Μεταφράσεις Και Νέα Των Τουρκικών Εφημερίδων Και Ιστοσελίδων Που Αφορούν Την Ελλάδα

O ΠΡΑΚΤΟΡΑΣ ΑΝΗΣΥΧΕΙ ΓΙΑ ΤΟΥΣ MΟΥΣΟΥΛΜΑΝΟΥΣ ΤΩΝ ΔΩΔΕΚΑΝΝΗΣΩΝ…

No Comments Share:

 

 

¨Παραβλέπονται τα δικαιώματα των Τούρκων σε Ρόδο και Κω¨

Στην αίθουσα Δρ. Νουρί Μπιλγκίν  της σχολής Φιλολογίας του Πανεπιστημίου Αιγαίου, πραγματοποιήθηκε από το Κέντρο Έρευνας και Εφαρμογής  Σμύρνης του πανεπιστημίου Αιγαίου, εκδήλωση με θέμα ¨Τούρκοι σε Ρόδο και Κω¨

Ο Δρ. Μουσταφά Καϊμακτσί-πρόεδρος του Πολιτιστικού Συλλόγου Αλληλεγγύης Τούρκων Ρόδου και Κω και συνταξιούχος καθηγητής Γεωπονίας, στην ομιλία που έκανε, ανέφερε πως αποτελεί ανθρώπινο χρέος του κράτους της Τουρκικής Δημοκρατίας και των πολιτών του, να στηρίξουν τους ξεχασμένους Τούρκους σε Ρόδο και Κω.

Ο καθηγητής Καϊμακτσί είπε πως οι περισσότεροι άνθρωποι υποπίπτοντας σε λάθος αποκαλούν ¨Κω¨ την νήσο ¨Ιστάνκιοϊ¨ και πρόσθεσε πως κυριαρχούν διάφορες λανθασμένες απόψεις σχετικά με την περιοχή εκεί. Είπε : Στην τουρκική κοινή γνώμη όταν γίνεται λόγος για Τούρκους της Ελλάδας, στο μυαλό τους έρχονται οι Τούρκοι της δυτικής Θράκης. Στο πλαίσιο αυτό παραβλέπονται τα δίκαια των 14.000 Τούρκων που έχουν ένα παρελθόν χιλίων ετών και ζούνε σε Ρόδο και Κω¨. Ο καθηγητής Καϊμακτσί άσκησε κριτική στο ότι δεν επιδεικνύεται επαρκής λογική για τον τουρκικό πολιτισμό της περιοχής εκεί και περιέγραψε στους μετέχοντες πως δεν γίνεται εκεί, τακτική συντήρηση στα μνημεία αρχιτεκτονικής που συνιστούν ίχνη τουρκικού πολιτισμού.

¨ΤΑ ΤΟΥΡΚΑΚΙΑ ΔΕΝ ΜΑΘΑΙΝΟΥΝ ΤΟΥΡΚΙΚΑ¨

Ο καθηγητής  Καϊμακτσί  ανέφερε πως η ελληνική κυβέρνηση το 1972 με το κλείσιμο του μεντρεσέ Σουλεϊμανίγιε, τερμάτισε την εκπαίδευση στα τουρκικά και είπε: ¨Από το 1972 και μετά, μετά από το κλείσιμο του φορέα που παρείχε εκπαίδευση στα τουρκικά, τα τουρκάκια που ζούνε στην Ρόδο στερούνται του δικαιώματος να μαθαίνουν την μητρική τους γλώσσα¨.

Ο καθηγητής Καϊμακτσί πρόσθεσε τέλος πως κάποιοι οι οποίοι λόγω των διακρίσεων έφυγαν από την ρόδο και εγκαταστάθηκαν στην Τουρκία, ακυρώθηκε η ελληνική τους υπηκοότητα.
……………..

http://milletgazetesi.gr/view.php?id=10065

18/5/2018

Σχ: Ο εν λόγω κύριος είναι πρόεδρος αυτού του συλλόγου που αναφέρεται, ο οποίος όμως έχει έδρα την Τουρκία. Και εκεί που λέει περί ακύρωσης της ιθαγένειας προφανώς εννοεί τον εαυτό του… Που να αγιάσει το χέρι αυτού που υπέγραψε την απόφαση !

Τώρα βέβαια με τις αλλαγές στον νόμο περί ιθαγένειας, έχει δυσκολέψει πολύ η αφαίρεση ιθαγένειας. Δυστυχώς…

Στην Θράκη να δείτε πόσους έχουμε για αφαίρεση ιθαγένειας…

Αλλά ποιός θα τα κάνει αυτά;  Αυτοί που στηρίζονται στον Ζεϊμπέκ;

Previous Article

Η ΣΦΑΓΗ ΤΩΝ ΝΗΠΙΩΝ ΤΗΣ ΣΑΝΤΑΣ

Next Article

ΑΦΡΙΝ- ¨ΜΟΥ ΠΗΡΑΝ ΤΙΣ 150 ΕΛΙΕΣ ΜΟΥ, ΜΟΥ ΠΗΡΑΝ ΤΑ ΠΑΝΤΑ…¨

Ίσως Σας Ενδιαφέρουν

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *