Μεταφράσεις Και Νέα Των Τουρκικών Εφημερίδων Και Ιστοσελίδων Που Αφορούν Την Ελλάδα

¨Το 1461 δεν υπήρχε ούτε ένας μουσουλμάνος στην Τραπεζούντα¨…

No Comments Share:

EΛBETIA-Στα πλαίσια των συνεχιζόμενων εκδηλώσεων Πρωτομαγιάς στην πλατεία Κασερνε, πραγματοποιήθηκε σήμερα 5 Μαΐου, εκδήλωση με τίτλο “Στην 100η επέτειο να αναγνωριστεί η Ποντιακή/Ελληνική γενοκτονία” . Η εκδήλωση που άρχισε στις 12:00, άρχισε με ενός λεπτού σιγή για αυτούς που έχασαν τη ζωή τους στον αγώνα για την επανάσταση και το σοσιαλισμό.

…..

Στην παρουσίαση που έκανε ο Ταμέρ Τσιλιγγίρ-συγγραφέας του έργου ¨Ποντιακή Αλήθεια¨.  ανέφερε πως κατά την κατάκτηση της Τραπεζούντας από τους Οθωμανούς το 1461 δεν υπήρχε ούτε ένας μουσουλμάνος, είπε πως 80 χρόνια αργότερα σύμφωνα με τα οθωμανικά κιτάπια, είχε εξισλαμιστεί το 14% του πληθυσμού, διαδικασία η οποία συνεχίστηκε μέχρι το 1918 με τον πληθυσμό να είναι τότε 75% μουσουλμάνοι και 25% χριστιανοί. Τόνισε πως η απόφαση του Μουσταφά Κεμάλ στις 19 Μαΐου 1919 στη Σαμψούντα δεν είναι η έναρξη ενός απελευθερωτικού πολέμου αλλά η έναρξη της γενοκτονίας σε βάρος των Ποντίων. Ανέφερε επίσης πως η γενοκτονία των Αρμενίων και των Ασσυρίων το 1915, δεν μπορεί να εξεταστεί διαφορετικά από την Ποντιακή γενοκτονία, πρόκειται για κάτι που μπορούμε να το συνοψίσουμε σαν εξισλαμισμό του κεφαλαίου, ενώ η Ποντιακή γενοκτονία είναι το τελευταίο στάδιο της γενοκτονίας των χριστιανών. Το 1923 με την συμφωνία μεταξύ τουρκικής δημοκρατίας και Ελλάδας για την αμοιβαία εξορία που ονομάστηκε “ανταλλαγή πληθυσμών”, ένα εκατομμύριο 250 χιλιάδες ορθόδοξοι χριστιανοί εξορίστηκαν από την Τουρκία στην Ελλάδα και 500 χιλιάδες μουσουλμάνοι εξορίστηκαν από την Ελλάδα στην Τουρκία και έτσι όπως είπε ολοκληρώθηκε το δεύτερο στάδιο της γενοκτονίας. Στο τελευταίο τμήμα της ομιλίας του ο Τσιλιγκίρ αναφερόμενος στον τουρκικό εθνικισμό που υπάρχει στις ακτές της μαύρης θάλασσας παρέθεσε παραδείγματα, υποστηρίζοντας πως αυτό οφείλεται στην αφομοίωση ως αποτέλεσμα της απώλειας ταυτότητας που υπέστησαν οι άνθρωποι της Mαύρης Θάλασσας μέσω της γενοκτονίας. Ο Τσιλιγγίρ ολοκλήρωσε την παρουσίαση του λέγοντας πως στην περιοχή της Μαύρης Θάλασσας πολλά έθνη με πρώτο το ελληνοποντιακό, υπόκεινται ακόμη σε γενοκτονία που συνεχίζεται διαμέσου της αφομοίωσης.

Ακολούθως τον λόγο πήρε η δημοσιογράφος Τουρκάν Μπαλαμπάν, η οποία εστιάζοντας στο πως επηρεάστηκαν οι γυναίκες από τη γενοκτονία, έκανε μία παρουσίαση σχετικά με τον αγώνα που έδωσαν οι γυναίκες σε αυτή τη διαδικασία. Η Μπαλαμπάν ανέφερε πως δεν υπάρχουν μόνο οι γυναίκες θύματα της γενοκτονίας που βιάστηκαν δολοφονήθηκαν, έχασαν την ταυτότητά τους και έφτασαν να μην μπορούν να μιλήσουν καν τη γλώσσα τους, αλλά υπάρχουν και γυναίκες οι οποίες πολέμησαν στα βουνά της Μαύρης Θάλασσας. Η Μπαλαμπαν τόνισε πως δεν θα μπορούσε να ζήσει τον πόνο των γυναικών από τη γενοκτονία μέχρι σήμερα, με τους εξισλαμισμούς και τους υποχρεωτικούς γάμους,ενώ πρόσθεσε πως η γενοκτονία και η αφομοίωση εφαρμόστηκε περισσότερο πάνω στις γυναίκες, ενώ υπήρξαν γυναίκες οι οποίες ενάντια σε αυτές τις επιθέσεις, πήραν τα όπλα και βγήκαν στα βουνά συστήνοντας μία σημαντική δύναμη ανταρτών.

………

Pontus Rum/Helen Soykırımı 100. Yılında Paneli Düzenlendi

5/5/2019

Previous Article

Ακυρώθηκαν οι εκλογές στην Κωνσταντινούπολη !

Next Article

ΕΚΚΛΗΣΗ ΟΤΖΑΛΑΝ (;) ΣΤΟΥΣ ΑΝΤΑΡΤΕΣ ΤΟΥ YPG ΝΑ ΣΕΒΑΣΤΟΥΝ ΤΙΣ ¨ΕΥΑΙΣΘΗΣΙΕΣ ΤΗΣ ΤΟΥΡΚΙΑΣ¨!

Ίσως Σας Ενδιαφέρουν

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *