Μεταφράσεις Και Νέα Των Τουρκικών Εφημερίδων Και Ιστοσελίδων Που Αφορούν Την Ελλάδα

ΟΙ ΠΡΟΣΔΟΚΙΕΣ ΤΟΥ ΤΟΥΡΚΟΨΥΧΟΥ ΣΥΛΛΟΓΟΥ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ

1 σχόλιο Share:

¨Μέχρι να λυθεί το θέμα θα συνεχίσουμε να κάνουμε την προσευχή στα πάρκα¨

Μουσουλμάνοι που ζούνε στην Θεσσαλονίκη και αυτή την Παρασκευή έκαναν την προσευχή τους σε πάρκο.

Μουσουλμάνοι που ζούνε στην Θεσσαλονίκη, έκαναν και σε αυτή την Παρασκευή προσευχή στο πάρκο. Μουσουλμάνοι που ζούνε στην Θεσσαλονίκη και εκπλήρωναν τα καθήκοντα τους σε τμήμα του συλλόγου Μουσουλμάνων Μακεδονίας & Θράκης , την περασμένη Παρασκευή έκαναν την προσευχή τους, σε παρακείμενο πάρκο στην πλατεία Τυρολόης. Ίδια ήταν η κατάσταση και αυτή την εβδομάδα. Η κατάσταση είναι έτσι διότι οι κρατικοί αξιωματούχοι  και η διοίκηση του δήμου, δεν ενδιαφέρονται για αυτή την μεσαιωνική πρακτική.

Ο λόγος για αυτό είναι ότι ο χώρος λατρείας που με ίδιες δυνατότητες έστησαν υπό την αιγίδα του συλλόγου, έκλεισε από το ελληνικό κράτος με το αιτιολογικό πως δεν είχε άδεια.

Πραγματικά δεν είναι αποδεκτό να μην υπάρχει τζαμί για να προσευχηθούν οι περίπου  4.000 μουσουλμάνοι που ζουν στην Θεσσαλονίκη. Δεν είναι αποδεκτό να μην υπάρχει όχι τζαμί αλλά  ούτε καν ένας χώρος λατρείας.

Σχετικά με το θέμα αυτό ο πρόεδρος του συλλόγου Οσμάν Ισμαήλογλου έκανε σημαντικές δηλώσεις στον αρχισυντάκτη της Μπιρλίκ Ιλχάν Ταχσίν.

ΜΕΧΡΙ ΝΑ ΛΥΘΕΙ ΤΟ ΘΕΜΑ ΘΑ ΣΥΝΕΧΙΣΟΥΜΕ  NAΚΑΝΟΥΜΕ ΠΡΟΣΕΥΧΗ ΣΤΑ ΠΑΡΚΑ

¨Σύμφωνα με την πίστη μας, ανεξαρτήτως τιμήματος είμαστε υποχρεωμένοι να εκπληρώνουμε τις υποχρεώσεις μας έναντι του Αλλάχ.Εάν αυτό γίνει στο τζαμί, σε μεστζίτ ή σε πέτρινο βουνό αυτό δεν διαφέρει. Για τον μουσουλμάνο που πάντοτε δίνει την καρδιπα του στον Αλλάχ, αυτό δεν συνιστά θέμα. Το πραγματικό θέμα είναι στους διοικούντες αυτής της χώρας. Εάν μέσα σε μια χώρα ζούνε μέλη διαφορετικών θρησκευτικών κοινοτήτων, το κ΄ρτος είναι υποχρεωμένο με σεβασμό στην πίστη τους να τους παρέχει την δυνατότητα να προσεύχονται. Εδώ όμως όχι σεβασμό, αλλά σε μια πόλη που λέγεται ευρωπαϊκή όπως η Θεσσαλονίκη, οι προσευχές γίνονται στα πάρκα. Η κατάταση αυτή δεν αρμόζει καθόλου στην χώρα. Η κατάταση αυτή πρέπει να ρυθμιστεί το συντομότερο και μέχρι να ρυθμιστεί θα συνεχίσουμε να κάνουμε τις προσευχές μας στα πάρκα. Δεν είναι αποδεκτό  να γίνεται η ελευθερία λατρείας μας όργανο πολιτικής.    Η πολιτική είναι άλλο πράμα και η λατρεία άλλο πράμα. Το κράτος πρέπει να τα δει αυτά¨.

http://www.birlikgazetesi.net/haberler/13032-sorun-coezueluenceye-kadar-parklarda-namaz-kilmaya-devam-edecez-.html

14/7/2017

Σχ: Ο επονομαζόμενος ¨Σύλλογος Μουσουλμάνων Μακεδονίας & Θράκης είναι ουσιαστικά  ένα φερέφωνο του τουρκικού προξενείου Θεσσαλονίκης.  Διότι ΚΑΙ ΑΥΤΟΣ ο σύλλογος ποτέ δεν επέκρινε για ΟΤΙΔΗΠΟΤΕ την Τουρκία…

Ενδεικτικά μπορείτε να δείτ στο μπλογκ που οι ίδιοι έστησαν για τον σύλλογο τους στην διεύθυνση http://selanikdernegi.blogspot.gr/

Στην παραπάνω διεύθυνση με το που ¨μπαίνεις, στην πρώτη φωτογραφία βλέπεις αμέσως τον Τούρκο πρόξενο Θεσσαλονίκης Γιαλμάν Οκάν…

Και γενικά σε ΟΛΕΣ τις εκδηλώσεις παρευρίσκεται πάντα ο Τουρκος πρόξενος αλλά και ο διευθυντής των ΤΗΥ-Θεσσαλονίκης Ουτκού Γιαζάν. Μάλιστα τον κ. Γιαζάν τον βλέπουμε και στις φωτογραφίες από το σημερινό ναμάζ στην πλατεία Τυρολόης. Δείτε στην πρώτη φωτογραφία στην πρώτη σειρά. 

Τώρα αν αυτός είναι διευθυντής γραφείου των ΤΗΥ ή αξιωματούχος της ΜΙΤ θα σας γελάσω…

Και αυτά που αναφέρουν περί τζαμιού που τους λείπει είναι ΜΠΑΡΟΥΦΕΣ. Ενδεικτικά να σας αναφέρουμε πως πριν από λίγα χρόνια μια χρονιά ο δήμος Θεσσαλονίκης τους είχε παραχωρήσει τζαμί για το μπαϊράμι και μάλιστα είχε έρθει και ιμάμης από τον ΝΟΜΙΜΟ μουφτή Κομοτηνής. Τότε λοιπόν αυτά τα καλά παιδια του συλλόγου δεν πήγαν στο τζαμί διότι δεν ήθελαν αυτον τον ιμάμη αλλά κάποιον σταλμένο από τους ψευδομουφτήδες!

Κύριοι όπως αναφέρει και ο πρόεδρος σας… μην κάνετε όργανο της πολιτικής την θρησκευτική λατρεία…

Previous Article

ΤΟ ΜΙΚΡΟ ΦΙΛΜ ΤΗΣ ΠΡΟΕΔΡΙΑΣ ΤΗΣ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑΣ ΓΙΑ ΤΗΝ 15η ΙΟΥΛΙΟΥ

Next Article

Η ΤΟΥΡΤΑ ΓΕΝΕΘΛΙΩΝ ΑΠΑΓΟΡΕΥΤΗΚΕ…

Ίσως Σας Ενδιαφέρουν

1 σχόλιο

Σχολιάστε

Η ηλ. διεύθυνσή σας δεν κοινοποιείται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Nullam quis, lectus Sed efficitur. velit, leo ut accumsan ipsum tempus felis