fbpx

TourkikaNea.gr

Μεταφράσεις Και Νέα Των Τουρκικών Εφημερίδων Και Ιστοσελίδων Που Αφορούν Την Ελλάδα

ΣΥΝΕΔΡΙΟ ΣΤΗΝ ΤΡΑΠΕΖΟΥΝΤΑ ΓΙΑ ΝΑ ΠΡΟΒΛΗΘΕΙ ΠΩΣ ΔΕΝ ΕΓΙΝΕ ΠΟΝΤΙΑΚΗ ΓΕΝΟΚΤΟΝΙΑ…

0 σχόλια Share:
ΣΥΝΕΔΡΙΟ ΣΤΗΝ ΤΡΑΠΕΖΟΥΝΤΑ ΓΙΑ ΝΑ ΠΡΟΒΛΗΘΕΙ ΠΩΣ ΔΕΝ ΕΓΙΝΕ ΠΟΝΤΙΑΚΗ ΓΕΝΟΚΤΟΝΙΑ...

 

¨Συνέδριο Εθνικού Αγώνα στην περιοχή της Μαύρης Θάλασσας¨, από το Τουρκικό Ίδρυμα Ιστορίας στην Τραπεζούντα
Πραγματοποιήθηκε από το Τουρκικό Ίδρυμα Ιστορίας (ΤΤΚ) στο ίδρυμα Ατατούρκ-Γλώσσας-Πολιτισμού-Ιστορίας στην Τραπεζούντα, το δεύτερο ¨Συνέδριο Εθνικού Αγώνα στην περιοχή της Μαύρης Θάλασσας¨
Η εκδήλωση φιλοξενήθηκε στο Πολυτεχνείο Μαύρης Θάλασσας, ως ομιλητές μετείχαν ο Ρεφίκ Τουράν-πρόεδρος του ΤΤΚ, ο αντιπρόεδρος  Γκιουράι Κιρπίκ και ο αντιπρύτανης του Πολυτεχνείου Μαύρης Θάλασσας Χικμέτ Οξούζ. Στην εκδήλωση εξετάσθηκαν ο εθνικός αγώνας που δόθηκε στην περιοχή της Μαύρης Θάλασσας (σημ. μεταφρ. : Πόντος)  και οι ισχυρισμοί περί ποντιακής γενοκτονίας.

Πριν από το συνέδριο, στις εναρκτήριες ομιλίες που έκαναν οι Κιρπίκ και Οξούζ, ευχήθηκαν η πραγματοποίηση αυτών των συνεδρίων τώρα που πλησιάζουν τα 100 έτη από τον εθνικό αγώνα, να συμβάλει στην διατήρηση του πνεύματος του αγώνα.
……………….

Ο καθηγητής Γκιουράι Κιρπίκ-αντιπρόεδρος του ΤΤΚ, εστίασε στο ότι η Ελλάδα ανακήρυξε ως ημέρα της δήθεν γενοκτονίας την 19η Μαΐου που είναι μια ημερομηνία ορόσημο για τον τουρκικό εθνικοαπελευθερωτικό αγώνα και πρόσθεσε πως οι περί γενοκτονίας ισχυρισμοί είναι ένα σοβαρό θέμα που πρέπει να παρακολουθείται. Ο καθηγητής Κιρπίκ ανέφερε πως συγκεκριμένοι κύκλοι επιχειρούν να προβάλλουν παρόμοιους ισχυρισμούς και στις νότιες περιοχές μας και ευχαρίστησε το Πολυτεχνείο που φιλοξενεί το συνέδριο όπου θα συζητηθεί αυτό το σοβαρό θέμα.
ΣΥΝΕΔΡΙΟ ΣΤΗΝ ΤΡΑΠΕΖΟΥΝΤΑ ΓΙΑ ΝΑ ΠΡΟΒΛΗΘΕΙ ΠΩΣ ΔΕΝ ΕΓΙΝΕ ΠΟΝΤΙΑΚΗ ΓΕΝΟΚΤΟΝΙΑ...

¨Οι ισχυρισμοί περί ποντιακής γενοκτονίας στηρίζονται σε διαστρεβλώσεις¨

Ακολούθως ο Κιρπίκ έκανε μια παρουσίαση σχετικά με τις δραστηριότητες των Ρωμιών εντός των εδαφών της Ανατολίας και του εθνικού αγώνα που δόθηκε ενάντια σε αυτές τις δραστηριότητες,  ενώ ανέφερε πως οι Έλληνες για να ασκήσουν τις περί Πόντου δραστηριότητες τους, από το 1814 που ίδρυσαν την Φιλική Εταιρία ως τώρα, διαμέσου μιας πλαστής ιστοριογραφίας, επιχείρησαν να οικοδομήσουν την κοινότητα και την πολιτική τους. Ο καθηγητής Κιρπίκ ανέφερε πως ενάντια στις δραστηριότητες αυτές των Ελλήνων δόθηκε ένας πετυχημένος αγώνας και πρόσθεσε πως οι χάρτες που κοινοποιούν οι Έλληνες σχετικά με την Ανατολία, μπορούν να αναγνωστούν ως χάρτες του εθνικού τουρκικού αγώνα που δόθηκε στην περιοχή της Μαύρης Θάλασσας.

Ο καθηγητής Κιρπίκ ανέφερε πως μέσω ισχυρισμών που έρχονται σε σύγκρουση με τα οθωμανικά πληθυσμιακά στοιχεία για του Πόντιους,  με ισχυρισμούς που βασίζονται σε δεύτερης ποιότητας πηγές και  σε έωλα δικά τους έγγραφα, γίνεται πορσπαθεια να πειστούν διάφορες χώρες του κόσμου. Είπε επίσης πως μετά από την αναγνώριση από την βουλή της Ελλάδας της ποντιακής γενοκτονίας το 1994, εκατοντάδες σύλλογοι Ποντίων πραγματοποιούν στις 19 Μαΐου, τελετές μνήμης της Ποντιακής Γενοκτονίας.
……………..

Ο Χικμέτ Οξούζ ανέφερε πως τα όπλα που έστειλαν οι Σοβιετικοί στάλθηκαν προς τα δυτικά μέσω της Τραπεζούντας και ότι χωρίς αυτή την στήριξη δεν θα ήταν δυνατή η επιτυχία του αγώνα που δόθηκε στο δυτικό μέτωπο.  Ο καθηγητής Οξούζ ανέφερε πως ονόματα όπως οι Φαίκ Αχμέτ Μπαρουτσού και Τοπάλ Οσμάν έδωσαν πολύτιμες υπηρεσίες…..
…………………….

https://www.sondakika.com/haber/haber-turk-tarih-kurumu-ndan-trabzon-da-karadeniz-de-10818247/

4/5/2018

Σχ: Δεν χρειάζεται να ανησυχεί το τουρκικό κράτος. Ουσιαστικά το ελληνικό κράτος ελάχιστα κάνει για την διεθνή προβολή και αναγνώριση αυτού του τουρκικού εγκλήματος. Και φτάνουμε στο κατάντημα να έρχεται ο Ερντογάν στην Αθήνα και να δίνει μαθήματα δημοκρατίας (!!) στους τραγικά ανεπαρκείς και αμόρφωτους Έλληνες ηγέτες και αυτοί ουσιαστικά να υποτονθορίζουν… Να μιλάει ο Ερντογάν για αρχιμουφτή και οι ¨δικοί μας¨ να μην λένε τίποτε ούτε για την εισβολή την Κύπρο, ούτε για τις γενοκτονίες σε βάρος των προγόνων…

Εννοείται πως η φωτογραφία δεν είναι από το δημοσίευμα  

Previous Article

ΚΑΠΟΙΟΙ ΤΟΛΜΟΥΝ ΑΚΟΜΗ ΚΑΙ ΜΕΣΑ ΣΤΗΝ ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΥΠΟΛΗ !

Next Article

ΑΥΘΑΙΡΕΤΗ ΚΑΤΑΣΧΕΣΗ ΔΙΑΒΑΤΗΡΙΟΥ ΚΟΥΡΔΟΥ ΗΓΕΤΗ

Ίσως Σας Ενδιαφέρουν

Σχολιάστε

Η ηλ. διεύθυνσή σας δεν κοινοποιείται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.