Μεταφράσεις Και Νέα Των Τουρκικών Εφημερίδων Και Ιστοσελίδων Που Αφορούν Την Ελλάδα

ΠΡΟΕΚΤΑΣΕΙΣ ΕΝΟΣ ΣΙΡΙΑΛ

0 σχόλια Share:

Αφθονία Σουλεϊμάν στην Ελλάδα !

 

Το τουρκικό σίριαλ ¨Σουλεϊμάν ο Μεγαλοπρεπής¨ που παρακολουθείται από εκατομμύρια θεατές στην Τουρκία και σε όλο τον κόσμο, συνετέλεσε στην γέννηση κάποιων τομέων και στην αναζωογόνηση του τουρισμού στην Ελλάδα. Τις περασμένες μέρες ο δήμος Πάργας μετείχε σε τουριστική έκθεση στην Κωνσταντινούπολη και επιχείρησε να ελκύσει τουρίστες λόγω του καταγόμενου από την Πάργα Ιμπραήμ. 

Σε μια άλλη εκδήλωση στην Ρόδο, 500 χρόνια μετά έρχεται πάλι στην επικαιρότητα ο σουλτάνος Σουλεϊμάν Μεγαλοπρεπής. Εταιρία ονόματι “Rhodes International Culture & Heritage Society (RICHeS), στις 10 Φεβρουαρίου οργανώνει ταξίδι με τίτλο ¨Στα ίχνη του Σουλεϊμάν¨. Στο ταξίδι ξεναγός στα αγγλικά θα είναι ο ιστορικός Έρικ Μπάρνς. Η μετάφραση στα ελληνικά θα γίνεται από τον δικηγόρο Χρήστο Μαλλιαράκη. Στο ταξίδι θα δούνε μνημεία του Σουλεϊμάν του Μεγαλοπρεπούς στη Ρόδο και θα γίνει επίσκεψη στην Οθωμανική Βιβλιοθήκη. Η 2 ωρών περίπου εκδρομή κοστίζει 5 ευρώ. Καθώς ο αριθμός των μετεχόντων δεν μπορεί να είναι πάνω από 60 άτομα, όσοι θέλουν να κλείσουν θέση μπορούν να το κάνουν είτε μέσω της ηλεκτρονικής διεύθυνσης, είτε μέσω τηλεφώνου στο 6982458787 (Χρήστος Μαλλιαράκης).

Ξεχωριστό συναίσθημα είναι επίσης να βλέπεις τα μέρη του Πάργαλη Ιμπραήμ, έστω και αν ο τηλεοπτικός του θάνατος συμπίπτει με την προβολή του από την δήμο Πάργας. Το ταξίδι αυτό στην Ρόδο είναι επίσης πολύ σημαντικό για τους Τουρκομουσουλμάνους εκεί και αποτελεί μια ένεση ηθικού για αυτούς που πιστεύουν στην φιλία Τουρκίας – Ελλάδας.

 Περιοδικό Ρόντοπ Ρουζγκαρί 2/2/2013

Previous Article

ΕΚΔΗΛΩΣΗ ΤΟΥ ΣΥΛΛΟΓΟΥ ΑΝΤΑΛΛΑΞΙΜΩΝ ΛΟΖΑΝΝΗΣ-ΜΟΥΔΑΝΙΩΝ

Next Article

ΟΛΟΚΛΗΡΩΝΕΤΑΙ Η ΠΛΗΡΩΜΗ ΤΟΥ ΧΡΕΟΥΣ ΤΗΣ ΤΟΥΡΚΙΑΣ ΠΡΟΣ ΤΟ Δ.Ν.Τ.

Ίσως Σας Ενδιαφέρουν

Σχολιάστε

Η ηλ. διεύθυνσή σας δεν κοινοποιείται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *