Μεταφράσεις Και Νέα Των Τουρκικών Εφημερίδων Και Ιστοσελίδων Που Αφορούν Την Ελλάδα

ΤΟΥΝΕΛ ΧΡΙΣΤΙΑΝΙΚΗΣ ΕΠΟΧΗΣ ΣΤΗΝ ΣΜΥΡΝΗ-ΒΙΝΤΕΟ

No Comments Share:

Έκπληξη από το τούνελ-μυστήριο

Αρχαιολόγοι που ερεύνησαν το τούνελ που αποκαλύφθηκε πριν λίγο καιρό στην περιοχή Αγορά της Σμύρνης εντόπισαν ότι αναφέρεται στα ιστορικά βιβλία και ότι η πηγή εντός του τούνελ είναι η πηγή ¨Θηλάζουσα μάνα¨ για το νερό της οποίας υπήρχε η πίστη πως είναι πιο καλό και από το γάλα των νέων μανάδων. Το τούνελ εντός του οποίου ρέει νερό και το οποίο αρχίζει από την αυλή ενός σπιτιού-παραπήγματος με κατεύθυνση προς το Καντιφεκαλέ, ανακαλύφθηκε πριν από λίγο καιρό. Ο δήμος του Κονάκ έκανε το πρώτο βήμα για την τουριστική αξιοποίηση του τούνελ αγοράζοντας το παράπηγμα. Το τούνελ δύσκολα μπορεί να το περπατήσει κάποιος και το τέλος του λόγω κάποιων κατολισθήσεων δεν μπορεί να καθοριστεί.

Ο αντιπρόεδρος των ανασκαφών στην Αρχαία Σμύρνη καθηγητής Ακίν Ερσόι μαζί με τους αρχαιολόγους Τσαγντάς Γιλμάζ και Ντιζβάν Ταλούρ που εργάζονται στις ανασκαφές, ερεύνησαν το τούνελ και προχώρησαν 70 μέτρα. Σε προσβάσιμο σημείο του τούνελ βρέθηκε μια πηγή σε σχήμα κόγχης. Ο Ακίν Ερσόι ¨Μπορεί να σχετίζεται με την παροχή γάλακτος από τις γυναίκες όπως έχουμε δει στην σπηλιά-Γάλατος στο Σιρίντζε ή μπορεί να σχετίζεται και με την γονιμότητα. Γίνεται αντιληπτό πως στα πλαίσια κάποιων θρησκευτικών αντιλήψεων αφήνοντας μια σειρά από δώρα και πίνοντας από εκεί νερό αυξάνεται και η γονιμότητα αλλά και η αφθονία του γάλατος. Εδώ εξ όσων ξέρουμε και από τον Γερμανό περιηγητή Βέμπερ, η Σμύρνη εντός της πολιτιστικής της ιστορίας υπήρξε το σημείο όπου σχηματίστηκα και η πίστη για την ¨μάνα που θηλάζει¨. Εμείς παλιότερα έχουμε βρει διάφορα μικρά αντικείμενα. Είχαν αφεθεί και χρήματα. Γίνεται αντιληπτό από αυτό πως έναντι του νερού που πίνεις αφήνεις-κάνεις μια αγαθοεργία και έτσι αυξάνεται το γάλα σας και η γονιμότητα σας. Φυσικά αυτό εκφράζει μια νοοτροπία που ενδεχομένως οδηγεί μέχρι την Παναγία. Αυτό εκφράζει η περίπτωση στο Σιρίντζε , αυτό και εδώ. Φυσικά και ο χώρος μπορεί να γίνει επισκέψιμος. Ξέρετε εδώ πλέον ο χώρος ανήκει στον δήμο Κονάκ. Πρέπει με ένα σχέδιο που θα ετοιμαστεί να διασφαλιστεί η δυνατότητα στους επισκέπτες να βλέπουν αυτήν την ομορφιά.

Ο καθηγητής Ερσόι ανέφερε πως αφού επισκευαστεί και φωτιστεί από τον δήμο Κονάκ το τούνελ και η πηγή, μπορούνε να αποδοθούνε στον τουρισμό. Δήλωσε : Εδώ μπορεί να αποτελέσει έναν χώρο προσευχής όπου θα έρχονται οι χριστιανοί και θα προσεύχονται στην Παναγία. Μόλις ακουστεί αυτή η είδηση στο εξωτερικό θα έρθουν πολλοί τουρίστες να επισκεφτούνε. Θα συμβάλει στον θρησκευτικό τουρισμό της πόλης. ¨

Εφ. Χουριέτ 22-10-2011

Το βίντεο : http://webtv.hurriyet.com.tr/2/23454/0/1/esrarengiz-tunelden-surpriz-cikti.aspx

Previous Article

ΟΙ ¨ΦΙΛΟΙ¨ ΜΑΣ ΒΓΑΙΝΟΥΝ ΓΙΑ ΕΡΕΥΝΕΣ

Next Article

ΕΛΛΕΙΨΗ ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΝΤΟΣ ΓΙΑ ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΕΣ ΟΠΛΙΤΕΣ

Ίσως Σας Ενδιαφέρουν

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *