Μεταφράσεις Και Νέα Των Τουρκικών Εφημερίδων Και Ιστοσελίδων Που Αφορούν Την Ελλάδα

Ο ΑΝΘΡΩΠΟΣ ΤΟΥ ΜΕΤΕ ΣΤΗΝ ΚΩ ΖΗΤΑΕΙ ΒΟΗΘΕΙΑ ΑΠΟ ΤΗΝ ΤΟΥΡΚΙΑ ΓΙΑ ΤΟ ΤΖΑΜΙ…

3 Comments Share:

Αλίογλου-θρησκευτικός λειτουργός στην Κω: Περιμένουμε βοήθεια από την Τουρκία για την επισκευή του τζαμιού

Ο Αλίογλου που είναι θρησκευτικός λειτουργός στην Κω μιλώντας σχετικά με το Ντεφτερντάρ τζαμί που υπέστη ζημιές στον σεισμό, δήλωσε πως ¨Εάν θέλουμε επειγόντως να ανοίξει για λατρεία το τζαμί, τότε ιδιαίτερα από την Τουρκία περιμένουμε βοήθεια για την επισκευή του¨

Χώροι λατρεία που υπέστησαν μεγάλες ζημιές στην Κω από τον σεισμό στην θάλασσα του Αιγαίου. Περιμένουν ξανά την μέρα που θα λειτουργήσουν.

Στην πλέον τουριστική πλατεία της Κω, άρχισαν οι εργασίες απομάκρυνσης των ερειπίων από τον μιναρέ του Ντεφτερντάρ τζαμί που υπέστη μεγάλη ζημιά

Ο Χαγιατί Αλίογλου-θρησκευτικός λειτουργός και ιμάμης στο νησί σε δήλωση του προς το ΑΑ, είπε πως το τζαμί είναι ένα οθωμανικό μνημείο που χτίστηκε το 1724 και ότι δεν έκλεισε ποτέ.

Ο Αλίογλου είπε πως ο μιναρές επισκευάστηκε πριν από 10 έτη και ότι και ο ίδιος εξεπλάγη από το ότι παρά την επισκευή το τζαμί υπέστη τόση ζημιά και ο μιναρές του κατέρρευσε.

Ο Αλίογλου είπε πως το τζαμί είναι μια ¨οθωμανική σφραγίδα¨ στο νησί και πρόσθεσε: ¨Εκείνη την νύχτα, αυτή η θλίψη δεν προκάλεσε στενοχώρια μόνο στους μουσουλμάνους αλλά και ο ελληνικός λαός στενοχωρήθηκε. Προσδοκούμε το συντομότερο δυνατό να επισκευαστεί και να ανοίξει για λατρεία¨.

¨Περιμένουμε βοήθεια από την Τουρκία για την επισκευή του τζαμιού¨

Ο Αλίογλου χρησιμοποίησε την φράση ¨Εάν θέλουμε επειγόντως να ανοίξει για λατρεία το τζαμί, τότε ιδιαίτερα από την Τουρκία περιμένουμε βοήθεια για την επισκευή του¨ και πρόσθεσε πως μπορεί να πάρει και μήνες για να γίνει το τζαμί έτοιμο πάλι για λατρεία.

Ο Αλίογλου είπε πως στο νησί υπάρχουν 5 τζαμιά εκ των οποίων ανοιχτά για λατρεία είναι τα δύο και ότι και το άλλο το τζαμί στην Γκέρμε έχει ρωγμές στους τοίχους του.

http://aa.com.tr/tr/dunya/istankoyde-din-gorevlisi-olan-alioglu-turkiyeden-caminin-tamiri-icin-yardim-bekliyoruz/867523

Κρατικό τουρκικό πρακτορείο Αναντολού 

23/7/2017

Σχ: Ο Αλίογλου κατάγεται από την Άβαντος – Αλεξανδρούπολης και εξ όσων μάθαμε έχει σταλεί στην Κώ από τον Μέτε !

Και όπως βλέπετε ο άνθρωπος την κάνει την δουλειά του !

Previous Article

ΠΕΛΑΤΗΣ ΔΕΧΤΗΚΕ ΕΠΙΘΕΣΗ EΠEIΔH ΑΚΥΡΩΣΕ ΤΗΝ ΚΡΑΤΗΣΗ ΣΤΟ ΞΕΝΟΔΟΧΕΙΟ

Next Article

ΚΑΛΕΣ ΟΙ ΜΑΓΚΙΕΣ ΑΛΛΑ ΠΛΗΡΩΝΟΝΤΑΙ

Ίσως Σας Ενδιαφέρουν

3 Comments

    1. Времето ще дойде мюсюлмани. Тогава ще видите че от християнска Зита, турска баница не става

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *