Μεταφράσεις Και Νέα Των Τουρκικών Εφημερίδων Και Ιστοσελίδων Που Αφορούν Την Ελλάδα

ΠΡΟΧΩΡΑ Ο ¨ΕΞΙΣΛΑΜΙΣΜΟΣ¨ ΣΤΗΝ ΘΡΑΚΗ

No Comments Share:

Πραγματοποιήθηκε ο 7ος διαγωνισμός καλής ανάγνωσης Κορανίου

Πραγματοποιήθηκε στο τζαμί της συνοικίας Μπαγλάρ στις 13-5-2012, από την αιρετή μουφτεία Κομοτηνής, τους κατοίκους της συνοικίας Μπαγλάρ και το περιοδικό Ρόντοπ Ρουζγκαρί, ο τελικός του 7ου διαγωνισμού ανάγνωσης Κορανίου.

 Στον διαγωνισμό αυτό που φιλοξένησαν οι κάτοικοι της συνοικίας Μπαγλάρ μετείχαν ο πρόξενος της T.C. στην Κομοτηνή Μουσταφά Σάρνιτς, ο εργαζόμενος στο προξενείο Ραμαδάν Ντουμπάν, ο εκλεγμένος μουφτής Κομοτηνής Ιμπραήμ Σερίφ, ο βοηθός του μουφτή Κομοτηνής Φεχίμ Αχμέτ, ο πρόεδρος του B.T.C.D.G.D. Μουσταφά Καραχουσείν, ο βουλευτής Ροδόπης Αχμέτ Χατζηοσμάν, ο καταγόμενος από το Μεγάλο Πιστό καθηγητής Νιχάτ Μπενγκισού, μια επιτροπή από το Τεκίρνταγ και πλήθος κόσμου.

Η εκδήλωση στην οποία παρουσιαστής ήταν ο βοηθός μουφτή Φεχίμ Αχμέτ, άρχισε με ανάγνωση Κορανίου από την περσινή νικήτρια του διαγωνισμού Νεσλιχάν Αρίφ. Μετά άρχισε ο διαγωνισμός. Μετά τον διαγωνισμό οι μαθητές των μαθημάτων Κορανίου της συνοικίας Μπαγλάρ έκαναν μια μικρή επίδειξη. Ο εκλεγμένος μουφτής Κομοτηνής Ιμπραήμ Σερίφ έκανε μια ομιλία σχετικά με την σημασία της μέρας, ενώ χαιρετισμούς απηύθυναν ο βουλευτής Ροδόπης Αχμέτ Χατζηοσμάν και ο καθηγητής Νιχάτ Μπεγκισού.

Κριτές των μαθητών που μετείχαν σε προκριματικούς και ημιτελικούς που έγιναν σε 7 περιοχές ήταν η πρόεδρος της Γυναικείας Ομάδας Κατήχησης Τζαχιντέ Χασεκί, η ιεροκύρηκας και δάσκαλος σε μάθημα Κορανίου Καδριέ Σ. Δαμάτογλου, ο ιεροκύρηκας και δάσκαλος σε μάθημα Κορανίου Ιμπραήμ Κουρού. Μετά την βαθμολογία της κριτικής επιτροπής οι μαθητές βαθμολογήθηκαν ως εξής :

1 Γιουνούς Σαρ Βυρσίνη 379

2 Μουτζαχίντ Κελές Χασάν τζαμί του Κίρμαχαλλέ 378

3 Οκάν Αλή χωριό Μίρανα 359

4 Χουσείν Μουσταφά Πασά τζαμί Αρριανών 358

5 Μπουσρά Καχραμάν Πόρπη 352

6 Φατμά Μετέ Μεγάλο Δέρειο 347

7 Κιαμήλ Ρουστέμ Μεχμέτ Λαμπρό 334

Τα βραβεία στους μετέχοντες μαθητές έδωσαν ο εκλεγμένος μουφτής Κομοτηνής Ιμπραήμ Σερίφ, ο βουλευτής Ροδόπης Αχμέτ Χατζηοσμάν,ο καθηγητής Νιχάτ Μπεγκισού, οι Χουσείν Καρά και Μουράτ Οζντεμίρ από το Τεκίρνταγ, και το μέλος του διοικητικού συμβουλίου του DEB Ισμαήλ Αχμέτ.

Μετά την εκδήλωση παρατέθηκε γεύμα στους μετέχοντες. Την επόμενη χρονιά με βάση τους κανόνες ο διαγωνισμός θα γίνει στην Βυρσίνη.

Εκφράζουμε τις ευχαριστίες μας και τον σεβασμό μας στον Ερόλ Μπέι (Αριάνια Μαξ), στον Ιμπραήμ Χασάν (Λευκές συσκευές Neo Elektrik), στον Ερτζάν Χουσείν (φαρμακοποιός), στον Ισμαήλ Μεχμέτ (Αριανά), στον Ραχίμ Κουρτ (Διανομέας της Pinar), στον Αχμέτ Μπαγδατλή, στον Αντνάν Χοτζά (υπολογιστές), στην επιχείρηση Foto Center, στο μάρκετ Σουκριέ, στον έμπορο υφασμάτων Ιρφάν, στα Οικοδομικά υλικά Εφρέμ, στον μάγειρα Ριτβάν Μουζαφέρ στον Χασάν Ουζμέζογλου (χρυσοχόος από το Τεκίρνταγ), στον Σύλλογο Επιχειρηματιών του Τεκίρνταγ, στο κόμμα DEB και στους κατοίκους της συνοικίας Μπαγλάρ, που συνέβαλαν στην διεξαγωγή του 7ου διαγωνισμού ανάγνωσης Κορανίου.

Εφ. Μπιρλίκ 15-5-2012

 

Previous Article

ΕΠΑΦΕΣ ΣΤΟ ΕΥΡΩΚΟΙΝΟΒΟΥΛΙΟ

Next Article

ΣΥΝΑΝΤΗΣΗ ΤΩΝ ΕΧΘΡΩΝ ΜΑΣ

Ίσως Σας Ενδιαφέρουν

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *