Μεταφράσεις Και Νέα Των Τουρκικών Εφημερίδων Και Ιστοσελίδων Που Αφορούν Την Ελλάδα

Αντίδραση από τον πράκτορα τουρκικών συμφερόντων στις δράσεις της ΔΕΜΠ-Κομοτηνής…

No Comments Share:

¨Καταγγέλλουμε έντονα¨

Σκάνδαλο με μοίρασμα δώρων σε μαθητές σχολείου της τουρκικής μειονότητας δυτικής Θράκης συνοδεία ιερέα

Χαλίτ Χαμπίμπ Ογλού : Ο Πρόεδρος της Επιτροπής Μουσουλμανικών Περιουσιών Κομοτηνής, , ανοίγει εισερχόμενος στην αίθουσα συνοδεία ιερέα, ανοίγει το δρόμο στο να βιώσουν τραύματα τα παιδιά μας. Αυτά που συνέβησαν είναι ένα παράδειγμα μεγάλης ασέβειας προς την τουρκική μειονότητα δυτικής Θράκης και προς την θρησκεία μας. Τα καταγγέλλουμε έντονα”.

Αντιδράσεις προκλήθηκαν στην Ελλάδα όταν στο μειονοτικό δημοτικό σχολείο του χωριού Σάλπη, που ανήκει στην τουρκική κοινότητα δυτικής Θράκης, μοιράστηκαν δώρα συνοδεία ιερέα.

Σύμφωνα με την είδηση από την εφημερίδα Μπιρλίκ, ο διορισμένος από το ελληνικό κράτος Σελίμ Ισα-πρόεδρος της Διαχειριστικής Επιτροπής Βακουφικων Περιουσιών,  την ώρα που μαζί με έναν ορθόδοξο ιερέα έδινε σε παιδιά Τούρκων μουσουλμάνων σχολικές τσάντες, μολύβια, τετράδια κ.α., στην τελετή αυτή δεν ήταν παρόν κανένας μουσουλμάνος θρησκευτικός λειτουργός.
Σχετικά με το θέμα αυτό, ο πρόεδρος της Ευρωπαϊκής Ομοσπονδίας Τούρκων δυτικής Θράκης Χαλίτ Χαμπιπογλου δήλωσε: “Με αυτό το σκάνδαλο που συνέβη στο δημοτικό μας, αποδείχθηκε πως ο φορέας των μουφτήδων στην Δυτική Θράκη έχει μετατραπεί σε μία συνηθισμένη κρατική υπηρεσία και ότι ο διορισμένος μουφτής είναι ένας κρατικός υπάλληλος. Ο διορισμένος πρόεδρος της Διαχειριστικής Επιτροπής Βακουφικών Περιουσιών Κομοτηνής εισερχόμενος στην αίθουσα συνοδεία ιερέα, ανοίγει το δρόμο για την πρόκληση τραυμάτων στα μικρά παιδιά μας.Αυτά που συνέβησαν είναι ένα παράδειγμα μεγάλης ασέβειας προς την τουρκική μειονότητα δυτικής Θράκης και προς την θρησκεία μας. Τα καταγγέλλουμε έντονα”.

http://birlikgazetesi.org/siddetle-kiniyoruz/

3/10/2019

Σχ: Και μόνο που ο Χαμπίπογλου-αρχιπράκτορας τουρκικών συμφερόντων (τομέας ελληνική Θράκη) αντιδρά τόσο έντονα και λέει τόσες ανοησίες (τι σχέση έχει η μουφτεία Κομοτηνής με την Διαχειριστική;)  για αυτό το γεγονός, δείχνει το πόσο σημαντικό και επωφελές ήταν για την πατρίδα μας. Επειδή κάποιοι είναι δύσκολο να το αντιληφθούν ας τους το εξηγήσουμε.

Η Τουρκία επιθυμεί την έντονη περιχαράκωση ανάμεσα σε μουσουλμάνους και χριστιανούς στη Θράκη. Διότι αυτό εξυπηρετεί τα μελλοντικά πολιτικά της συμφέροντα. Θέλει να έχει όλους τους μουσουλμάνους δυνητικά έτοιμος να θυσιαστούν για τα συμφέροντα της Τουρκίας. Για αυτό και θέλει οι μουσουλμάνοι της Θράκης να βλέπουν τον μεν ελληνικό στρατό ως δυνητικό σφαγέα τους και τους ιερείς ως κάτι που πρέπει να το αποφεύγουν όσο το δυνατόν περισσότερο.
Για αυτό και εμείς είχαμε επισημάνει ότι ήταν πολύ όμορφη και σημαντική αυτή η πράξη της Επιτροπής Βακουφικών Περιουσιών.  Διότι πέρα από την ανθρωπιστική της πλευρά, είναι μια πράξη υπέρ της Ελλάδας και ενάντια στην πολιτική της Τουρκίας.

Τέτοιες όμως απλές και ευγενικές πράξεις που αντιστρατεύονται το μίσος που θέλει να σπείρει η Τουρκία, πόσοι μουσουλμάνοι νομίζετε ότι θα τολμούσαν να τις κάνουν ;

Αυτά να τα βλέπουν οι Έλληνες αξιωματούχοι που υποσκάπτουν τον Σελίμ Ισά…

Εμείς στις 27/9/2019 είχαμε γράψει τα εξής :

Η Διαχειριστική Επιτροπή Μουσουλμανικών Περιουσιών Κομοτηνής, απέδειξε στην πράξη και όχι στα λόγια το τι θα πει αρμονική συνύπαρξη χριστιανών και μουσουλμάνων.

Ήρθε σε  συνεννόηση με τον πατήρ Βαλαντη-ιερέα του χωριού Σάλπη του νομού Ροδόπης, για να μοιραστούν σχολικά είδη σε μαθητές του μειονοτικού σχολείου πού τα χρειάζονται.


Στην συνάντηση έκδηλη ήταν η αγάπη των μουσουλμάνων μαθητών του χωριού, προς τον λειτουργό του Υψίστου.

Αυτή είναι η Θράκη που αγαπάμε.

Αυτή είναι η Θράκη που απεχθάνεται το τουρκικό προξενείο που επιδιώκει την περιχαράκωση και την αντιπαλότητα, ανάμεσα σε χριστιανούς και μουσουλμάνους.

Μπράβο στην ΔΕΜΠ Κομοτηνης, μπράβο στον ιερέα, μπράβο και στους εκπαιδευτικούς του σχολείου

 

Previous Article

Πρόστιμο στο FACEBOOK από τουρκική υπηρεσία

Next Article

Παρακαλώντας την Τουρκία για το θέμα των λαθρομεταναστών…

Ίσως Σας Ενδιαφέρουν

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *