Μεταφράσεις Και Νέα Των Τουρκικών Εφημερίδων Και Ιστοσελίδων Που Αφορούν Την Ελλάδα

ΠΑΡΑΧΩΡΗΘΗΚΕ ΧΩΡΟΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΕΚΕΜ

No Comments Share:

Πραγματοποιείται το αίτημα για απόδοση χώρου στην ΠΕΚΕΜ

Το αίτημα της Πολιτιστικής-Εκπαιδευτικής Εταιρίας Μειονότητας Δυτικής Θράκης (ΠΕΚΕΜ) για απόδοση χώρου στην περιοχή της Φιλύρας έγινε δεκτό. Στο έκτακτο δημοτικό συμβούλιο του δήμου Αρριανών που έγινε στις 2 Μαρτίου λήφθηκε η σχετική απόφαση. Για το ίδιο θέμα είχε ληφθεί απόφαση από τον τότε δήμο Φιλύρας το 2008 και το 2009 αλλά η απόφαση είχε ακυρωθεί τότε από τον Γ.Γ. της Περιφέρειας.

¨Εύχομαι αυτή η απόφαση να αποβεί επωφελής για όλους μας¨

Μιλώντας σχετικά με το θέμα στην εφημερίδα ο πρόεδρος του δημοτικού συμβουλίου Ριτβάν Μουσταφά είπε τα εξής : Ως δήμος Αρριανών εξετάσαμε αυτό το θέμα. Αφού ερευνήσαμε το νομικό σκεπτικό με το οποίο η Γ.Γ. της Περιφέρειας ακύρωσε τις αποφάσεις του 2008 και 2009, θέσαμε αυτό το θέμα στο δημοτικό συμβούλιο. Μετά από τις συζητήσεις που έγιναν φτάσαμε στην απόφαση να εκχωρηθεί στην ΠΕΚΕΜ το παλιό γήπεδο του Δοκού. Η απόφαση αυτή εγκρίθηκε και από το τοπικό συμβούλιο του Δοκού που συνεκλήθη. Σήμερα και αφού έγιναν οι απαραίτητες έρευνες και ρυθμίσεις, λόγω του επείγοντος της υπόθεσης το θέμα τέθηκε και έγινε δεκτό. Εύχομαι αυτή η απόφαση να αποβεί επωφελής για όλους μας στα επόμενα χρόνια.

 Εφ. Μπιρλίκ 2-3-2012

Σχόλιο : Η υπόθεση έχει ως εξής. Το κράτος αποφάσισε να κάνει στην περιοχή δημόσιο γυμνάσιο λύκειο για τις ανάγκες των παιδιών της περιοχής. Ο δήμος όμως της περιοχής προφανώς επηρεασμένος από τουρκικά συμφέροντα δεν παραχωρεί χώρο πουθενά στο δήμο ! Όταν βέβαια επιχειρεί να κάνει το ίδιο η ΠΕΚΕΜ που μάλιστα είναι ιδιωτικός φορέας, ο δήμος βρήκε έκταση ! Δηλαδή μέσα στην Ελλάδα το κράτος αδυνατεί ουσιαστικά να κτίσει σχολείο, ενώ όταν πρόκειται για τον φορέα του τουρκισμού στην εκπαίδευση …ο δρόμος ανοίγει !

Previous Article

ΔΗΛΩΣΕΙΣ ΝΤΑΒΟΥΤΟΓΛΟΥ ΓΙΑ ΤΗ ΣΥΡΙΑ

Next Article

ΝΕΟΣ ΥΦΥΠΟΥΡΓΟΣ ΕΞΩΤΕΡΙΚΩΝ

Ίσως Σας Ενδιαφέρουν

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *