Μεταφράσεις Και Νέα Των Τουρκικών Εφημερίδων Και Ιστοσελίδων Που Αφορούν Την Ελλάδα

ΠΑΡΑΠΟΝΑ ΚΑΤΑ ΤΟΥ ΜΠΟΥΤΑΡΗ ΑΠΟ ΤΟΥΣ ΤΟΥΡΚΟΨΥΧΟΥΣ ΤΗΣ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ

0 σχόλια Share:

O Μπουτάρης πάλι δεν κράτησε τον λόγο του

buta

Ο δήμαρχος Θεσσαλονίκης Μπουτάρης δεν κράτησε τον λόγο του και δεν διέθεσε τζαμί για να κάνουν εκεί την προσευχή τους για το Κουρμπάν Μπαϊράμ οι χιλιάδες μουσουλμάνοι που ζούνε στην Θεσσαλονίκη. Ο Μπουτάρης ο οποίος παρά το ότι υπόσχεται κατά περιόδους στους υπουργούς που έρχονται από την Τουρκία, αδυνατεί να κρατήσει τον λόγο του και αποφεύγει να δώσει λύση στα προβλήματα για τζαμί και για νεκροταφείο, που έχουν οι μουσουλμάνοι που ζούνε στην Θεσσαλονίκη πολλά χρόνια.

Όπως έγινε και στα προηγούμενα Μπαϊράμια, έτσι και τώρα, το ναμάζι για το νυν Κουρμπάν Μπαϊράμ το έκαναν στο Οθωμανικό Μετζίτ που έκαναν μόνοι τους με τις δικές τους δυνατότητες.Το ναμάζι του στο Οθωμανικό Μετζίτ έκανε μαζί με τους ομογενείς και ο πρόξενος της T.C. Τογρούλ Μπιλτεκίν. Λόγω του μεγάλου πλήθους το μετζίτ γέμισε και οι πιστοί υποχρεώθηκαν να κάνουν το ναμάζι τους έξω από το μετζίτ.

Η ηγεσία του συλλόγου που ίδρυσαν Δυτικοθρακιώτες στην Θεσσαλονίκη όπως κάθε φορά πριν από το Μπαϊράμι, έτσι και τώρα υπέβαλε αίτημα ζητώντας από τον δήμαρχο Θεσσαλονίκης να τους διαθέσει το τζαμί Αλατζά Ιμαρέτ.

Αλλά και σε αυτό το Μπαϊράμι δεν μπόρεσαν να αποσπάσουν θετική απάντηση.

¨Ο ΚΥΡΙΟΣ ΜΠΟΥΤΑΡΗΣ ΔΕΝ ΤΗΡΗΣΕ ΤΟΝ ΛΟΓΟ ΤΟΥ¨

Ο πρόεδρος του Πολιτιστικού και Μορφωτικού Συλλόγου Μουσουλμάνων Αν. Μακεδονίας και Θράκης –Θεσσαλονίκης Οσμάν Ισμαήλογλου και το μέλος του Δ.Σ. Φερίτ Ισμαήλογλου, μιλώντας σχετικά με αυτό το θέμα στην εφημερίδα Μπιρλίκ ανέφεραν τα εξής :

¨Ζητάμε από τον κύριο δήμαρχο να τηρήσει τον λόγο του. Όταν μίλησε μαζί μας του μεταφέραμε πάλι το αίτημα για τζαμί και νεκροταφείο. Ζητήσαμε να τερματιστούν πια αυτά τα θέματα. Και αυτός μας είχε πει πως θα μας χορηγούσε για το Ραμαζάν Μπαϊράμι το τζαμί Αλατζά Ιμαρέτ. Αλλά δυστυχώς κατά το Ραμαζάν Μπαϊράμι δεν κράτησε τον λόγο του. Πριν από το Κουρμπάν Μπαϊράμ πάλι του ζητήσαμε το τζαμί Αλατζά Ιμαρέτ επειδή βρίσκεται κοντά σε εμάς και το ζητάει ο κόσμος μας, αλλά δυστυχώς πάλι δεν μας το έδωσε¨.

selanik bay 1

Εφ. Μπιρλίκ 15/10/2013

Σχ : Ωραίο όνομα έδωσε ο σύλλογος στο μετζίτ του. ¨Οθωμανικό¨, διατί να το κρύβωμεν άλλωστε… 

Previous Article

ΔΗΛΩΣΕΙΣ ΒΟΥΛΕΥΤΩΝ ΣΥΡΙΖΑ

Next Article

TA ΕΦΕΡΝΕ ΣΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ

Ίσως Σας Ενδιαφέρουν

Σχολιάστε

Η ηλ. διεύθυνσή σας δεν κοινοποιείται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Do NOT follow this link or you will be banned from the site!