Μεταφράσεις Και Νέα Των Τουρκικών Εφημερίδων Και Ιστοσελίδων Που Αφορούν Την Ελλάδα

Ο πράκτορας της Τουρκίας κατηγορεί την Ελλάδα

0 σχόλια Share:

Οι Τούρκοι στην Ελλάδα στερούνται της χρήσης των εθνικών και θρησκευτικών ελευθεριών τους

Ο καθηγητής Μουστάφα Καιμακτσι -προεδρος του συλλόγου του Πολιτιστικού Συλλόγου Αλληλεγγύης Τούρκων Ρόδου Κω και Δωδεκανήσων δηλώνει : “οι Τούρκοι που ζούνε στην Κω στερούνται της χρήσης των εθνικών και θρησκευτικών ελευθεριών τους. Οι μουσουλμάνοι Τούρκοι είναι στο στάδιο απώλειας της ταυτότητάς τους. Στα νησιά κυριαρχεί Ο φόβος στους Τούρκους και έχουν αφομοιωθεί. Ζητάμε από την Ελλάδα Να τερματίσει την πολιτική αφομοίωσης που εφαρμόζει στους Τούρκους στα νησιά και πριν από το Κουρμπάν Μπαϊράμι να σεβαστεί την ελευθερία έκφρασης και τη θρησκευτική Ελευθερία της τουρκικής κοινότητας της Κω.
…….
Στη γραπτή ανακοίνωση που έκανε ο Καϊμακτσι κάνει έκκληση προς την Ελλάδα πριν από το Κουρμπάν Μπαϊράμι να ανοίξει για προσευχή τα τζαμιά και μεστζιτ που υπάρχουν στη χώρα.
Ο Μουστάφα Καιμακτσι, αναφέρει πως “Στις μέρες μας όλα τα τζαμιά στην Κω είναι κλειστά για προσευχή. Το τζαμί του Γάζι Χασάν Πασά (Λοτζα) το οποίο υπέστη ζημιά στον σεισμό του 2017 και το οποίο το συντριβάνι καταστραφεί και παρά το ότι πέρασαν δύο χρόνια ακόμη δεν ολοκληρώθηκε η επισκευή του. τα δε μαγαζιά που βρίσκονται κάτω από το τζαμί και ανήκουν στην διοίκηση βακουφίων Κω είναι ερείπια”.

Ο Καϊμακτσι δηλώνει πως λόγω του ότι δεν επιτρέπεται στο χωριό Πλατινί η επισκευή του τζαμιού του Γαζή Χασάν πάσα οι μουσουλμάνοι υποχρεώνονται να κάνουν την προσευχή τους στην αυλή του τζαμιού και προσθέτει πως στην Κω, μεστζιτ, ταφικά μνημεία και νεκροταφεία έχουν πάθει ζημιές και έχουν καταστραφεί.

“Οι μουσουλμάνοι Τούρκοι είναι στο στάδιο της απώλειας της ταυτότητας τους”

Ο Καϊμακτσι αναφέρεται πως στο νησί εφαρμόζεται πίεση στους Τούρκους και σχολιάζει πως “Οι Τούρκοι που ζούνε στην Κω στερούνται των εθνικών και θρησκευτικών ελευθεριών τους. Οι μουσουλμάνοι Τούρκοι είναι στο στάδιο της απώλειας της ταυτότητας τους. Στους Τούρκους των νήσων κυριαρχεί Ο φόβος και έχουν αφομοιωθεί”.

“Έκκληση προς την Ελλάδα να σεβαστεί την ελευθερία έκφρασης”

Ο Καϊμακτσι τονίζει πως οι χώροι προσευχής και τα οι άλλες περιουσίες ακινήτων στο νησί της Κω είναι υπό την ευθύνη της διοίκησης βακουφίων περιουσιών της Κω και ότι η Ελλάδα κατά παράβαση των διεθνών συμφωνιών βάζει τα διορισμένα εκεί άτομα να πουλήσουν τις βακουφικές περιουσίες.

Ο Καϊμακτσι αναφερόμενος στην πώληση 34 στρεμμάτων βακούφι της περιουσίας σε μία τουριστική εταιρεία, αναφέρει πως “Με αυτή την παράτυπη πώληση, περισσότερες από εβδομήντα εκτάσεις που ανήκαν στο τουρκικό μουσουλμανικό βακούφι της Κω, παραδόθηκαν σε δήμους με σκοπό να γίνουν πάρκα parking και νεκροταφεία και πωλούνται. Κατά τον ίδιο τρόπο χάνονται και οι τουρκικες-μουσουλμανικες βακουφικές περιουσίες στην Ρόδο.
…..
Η Ελλάδα δεν περιορίζει μόνο τα θρησκευτικά και λατρευτικά δικαιώματα των Τούρκων που ζούνε σε Κω και Ρόδο. Αλλά δεν τους δίνει το δικαίωμα (που είναι ένα ανθρώπινο δικαίωμα), να μάθουν οι Τούρκοι των νήσων τη μητρική τους γλώσσα τα τούρκικα. …..”

https://theworldnews.net/tr-news/yunanistan-daki-turkler-milli-ve-dini-ozgurluklerini-kullanmaktan-mahrum

5/8/2019

Σχ: Πριν βιαστούν κάποιοι να μας κατηγορήσουν για το ότι αναρτούμε τις ανοησίες του Καϊμακτσί, να επισημάνουμε δύο στοιχεία. 1) Το κείμενο αυτό δημοσιεύτηκε αρχικά στο κρατικό πρακτορείο Αναντολού. Αποτελεί δηλαδή ουσιαστικά θέση της Τουρκίας.

2) Ο Καϊμακτσί είχε κληθεί και στο προεδρικό μέγαρο στην Άγκυρα, όταν την είχε επισκεφτεί ο πρωθυπουργός Τσίπρας ! 

Για δείτε τα παρακάτω δημοσιεύματα.

Άρα είτε μας αρέσει είτε όχι, οι εχθροί μας, μας το θέτουν το θέμα και θα πρέπει να έχουμε μια ανάλογη απάντηση.

 

ΘΑ ΣΥΖΗΤΗΣΕΙ ΚΑΙ ΓΙΑ ¨ΤΟΥΡΚΟΥΣ¨ ΣΤΑ ΔΩΔΕΚΑΝΝΗΣΑ Ο ΤΣΙΠΡΑΣ;

 

Η ΚΥΡΙΑ ΝΕΒΑΛ ΚΟΝΟΥΚ ΣΥΝΑΝΤΗΘΗΚΕ ΣΤΟ ΠΡΟΕΔΡΙΚΟ ΜΕΓΑΡΟ ΜΑΖΙ ΜΕ ΤΟΝ ΠΡΩΘΥΠΟΥΡΓΟ ΤΣΙΠΡΑ (;)

 

 

 

Previous Article

Κινητικότητα στα σύνορα με την Συρία : Κατέβηκαν οι σημαίες του YPG

Next Article

Προειδοποίηση : “Ακυρώστε τις κάρτες SIM πριν φύγετε από την Τουρκία…

Ίσως Σας Ενδιαφέρουν

Σχολιάστε

Η ηλ. διεύθυνσή σας δεν κοινοποιείται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *