Μεταφράσεις Και Νέα Των Τουρκικών Εφημερίδων Και Ιστοσελίδων Που Αφορούν Την Ελλάδα

ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΥΠΟΛΗ-ΜΙΑ ΠΟΛΗ ΕΠΙΚΙΝΔΥΝΗ ΓΙΑ ΓΥΝΑΙΚΕΣ

0 σχόλια Share:

 

 

Σύμφωνα με δημοσκόπηση που έκανε το Ίδρυμα Τομσον Ρόιτερς, η Κωνσταντινούπολη μεταξύ των μεγάλων πόλεων βρίσκεται στην 10η θέση των πιο επικίνδυνων για τις γυναίκες πόλεις. Ενώ στον κίνδυνο από σεξουαλική βία και παρενόχληση, μεταξύ 19 πόλεων η Κωνσταντινούπολη βρίσκεται στην 6η χειρότερη θέση…

Σύμφωνα με την είδηση από το BBC-τουρκικά, η δημοσκόπηση έγινε μεταξύ 1/7 έως 28/7  σε 19 πόλεις με πληθυσμό άνω των 10 εκατομμυρίων και υπήρξαν συζητήσεις με 380 ειδικούς.

Στις πόλεις αυτές εξετάσθηκαν η σεξουαλική βία κατά των γυναικών, οι επιβλαβείς πολιτιστικές πρακτικές, οι υπηρεσίες υγείας και η πρόσβαση των γυναικών στην οικονομική ισχύ και στην  παιδεία.

………….

Σύμφωνα με την δημοσκόπηση η πιο επικίνδυνη για γυναίκες μέγα-πόλη στον κόσμο είναι το Κάιρο και οι πιο ασφαλείς το Λονδίνο, το Τόκιο και το Παρίσι.

Η Κωνσταντινούπολη στο θέμα βιασμών, σεξουαλικών επιθέσεων και σεξουαλικών παρενοχλήσεων βρίσκεται στην 6η χειρότερη θέση στον κόσμο. Στις πολιτιστικές πρακτικές τύπου κόψιμο κλειτορίδας, νύφες-παιδιά και δολοφονίες παιδιών η Κωνσταντινούπολη βρίσκεται στην 8η χειρότερη θέση στον κόσμο.

Η Κωνσταντινούπολη σε θέματα γυναικείας παιδείας ή πρόσβασης σε περιουσιακές παροχές όπως κατοχή ακινήτου ή γης ή τραπεζικού λογαριασμού, βρίσκεται στην 8η χειρότερη θέση.

Στο θέμα της πρόσβασης των γυναικών στις υπηρεσίες υγείας, η Κωνσταντινούπολη βρίσκεται στην 13η χειρότερη θέση στον κόσμο.

Ως αποτέλεσμα της δημοσκόπησης και πηγαίνοντας από την χειρότερη στην καλύτερη, οι πόλεις κατατάχθηκαν ως εξής :  Κάιρο, Καράτσι, Κινσάσα, Δελχί, Λίμα, Μεξικό, Ντάκα, Λάγος, Τζακάρτα, Κωνσταντινούπολη, Σάο Πάολο, Μπουένος Άϊρες, Νέα Υόρκη, Μανίλα, Σανγκάη, Μόσχα, Παρίσι, Τόκυο και Λονδίνο.

Reuters anketi: İstanbul cinsel şiddet ve taciz tehlikesinde en kötü 6’ncı kent

16/10/2017

Previous Article

ΑΡΝΟΥΝΤΑΙ ΤΑ ΠΑΝΤΑ ΟΙ ΡΩΣΟΙ ΠΡΑΚΤΟΡΕΣ ΠΟΥ ΣΥΝΕΛΗΦΘΗΣΑΝ ΣΤΗΝ ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΥΠΟΛΗ

Next Article

ΑΥΤΟΣΧΕΔΙΑ ΕΚΡΗΚΤΙΚΑ, H ΚΑΛΥΤΕΡΗ ΜΕΘΟΔΟΣ ΤΟΥ ΑΝΤΑΡΤΗ

Ίσως Σας Ενδιαφέρουν

Σχολιάστε

Η ηλ. διεύθυνσή σας δεν κοινοποιείται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *