Μεταφράσεις Και Νέα Των Τουρκικών Εφημερίδων Και Ιστοσελίδων Που Αφορούν Την Ελλάδα

¨ΤΟΥΡΚΙΑ Η ΕΥΛΟΓΙΑ ΤΗΣ ΕΥΡΩΠΗΣ¨ !

No Comments Share:

 ¨ΟΙ ΠΡΕΣΒΕΙΣ ΜΑΣ ΘΑ ΒΡΙΣΚΟΝΤΑΙ ΠΑΝΤΟΥ¨

Ο υπουργός εξωτερικών Αχμέτ Νταβούτογλου από την Αδριανούπολη κάνοντας έκκληση για επανένωση των Βαλκανίων και κατάργηση της βίζας δήλωσε : Όσοι νομίζουν πως μέσω της βίζας κλείνουν τα σύνορα τους, στην πραγματικότητα μέσω της βίζας κλείνουν το μυαλό τους και τις καρδιές τους. Αυτό το τείχος δεν θα ζήσει, μια μέρα θα καταρρεύσει¨.

Ο υπουργός Νταβούτογλου στα πλαίσια της 4ης συνόδου πρέσβεων που έγινε στο πανεπιστήμιο Θράκης στην Αδριανούπολη εκφώνησε λόγο με τίτλο ¨Από τους Βαλκανικούς Πολέμους στην Βαλκανική ειρήνη : Τουρκική Εξωτερική Πολιτική στην 100η Χρονιά¨.

Ο Νταβούτογλου στην ομιλία του ανέφερε πως τα 4 κτίρια που τον επηρέασαν ήταν το τέμενος του Αλ-Ακσά, το παλάτι Ελχάμρα στο Μαρόκο, το Ταζ Μαχάλ και το τέμενος Σελιμιέ και είπε : ¨Οι πόλεμοι που έζησαν τα Βαλκάνια στον 20ο αιώνα δεν ήταν πόλεμοι στους οποίους βγήκαν με ίδια θέληση, είναι ανάγκη αυτή η περίοδος να αφεθεί πίσω, ενώ η Αδριανούπολη και οι άλλες Βαλκανικές πόλεις πρέπει να συναντήσουν την φυσική τους ενδοχώρα

Ο Νταβούτογλου ανέφερε πως οι Τούρκοι έχουν ήρωες όχι μόνο στα Βαλκάνια και στις κοντινές περιοχές αλλά ακόμη και στην Μιανμάρ και είπε : ¨ Φέτος θα ανοίξουμε πρεσβεία εκεί. Όπου έχουμε κάποιον ήρωα μας εκεί θα ανοίγουμε και μια πρεσβεία. Εμείς παίρνουμε την δύναμη μας τόσο πάνω από το έδαφος όσο και κάτω από αυτό.

…………………..

Για αυτό λέμε στους Βούλγαρους και Έλληνες φίλους και στη Ευρώπη για την κατάργηση της βίζας. Αυτοί οι οποίοι εμποδίζουν την κατάργηση της βίζας είναι αυτοί που επιχειρούν να αποτρέψουν την εξομάλυνση της ιστορίας. Εμείς δεν διστάζουμε, καταργούμε τις βίζες, γιατί πιστεύουμε πως υπάρχει μέρος για αυτούς που έρχονται εδώ. Όσοι νομίζουν πως μέσω της βίζας κλείνουν τα σύνορα τους, στην πραγματικότητα μέσω της βίζας κλείνουν το μυαλό τους και τις καρδιές τους. Εμείς θ συνεχίσουμε τον αγώνα μας μέχρι την κατάργηση, μέχρι δηλαδή ο αδερφός μου από την Αδριανούπολη να μπορεί να πηγαίνει χωρίς να αντιμετωπίσει εμπόδια στην Βοσνία Ερζεγοβίνη. Αυτό το τείχος δεν θα ζήσει, μια μέρα θα καταρρεύσει. Πλέον μπροστά στην Ευρώπη δεν υπάρχει μια Τουρκία που περιμένει για μερικά εκατομμύρια δολάρια, αλλά υπάρχει μι Τουρκία που με την οικονομία της και τον δυναμισμό της μπορεί να αποτελέσει θεραπεία για άλλες χώρες. Εμείς δεν είμαστε βάρος για αυτούς αλλά ευλογία. Εμείς δεν είμαστε ο ασθενής, αλλά η θεραπεία και ο γιατρός. Όταν το δούνε αυτό το μέλλον της Ευρώπης θα είναι πιο καλό¨.

Ο Νταβούτογλου ανέφερε πως δεν έχει κάποιο όραμα επανίδρυσης του οθωμανικού κράτους, τόνισε πως δεν έχει βλέψεις σε κανενός τα εδάφη, αλλά και ότι δεν θα πρέπει να λογίζεται σαν να μην υπήρξε ποτέ ο 16ος αιώνας που ήταν ο πιο ισχυρός των Βαλκανίων.

……

Στην 4η σύνοδο των πρέσβεων στην Αδριανούπολη μετείχαν μαζί με τον πρέσβη της T.C. στην Αθήνα Κερίμ Ουράς, ο πρόξενος της T.C. στην Κομοτηνή Μουσταφά Σάρνιτς, ο πρόεδρος της Συμβουλευτικής Επιτροπής των Τούρκων Δυτικής Θράκης και βουλευτής ΠΑΣΟΚ Ροδόπης Αχμέτ Χατζηοσμάν και ο βουλευτής ΠΑΣΟΚ Ξάνθης Τσετίν Μάντατζη.

 

Previous Article

ΤΙ ΝΑ ΤΑ ΠΡΩΤΟΚΑΝΕΙΣ ΤΟΣΑ ΧΡΗΜΑΤΑ…

Next Article

ΕΛΛΗΝΟΤΟΥΡΚΙΚΗ ΦΙΛΙΑ ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΥΠΟΛΗΣ-ΑΔΡΙΑΝΟΥΠΟΛΗΣ

Ίσως Σας Ενδιαφέρουν

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *