασε νόμο για την εφαρμογή αυτής της απόφασης του 2012. Σύμφωνα με την τροπολογία που θα έρθει την σουηδική βουλή μέσα στον Μάρτιο, με αιτία τις εκπομπές διοξειδίου του άνθρακα,  ενώ ο κατά κεφαλήν φόρος για τις εμπορικές πτήσεις εντός της Ε.Ε. καθορίζεται στα 8,5 ευρώ, για την Τουρκία ορίστηκε στα 29,5 ευρώ.  Η πρακτική αυτή που θα εφαρμοστεί από το 2018 θα επιφέρει ένα έξτρα βάρος εκατομμυρίων ευρώ στις αεροπορικές εταιρίες.

ΓΙΑ ΤΟΥΡΚΙΑ 29,5 ΕΥΡΩ, ΓΙΑ ΕΛΛΑΔΑ 8,5 ΕΥΡΩ

Η εταιρία DETUR που είναι ένα από τα μεγαλύτερα τουριστικά γραφεία της Τουρκίας που δραστηριοποιούνται στις σκανδιναβικές αγορές ούσα ενάντια σε αυτό τον νόμο που σχηματίζει σημαντικές διαφορές στα χρήματα μεταξύ χωρών της Ε.Ε. και της Τουρκίας, προσέφυγε στο υπουργείο Εξωτερικών και σε άλλα υπουργεία ζητώντας να βελτιωθεί αυτός ο νόμος. O Φιρούζ Μπαλίκαγια- CEO της DETUR , ενημερώνοντας σχετικά με το θέμα, είπε πως με βάση αυτόν τον νόμο η κατά κεφαλήν επιβάρυνση κατανέμεται σε τρεις κατηγορίες και πρόσθεσε:  Για χώρες όπως η Ισπανία και η Ελλάδα που είναι εντός της Ε.Ε. είναι 8,5 ευρώ. Για χώρες που είναι σε απόσταση έως 6 χιλιάδες χιλιόμετρα απόσταση από το αεροδρόμιο Αρλάντα της Σουηδίας ο φόρος είναι 29,5 ευρώ. Σε αυτή την κατηγορία είναι η Τουρκία και η Αίγυπτος. Και στην Τρίτη κατηγορία είναι οι χώρες που είναι πιο μακριά από 6 χιλιάδες χιλιόμετρα απόσταση από το αεροδρόμιο Αρλάντα της Σουηδίας και εδώ ο φόρος είναι 45 ευρώ¨

Η ΚΡΗΤΗ ΕΙΝΑΙ ΠΙΟ ΜΑΚΡΙΑ ΑΠΟ ΤΟ ΝΤΑΛΑΜΑΝ

Ο Φιρούζ Μπαλίκαγιά ανέφερε πως εάν περάσει από την βουλή αυτός ο νόμος θα εφαρμοστεί από την 1/1/2018 και συνέχισε λέγοντας: ¨Μα τι σχέση έχουν οι εκπομπές διοξειδίου με τα πολιτικά σύνορα ; Μπορεί μήπως να λεχθεί πως όταν ένα αεροπλάνο πετά στις χώρες της Ε.Ε.  ρυπαίνει λιγότερο ; Κανονικά  πρέπει η φορολογική επιβάρυνση να είναι ανάλογη με τον χρόνο πτήσης και την απόσταση. Από Στοκχόλμη έως την Κρήτη το αεροσκάφος πετά για 2.714 χιλιόμετρα.  Ενώ αυτό που θα πάει στο Νταλαμάν της Τουρκίας 2.673 χιλιόμετρα. Αυτό δηλαδή που θα πετάξει για Νταλαμάν πετά μικρότερη απόσταση και εκπέμπει διοξείδιο για μικρότερο διάστημα. Αλλά παρόλα αυτά ο τουρίστας που θα πάει στην Κρήτη θα πληρώσει φόρο 8,5 ευρώ, ενώ αυτός που θα έρθει στο Νταλαμάν 29,5 ευρώ.

…………..

Κοροϊδεύουν την νοημοσύνη μας. Το θέμα είναι ξεκάθαρο, εφαρμόζουν ένα είδος κινήτρου για ταξίδια εντός της Ε.Ε.  Θέλουν να τιμωρήσουν όσους ταξιδεύουν εκτός της Ε.Ε.  Αυτή η τιμολόγηση δεν έχει καμία λογική.¨

………….
http://www.hurriyet.com.tr/ab-disinda-tatil-yapana-ceza-gibi-vergi-40386916
7/3/2017

Previous Article

Γέφυρες αντί τειχών

Next Article

ΣΤΟΝ ΔΡΟΜΟ ΤΗΣ ΟΛΛΑΝΔΙΑΣ

Ίσως Σας Ενδιαφέρουν

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *