Μεταφράσεις Και Νέα Των Τουρκικών Εφημερίδων Και Ιστοσελίδων Που Αφορούν Την Ελλάδα

Ανεπιθύμητοι συγγραφείς και ανεπιθύμητα βιβλία…

No Comments Share:

Χωρίς ειρήνευση με την ίδια την περιοχή σου

Τώρα μετά τον Πόντο κόλλησαν με το όνομα Ντερσιμ. Άραγε υπάρχει άλλη χώρα στον κόσμο που να ¨κολλάει¨ με την ίδια της την περιοχή;

Την περίοδο της χούντας της 12ης Σεπτεμβρίου είχαν κολλήσει με το όνομα Αρμενία.Μάλιστα είχαν συλληφθεί ακόμη και ξεναγοί ξένων τουριστών. Επειδή λέει είχαν στα χέρια τους χάρτες με την ιστορική Αρμενία. O όρος Κουρδιστάν ούτως η άλλως ήταν απαγορευμένος. Ο Κενάν Εβρέν απαγόρευσε όχι μόνο την ονομασία αλλά ακόμα και την κουρδική γλώσσα. Μάλιστα στον νόμο που απαγόρευε την κουρδική γλώσσα καταβλήθηκε ιδιαίτερη προσπάθεια για να μην αναφέρεται καν ο όρος “κουρδικά”.
Υπέβαλαν μήνυση στην τουρκική έκδοση της εγκυκλοπαίδειας Βritannica, επειδή πρόβαλε λέει την ιστορική Αρμενία. Απαγόρευσαν την είσοδο στην Τουρκία της εγκυκλοπαίδειας Λαρούς.
Σχετικά με αυτούς που περνιούνται για νεοοθωμανοί.  Το Ντέρσιμ ήταν μια οθωμανική επαρχία που περιλάμβανε μία πολύ ευρύτερη περιοχή. Στους οθωμανικούς χάρτες γραφόταν με αραβικό αλφάβητο και με μεγάλα γράμματα ο όρος Κουρδιστάν.
Η εφημερίδα Γενί Τσαγ το 2001 άρχισε πάλι την εργκενεκική καμπάνια περί Πόντου. Θα έμενε πίσω η ομάδα του Περιντσέκ; Φυσικά πέρασαν και αυτοί στην επίθεση.
Το να είναι κάποιος Πόντιος δεν σημαίνει πως οπωσδήποτε είναι Έλληνας, είναι ο χαρακτηρισμός μιας περιοχής. Εμείς μιλάμε για Μαυροθαλασσίτες και περηφανευομαστε για αυτό, ενώ στην Ελλάδα τους λένε Πόντιους.

Φυσικά όμως και υπάρχουν Μαυροθαλασσίτες που μιλάνε ελληνικά. Και ακόμη μιλιούνται τώρα από περίπου 70.000 Μαυροθαλασσίτες.!!!
Και είναι στοιχείο του πολιτιστικού μας πλούτου για το οποίο θα έπρεπε να καυχόμαστε.
…….


Το 1996 ο Πόντιος συγγραφέας Ανδρεάδης ήταν επίτιμος καλεσμένος της 1ης Έκθεσης Βιβλίου Σμύρνης και έλεγε όχι στους ανέμους πολέμου που φυσούσαν στο Αιγαίο. Ήταν εκεί ως επίτιμος καλεσμένος των εκδόσεων Μπελγκε. Μια σειρά ανθρώπων Μαυροθαλασσιτων ερχόταν από την Τραπεζούντα για να τον ακούσουν. Οι στρατηγοί της 28/2 τον κήρυξαν persona non grata και του απαγόρευσαν να επισκέπτεται την πολυαγαπημένη μητέρα πατρίδα του που είχε επισκεφτεί 40 φορές.
Κόλλησαν επίσης στον πρόλογο που είχε γράψει ο Κωνσταντινουπολίτης καθηγητής Νεοκλής Σαρρής στο βιβλίο “Κουλτούρα του Πόντου” του Ομέρ Ασάν. Πώς είναι δυνατόν σου λέει να γράφεις πως “Eίμαστε παιδιά της ίδιας πατρίδας”.


……..
Τώρα η ίδια ομάδα κόλλησε με το βιβλίο του καθηγητή ιστορίας Φωτιάδη.  Άρχισαν να καταδίδουν. Είδαμε αυτό το βιβλίο στο τάδε βιβλιοπωλείο το είδαμε στο άλλο βιβλιοπωλείο… Στο μεταξύ πέτυχαν να απαγορευτεί η εκδήλωση που θα γινόταν στην Άγκυρα.


…….
Παλιότερα οι καταδόσεις γινόταν κρυφά, επειδή δεν είχε πεθάνει ακόμη το αίσθημα της ντροπής για την πράξη αυτή. Τώρα το κάνουν πια δημόσια και με φωνές. Τα βιβλιοπωλεία επιστρέφουν βιαστικά τα βιβλία. Στα σύγχρονα και πλούσια προάστια της χώρας μας.

Στα έτη 2006-2007, στην περίοδο δηλαδή των επιθέσεων σε περιοχές όπως το Καντίκιοϊ/Τζαντεμποσταν, πήγαιναν κάποιοι “αναγνώστες” σε βιβλιοπωλεία της περιοχής και στριμώχναν τους βιβλιοπώλες λέγοντάς τους “γιατί διαθέτετε αυτά τα βιβλία;”(τα σχετικά με την αρμενική γενοκτονία βιβλία). Και εκείνοι τότε μας έλεγαν “εντάξει αριστερά βιβλία στείλτε, αλλά γύρω από το αρμενικό μην στείλετε”. Ακόμη και από περιοχές διανοουμένων της Κωνσταντινούπολης.

Πλέον δεν υπάρχει ανάγκη για απαγόρευση βιβλίου, ούτε για μήνυση εναντίον του. Η αντίδραση των καταδοτών, αρκεί για την ομαδική τους επιστροφή και για την παρεμπόδιση διανομής τους. Παρά τις καταγγελίες κατά των βιβλίων δεν γίνεται μήνυση για να μη χαλάσει έτσι το “δημοκρατικό” μακιγιάζ της χώρας μας.

Για να μπορούν να λένε “Δείτε ακόμη και τέτοια βιβλία εκδίδονται”….

Ραγκίπ Ζαράκολου

https://www.artigercek.com/yazarlar/ragipzarakolu/kendi-cografyasi-ile-barisamamak
25/5/2019

Σχ: Η πρώτη φωτογραφία είναι από ελληνικό σχολείο της Τραπεζούντας.

Πριν από πολλά χρόνια…

Previous Article

Μίσος κατά της Ελλάδας…

Next Article

S-400 και οθωμανικές βλέψεις -δηλώσεις Τούρκου υπουργού

Ίσως Σας Ενδιαφέρουν

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *