Μεταφράσεις Και Νέα Των Τουρκικών Εφημερίδων Και Ιστοσελίδων Που Αφορούν Την Ελλάδα

Ακόμη ενοχλεί η Ελένη η Πόντια αντάρτισσα !

No Comments Share:

Η καταγόμενη από την Μπάφρα σφαγέας, έγινε “ηρωίδα”

Αντιδράσεις προκάλεσε το γεγονός ότι ο γνωστός για τις κατηγορίες του ενάντια στην Τουρκία για την δήθεν “ποντιακή γενοκτονία” Ταμερ Τσιλιγκιρ, στο “Διεθνές Συνέδριο για το Εγκλημα της Γενοκτονίας” στην Αθήνα, πρόβαλε ως ηρωίδα, την γνωστή για τα εγκλήματα που έκανε στην Μπαφρα σε βάρος ανυπεράσπιστων Τούρκων, Πόντια Ελληνίδα “Ελένη Τσαβους”.

Στο “Διεθνές Συνέδριο για το Εγκλημα της Γενοκτονίας” που πραγματοποιήθηκε στην Αθήνα την πρωτεύουσα της Ελλάδας και στο οποίο οι συμμετοχές διασφαλίστηκαν από την Ελληνική κυβέρνηση, η γνωστή για τις σφαγές που έκανε σε βάρος αθώων και ανυπεράσπιστων Τούρκων στην Μπαφρα Πόντια Ελληνίδα “Ελένη Τσαβους”, προβλήθηκε ως λαϊκή ηρωίδα.
Ο Σαλίχ Μεριτς- μέλος του Δ Σ. της Ομοσπονδίας Συλλόγων Ρουμελη-Μαυρης Θάλασσας, δήλωσε πως σκοπός του συνεδρίου ήταν να φέρουν σε δύσκολη θέση διεθνώς την Τουρκία.

ΑΠΟΛΥΤΟ ΣΚΑΝΔΑΛΟ
Στα 100 χρόνια από την έναρξη του εθνικοαπελευθερωτικού αγώνα που συμπληρώθηκαν στις 19 Μαΐου 1919, θέλουν να στριμώξουν την Τουρκία με ισχυρισμούς γύρω από την δήθεν ποντιακή γενοκτονία. Παρά το ότι δεν υπάρχει ούτε ένα έγγραφο αρχείου περί δολοφονίας Ρωμιών, την περασμένη εβδομάδα στην πρωτεύουσα της Ελλάδας Αθήνα, οργανώθηκε συνέδριο με τίτλο “Διεθνές Συνέδριο για το Εγκλημα της Γενοκτονίας”, στο οποίο η ελληνική κυβέρνηση διασφάλισε τις συμμετοχές και στο οποίο υπήρξε ένα σκάνδαλο σχετικά με τη Σαμψούντα.

Η ΣΦΑΓΕΑΣ ΕΛΕΝΗ ΗΤΑΝ ΛΕΕΙ ΗΡΩΙΔΑ !
Ο συγγραφέας Ταμερ Τσιλιγκιρ που είναι προέκταση της ποντιακής διασποράς στην Τουρκία και γνωστός επί χρόνια για τις δηλώσεις του περί της δήθεν ποντιακής γενοκτονίας, αναφερόμενος στην αρχισυμμοριτισα Ελληνίδα “Ελένη Τσαβους” η οποία συνελήφθη και εκτελέστηκε από δικαστήριο της Ανεξαρτησίας λόγω των δολοφονιών και σφαγών που εκανε στο όρος Νεμπιγιαν της Μπάφρας μέχρι το 1924, την περιέγραψε ως “λαϊκή ηρωίδα”. Στο συνέδριο που έγινε στην Αθήνα με διεθνείς συμμετοχές, μετείχαν εκπρόσωποι των ελληνικών πολιτικών κομμάτων, ενώ στην συνεδρία σχετικά με την ποντιακή γενοκτονία, εντύπωση προκάλεσε η παρουσίαση του Ταμερ Τσιλιγκιρ. Ο Τσιλιγκιρ μιλώντας για την Ελένη Τσαβους η οποία σύμφωνα με τα αρχεία της τουρκικής Βουλής και των δυνάμεων ασφαλείας έχει τελέσει σφαγές κατά των Τούρκων, την ανακήρυξε σαν μια “λαϊκή ηρωίδα και μαχητρια της ελευθερίας”

ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΛΕΕΙ 600.000 ΚΡΥΦΟΙ ΡΩΜΙΟΙ
Ο Τσιλιγκιρ μιλώντας σχετικά με τους Ρωμιούς οι οποίοι μετά από την ανταλλαγή των πληθυσμών έμειναν στην Τουρκία, ανέφερε πως ακολουθήθηκε μια πολιτική “εξισλαμισμού και εκτουρκισμού”, πως αλλαχθηκαν τα τοπωνύμια χωριών και πόλεων και τέλος υποστήριξε πως στην περιοχή της Μαύρης Θάλασσας ζούνε πάνω από 600.000 χριστιανοί Πόντιοι.

ΣΚΛΗΡΗ ΑΝΤΙΔΡΑΣΗ ΑΠΟ ΤΟΝ ΣΑΛΙΧ ΜΕΡΙΤΣ

Ο Σαλίχ Μεριτς-μέλος του Δ Σ. της Ομοσπονδίας Συλλόγων Ρουμελη-Μαυρης Θάλασσας, ανέφερε πως το συνέδριο στη Αθήνα είχε ως στόχο την Τουρκία και ότι αποτελεί την τελευταία κίνηση με την οποία με ένα νέο ψέμα περί Γενοκτονίας, προσπαθούν να στριμώξουν στην γωνία την Τουρκία. Ανέφερε πως ως ομοσπονδία επί 5 έτη προειδοποιούν για αυτό το θέμα. Ο Μέριτς είπε πως το συνέδριο αυτό που έκανε η ποντιακή διασπορά είχε στήριξη ανώτατου επιπέδου από το ελληνικό κράτος, ανέφερε πως στα εγκαίνια μίλησε ο πρωθυπουργός της Ελλάδας Κυριάκος Μητσοτάκης και πρόσθεσε: “Το άτομο που αποκαλούνταν Ελένη Τσαβους, ήταν μια Ελληνίδα από την Μπάφρα. Μια γυναίκα άτομο το οποίο σύμφωνα με τα αρχεία της τουρκικής βουλής και της στρατοχωροφυλακής, ήταν υπεύθυνη για τις δολοφονίες πολλών Τούρκων. Μια συμμοριτισσα που πήρε ενεργά μέρος σε εφόδους σε χωριά αλλά και στον αποκλεισμό της Μπάφρας. Αλλά σύμφωνα με εκείνους είναι μια λαϊκή ηρωίδα”.

ΠΕΡΙΓΡΑΦΟΥΝ ΤΟ ΨΕΜΑ ΤΗΣ ΓΕΝΟΚΤΟΝΙΑΣ
Ο Μέριτς ανέφερε πως στόχος όλων αυτών είναι η οργάνωση των Ποντίων Ελλήνων διαλύθηκαν μετά το 1923, η διατήρηση της ζωντάνιας των συμφερόντων τους πάνω στην Ανατολία και πρόσθεσε : “Για αυτό χρησιμοποιούν τους εκπαιδευτικούς φορείς, τα βιβλία και τις πολιτιστικές δραστηριότητες στην Ελλάδα. Την ώρα που εμείς γιορτάζουμε στις 19 Μαΐου την 100η επέτειο, αυτοί περιγράφουν σε όλο την κόσμο την 100η επέτειο της δήθεν Ποντιακής Γενοκτονίας. Εμείς για να ματαιώσουμε τις δραστηριότητες αυτών των ομάδων λομπι, είναι ανάγκη να αυξήσουμε τις ακαδημαϊκές δημοσιεύσεις μας και την επιρροή μας στα διεθνή συνέδρια και στις δραστηριότητες που γίνονται στο εξωτερικό. Πρέπει οπωσδήποτε να πραγματοποιήσουμε εργασίες με διεθνές κύρος καλώντας επιστήμονες Άγγλους, Ρώσους και Γερμανούς.

Γκιουλσουμ Ατικ

https://www.samsungazetesi.com/amp/samsun-haber/bafrali-katiamci-kahraman-oldu-samsun-haber-h1228175.html

13/12/2019

Σχ : Είναι τραγικό αλλά ψάχνοντας στο Google στοιχεία για αυτή την ηρωίδα, δεν βρήκαμε στα ελληνικά ΤΙΠΟΤΕ !

Ενδεικτικο κι αυτό της παιδείας που παρέχεται στην χώρα μας…

Previous Article

Ψηφίστηκε ο αμυντικός προϋπολογισμός των ΗΠΑ που προβλέπει κυρώσεις για την Τουρκία

Next Article

Απίστευτος Ερντογάν: ¨Ελάτε να εκμεταλλευτούμε το πετρέλαιο της Συρίας¨!

Ίσως Σας Ενδιαφέρουν

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *