Μεταφράσεις Και Νέα Των Τουρκικών Εφημερίδων Και Ιστοσελίδων Που Αφορούν Την Ελλάδα

ΕΚΑΤΟΝΤΑΔΕΣ (!) ΣΥΛΛΗΨΕΙΣ ΕΡΓΑΤΩΝ ΠΟΥ ΑΠΕΡΓΟΥΣΑΝ

No Comments Share:

 

 

Αστυνομική έφοδος στο εργοτάξιο του νέου αεροδρομίου: Συνελήφθησαν εκατοντάδες εργάτες

Τα χαράματα η στρατοχωροφυλακή πραγματοποίησε έφοδο στον χώρο διαμονής των εργατών που εργάζονται στην κατασκευή του τρίτου αεροδρομίου της Κωνσταντινούπολης (είχαν αρχίσει απεργία από χτες)  και συνέλαβε εκατοντάδες από αυτούς.

Εργάτες που εργάζονται στην κατασκευή του αεροδρομίου χτες δεν πήγαν στην δουλειά τους διαμαρτυρόμενοι για την ασφάλεια στην εργασία, τις αρνητικές συνθήκες διαμονής και την ανεπαρκή συγκοινωνία. Η στρατοχωροφυλακή τότε μαζί με την αστυνομία μετέβησαν στο εργοτάξιο με οχήματα τύπου ΤΟΜΑ και άρχισαν να περιμένουν.

Στρατοχωροφυλακή και αστυνομία, γύρω στις 03:00 το πρωί έκαναν έφοδο στους χώρους καταλυμάτων των εργατών. Το σωματείο εργατών στις κατασκευές, ανακοίνωσε πως η στρατοχωροφυλακή έσπασε τις πόρτες, μπήκαν μέσα και έκαναν έλεγχο ταυτοτήτων. Στην ανακοίνωση αναφέρεται πως μετά από τον έλεγχο, η στρατοχωροφυλακή συνέλαβε εκατοντάδες εργάτες, σύμφωνα με λίστα που διέθεταν από πριν.

Ο Οζγκιούρ Καραμπουλούτ-πρόεδρος του συνδικάτου Dev Yapı İş, δήλωσε πως ¨Την ώρα που δεν καλύπτονται ούτε τα θεμελιώδη εργατικά δικαιώματα, το πρωί έγινε αστυνομική έφοδος με την συνδρομή ειδικών δυνάμεων της αστυνομίας. Με το ζόρι και με απειλές, πάνε τους εργάτες για δουλειά.

 

 

 

Ο Αλή Κενάνογλου-βουλευτής Κωνσταντινούπολης του HDP, ανακοίνωσε πως η αστυνομία έσπασε την πόρτα και συνέλαβε περίπου 400 εργάτες. Ο Ερκάν Μπας-βουλευτής Κωνσταντινούπολης του HDP, δήλωσε πως μόνο σε ένα αστυνομικό τμήμα, κρατούνται πάνω από 200 εργάτες.

Μεταξύ των συλληφθέντων είναι και ο Γιουνούς Οζγκούρ-Γ.Γ. του συνδικάτου İnşaat-İş και ο υπεύθυνος οργανωτικού του ίδιου συνδικάτου Ντενίζ Γκιντέρ.

Yeni havalimanı şantiyesine sabaha karşı baskın: Yüzlerce işçi gözaltında

15/9/2018

Previous Article

Ο ΕΡΝΤΟΓΑΝ ΚΡΑΤΑ ΚΛΕΙΣΤΑ ΤΑ ΣΥΝΟΡΑ ΜΕ ΤΗΝ ΑΡΜΕΝΙΑ, ΕΜΕΙΣ ΜΕ ΤΗΝ ΤΟΥΡΚΙΑ;

Next Article

ΡΩΣΙΑ-ΤΟΥΡΚΙΑ EΡΓΑΖΟΝΤΑΙ ΑΠΟ ΚΟΙΝΟΥ ΓΙΑ ΤΗΝ ΙΝΤΛΙΜΠ…

Ίσως Σας Ενδιαφέρουν

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *