Μεταφράσεις Και Νέα Των Τουρκικών Εφημερίδων Και Ιστοσελίδων Που Αφορούν Την Ελλάδα

Η ΤΟΥΡΚΙΑ ΣΥΝΕΧΙΖΕΙ ΤΗΝ ¨ΔΟΥΛΕΙΑ¨ ΤΗΣ ΣΤΗΝ ΑΛΕΞΑΝΔΡΕΙΑ ΗΜΑΘΙΑΣ

0 σχόλια Share:

 

 

Ακριβώς μετά από 106 έτη ακούστηκε πάλι ο ήχος του εζάν και το ¨Καλημέρα σε σένα Μωάμεθ μου¨

Ακριβώς 106 έτη μετά, στο ιφτάρ που οργάνωσε ο Πολιτιστικος-Μορφωτικός και Αθλητικός Σύλλογος Μουσουλμάνων νομού Ημαθίας,  ακούστηκε το εζάν και το ¨Καλημέρα σε σένα Μωάμεθ μου¨, στην αίθουσα υπήρξαν συγκινητικές στιγμές και τα δάκρυα έρρεαν.

Δυτικοθρακιώτες μουσουλμάνοι που μετανάστευσαν πριν από 50 έτη από διάφορες περιοχές της δυτικής Θράκης για να βρούνε δουλειά στην περιοχή της Αλεξάνδρειας Ημαθίας, 106 χρόνια μετά διοργάνωσαν τελετή ιφτάρ. Στο ιφταρ που διοργάνωσε ο ενθουσιώδης και εργατικός πρόεδρος του συλλόγου ο Χουσεΐν Χουσείνογλου και η ομάδα του, προσκλήθηκαν ο πρόξενος  της Τουρκίας στην Θεσσαλονίκη Ορχάν Γιαλμάν και η σύζυγος του. Ο πρόξενος και η σύζυγος του ανταποκρίθηκαν στην πρόσκληση και βιώσαν την χαρά να ανοίξουν την νηστεία τους μαζί με τους ομογενείς.

……………

Οι στίχοι που ανέγνωσαν μαθητές Κορανίου της περιοχή, όπως και οι ύμνοι που ερμηνεύτηκαν προσέθεσαν μια διαφορετική σημασία στο δείπνο ιφτάρ, ενώ αυτή η χαρά των ομογενών προκάλεσε δάκρυα χαράς στα μάτια τους. Και πώς να μην γίνει έτσι; Τα εγγόνια αυτών που πριν από πολλά χρόνια εγκατέλειψαν τα μέρη όπου είχαν γεννηθεί και μεγάλωσαν για να μπορέσουν να βρούνε δουλειά, πλέον μαθαίνουν να διαβάζουν Κοράνιο και για να βιώσουν σωστά την θρησκεία που πιστεύουν, αγκαλιάζουν σφιχτά το Κοράνι. Παράλληλα με την θρησκευτική τους ταυτότητα προστατεύουν και την ταυτότητα τους, ενώ συντηρώντας τις παραδόσεις και τα έθιμα τους, κάνουν μεγάλες προσπάθειες να τα διδάξουν και στα παιδιά τους.

Στο ιφτάρ μετείχε και η σύμβουλος από ο Πλάτυ-δήμου Αλεξάνδρειας  κυρία Μάρθα Παντοπούλου    

…………

Ο πρόξενος Ορχάν Γιαλμάν στην χαιρετιστήρια ομιλία του είπε: Ιδιαίτερα σε αυτή την μέρα προς το τέλος του ιερού μήνα του Ραμαζανιου, επιθυμώ να εκφράσω την χαρά μου που βρίσκομαι εδώ μαζί σας. Αυτό το βράδυ και το τραπέζι ιφτάρ έχει μια πολύ ξεχωριστή και ιδιαίτερη σημασία για εμάς. Σε αυτό το σημείο κύριε πρόεδρε μας Χουσεΐν Χουσείνογλου, επιθυμώ να υποβάλλω τις ευχαριστίες μου¨.

 

http://www.birlikgazetesi.net/haberler/14426-tam-106-yil-sonra-ezan-ses-ve-selam-sana-muhammedm-sesler-yuekseld.html

15/6/2018

Previous Article

ΩΡΑΙΑ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΕΧΟΥΜΕ (ΚΑΙ) ΣΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ…

Next Article

O MONOΣ ΕΛΛΗΝΑΣ ΑΞΙΩΜΑΤΟΥΧΟΣ ΠΟΥ ΠΗΓΕ ΣΤΟ ΤΟΥΡΚΟ-ΙΦΤΑΡ ΣΤΙΣ ΣΑΠΠΕΣ

Ίσως Σας Ενδιαφέρουν

Σχολιάστε

Η ηλ. διεύθυνσή σας δεν κοινοποιείται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Do NOT follow this link or you will be banned from the site!