Μεταφράσεις Και Νέα Των Τουρκικών Εφημερίδων Και Ιστοσελίδων Που Αφορούν Την Ελλάδα

ΑΡΧΙΣΑΝ ΟΙ ΑΚΥΡΩΣΕΙΣ , ΑΔΕΙΑΖΟΥΝ ΤΑ ΞΕΝΟΔΟΧΕΙΑ

No Comments Share:

Ανησυχία στον τουρισμό

 Η διαμαρτυρία για το πάρκο Γκεζί επηρέασε τον τουριστικό τομέα και τους τουρίστες. Ο πρόεδρος του TUROB Τιμούρ Μπαγιντίρ ανέφερε πως λόγω των γεγονότων πολλοί τουρίστες εγκατέλειψαν τα ξενοδοχεία στο Ταξίμ και στην γύρω περιοχή, και ότι οι περισσότεροι εγκαταστάθηκαν στις περιοχές Σίρκετζι και Σουλταναχμέτ. 

Οι επί 6 σχεδόν μέρες συνεχιζόμενες διαμαρτυρίες στο Ταξίμ, ανησύχησαν ιδιαίτερα τους τουρίστες. Ο πρόεδρος του TUROB Τιμούρ Μπαγιντίρ ανέφερε πως έλαβαν πολλά παράπονα από τουρίστες που δεν μπορούσαν να βγούν από τα ξενοδοχεία τους και δήλωσε : ¨Ιδιαίτερα στα ξενοδοχεία της περιοχής υπάρχουν πολλές αναχωρήσεις. Στα μεγάλα ξενοδοχεία υπάρχουν ακυρώσεις που φτάνουν το 30%. Αυτή τη στιγμή δεν υπάρχει κάτι ανάλογο για το σύνολο της Τουρκίας. Αλλά εάν τα γεγονότα δεν λήξουν σύντομα, μπορεί να υπάρξουν μεγαλύτερες ακυρώσεις. Οι τουρίστες ανησύχησαν πολύ από τα δακρυγόνα που πετάχτηκαν. Κάποιοι άλλαξαν ξενοδοχείο, ενώ άλλοι εγκατέλειψαν τη χώρα¨.

ΑΡΧΙΣΑΝ ΟΙ ΑΚΥΡΩΣΕΙΣ

Ο Οσμάν Αγίκ-πρόεδρος της Ομοσπονδίας Ξενοδόχων Τουρκίας, ανέφερε πως ο τουρισμός κινείται μέσα σε ειρήνη, και ότι υπάρχουν προβλήματα σχετικά με το Ταξίμ και την γύρω περιοχή. Ο Αγίκ ανέφερε πως σε πολλές περιοχές οι διαμαρτυρίες είχαν την μορφή πανηγυριού και ότι ¨Ιδιαίτερα στην Αττάλεια η κατάσταση είναι ήρεμη. Οι πολίτες που έκαναν αυτές τις διαμαρτυρίες δεν ανησύχησαν τους τουρίστες. Αλλά εάν τα γεγονότα πάρουν διαστάσεις και συμβούν ανεπιθύμητα περιστατικά, τότε μπορεί να βρεθούμε αντιμέτωποι με ακυρώσεις¨.

Ο Αγίκ σχετικά με την σημερινή κατάσταση ανέφερε πως ενημερώθηκε για κάποιες ακυρώσεις στην Κωνσταντινούπολη και είπε : ¨Συναντήθηκα με ταξιδιωτική εταιρία. Μου μίλησαν για 300 ακυρώσεις. Οι τουρίστες όμως δεν έρχονται μόνο με τουριστικά γραφεία αλλά και μεμονωμένοι. Όλα αυτά δεν μπορούν να υπολογιστούν¨. Ο Αγίκ ανέφερε πως τα γεγονότα που έγιναν μπορεί να επηρεάσουν μεσοπρόθεσμα και μακροπρόθεσμα τον τουρισμό.

…………..

Προσπάθεια αποτροπής ακυρώσεων

Ο πρόεδρος της Ένωσης Τουριστικών Πρακτόρων Τουρκίας Μπασαράν Ουλουσόι, δήλωσε πως μετά από τις διαμαρτυρίες που συνεχίζονται σε όλη τη χώρα, άρχισαν οι ακυρώσεις τουριστικών ταξιδιών. Ο Ουλουσόι ανέφερε τα εξής : ¨Είμαστε επενδυτές που με νύχια και με δόντια φτάσαμε τον τουρισμό σε ένα σημείο. Προσδοκούμε από κυβέρνηση και αντιπολίτευση προσέγγιση, διότι η πολιτική είναι η τέχνη της προσέγγισης. Ο τουρισμός είναι ο το παράθυρο προς τον κόσμο. Και εγώ στο επίπεδο του περιβάλλοντος θεωρώ δίκαιες τις αντιδράσεις. Ζητώ όμως να τελειώσουν οι εικόνες που κλονίζουν το τουριστικό δυναμικό της Τουρκίας και την εικόνα της στο εξωτερικό. Δεν έπρεπε σε αυτή τη χώρα κάτι τέτοιο. Προσπαθούμε να αποτρέψουμε τις ακυρώσεις¨.

………………..

Εφ. Χουριέτ 4/6/2013

Previous Article

ΝΕΚΡΟΣ ΑΠΟ ΧΤΥΠΗΜΑΤΑ ΔΙΑΔΗΛΩΤΗΣ ΣΤΟ ΧΑΤΑΪ

Next Article

ΟΔΟΦΡΑΓΜΑ ΝΤΟΛΜΑΜΠΑΧΤΣΕ

Ίσως Σας Ενδιαφέρουν

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *