Μεταφράσεις Και Νέα Των Τουρκικών Εφημερίδων Και Ιστοσελίδων Που Αφορούν Την Ελλάδα

Το μήνυμα του Τούρκου ΥΠ.ΕΞ. στην εκδήλωση για τον τουρκισμό των Δωδεκανήσων…

No Comments Share:

Κείμενο του ιστολογίου  15/10/2019

Πριν από λίγες μέρες πραγματοποιήθηκε στην Σμύρνη, μια εκδήλωση που οργάνωσε ο αλυτρωτικός σύλλογος ROISDER (πρόεδρος ο κ. Μουσταφά Καϊμακτσί που έχει απελαθεί από την Ελλάδα). Η εκδήλωση ήταν υπό την αιγίδα του Αμπντουλλάχ Ερέν-Προέδρου της Διεύθυνσης Απόδημων Τούρκων και Συγγενών Κοινοτήτων και είχε ως θέμα τον τουρκισμό στα Δωδεκάνησα.

Χαρακτηριστικό είναι το μήνυμα που απέστειλε στην εκδήλωση ο υπουργός Εξωτερικών Μεβλούτ Τσαβούσογλου :

“Το συμπόσιο είναι μία άκρως σημαντική και επωφελής εκδήλωση για την υπεράσπιση των θεμελιωδών δικαιωμάτων και ελευθεριών των ομογενών μας που ζούνε σε Ρόδο και Κω, όπως και για να ακουστούν στον κόσμο οι παραβιάσεις δικαιωμάτων και περιορισμοί που υφίστανται. Από αυτή την άποψη συγχαίρω τον πρόεδρο και τη διοίκηση του συλλόγου του Πολιτιστικού Συλλόγου Αλληλεγγύης Τούρκων Ρόδου, Κω και Δωδεκανήσων (ROISDER) όπως και όλους τους μετέχοντες. Τα Δωδεκάνησα είναι η πατρίδα πολλών αγίων ομογενών μας, οι οποίοι παρόλες τις πιέσεις, υπερασπίζονται την τουρκική συνείδηση και κουλτούρα και τους οποίους ποτέ δεν βλέπουμε ως κάτι διαφορετικό από εμάς. Το ελληνικό κράτος πρέπει να επιδείξει σεβασμό στα δικαιώματα των ομογενών μας σε Ρόδο και Κω. Παρόλα αυτά και ομογενείς μας συνεχίζουν να υπερασπίζονται τα δικαιώματά τους, στο να μαθαίνουν τούρκικα να μπορούν να ασκούν ελεύθερα τη λατρεία τους, να μπορούν να διοικούν τα βακούφια και να μπορούν να προστατεύουν την εναπομείνασα από τους Οθωμανούς Τούρκους πολιτιστική κληρονομιά τους.”

Αξίζει επίσης να εκθέσουμε και μια αποστροφή του λόγου του Ερέν στην εκδήλωση αυτή: ¨Φέτος παρουσιάσαμε τις υποτροφίες μας σε Ρόδο και Κω και έστω κι αν είναι λίγοι, φέραμε κάποιους  φοιτητές από εκεί ως υποτρόφους στην Τουρκία”.

Πηγή : https://www.menemenhaber.com.tr/rodos-ve-istankoy-deki-turkler-yok-olma-asamasina-geldi/1147/

Previous Article

Η προσευχή του φίλου του Ερντογάν : ¨Θεέ μου στέρησε τους απίστους από τις δυνάμεις τους¨

Next Article

Άλλες (…) ασχολούνται με τα μπότοξ και άλλες στήνουν αυτοσχέδια πυροβόλα !-Βίντεο

Ίσως Σας Ενδιαφέρουν

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *