Μεταφράσεις Και Νέα Των Τουρκικών Εφημερίδων Και Ιστοσελίδων Που Αφορούν Την Ελλάδα

ΤΟΥΡΚΙΑ : ΕΔΩ ΤΑ ΦΤΗΝΑ ΔΙΔΑΚΤΟΡΙΚΑ !

No Comments Share:

 

Τρίτοι στον κόσμο σε διδακτορικά έναντι χρημάτων

Για μια ακόμη φορά, στα Πολιτικά Σημειώματα που ετοιμάσθηκαν από την Επιστημονική Πλατφόρμα του κόμματος CHP, παρουσιάζεται η καταστροφή που έχει γίνει σε ακαδημαϊκό επίπεδο. Η Τουρκία κατέστη Τρίτη χώρα στον κόσμο σε πλαστά και εξαγορασμένα διδακτορικά.

Η Επιστημονική Πλατφόρμα υπό την προεδρία του αντιπρόεδρου του CHP Φετχί Ατσικέλ παρουσιάσθηκε αναφορά με τον τίτλο ¨Φυλλοροή στα πανεπιστήμια και ακαδημαϊκή καταστροφή¨, εκθέτει για μια ακόμη φορά την αρνητική εικόνα της ανώτατης εκπαίδευσης. Στο πολιτικό αυτό σημείωμα παρουσιάζεται η κατάρρευση των τελευταίων ετών στα πανεπιστήμια, προτείνονται λύσεις, ενώ τονίζεται πως η Τουρκία οπισθοχώρησε στην παγκόσμια κατάταξη των πανεπιστημίων, πως έπεσε η ακαδημαϊκή ποιότητα και πως η κυβέρνηση ασκεί πίεση στα πανεπιστήμια.

Αναφέρεται στην αναφορά αυτή πως η Τουρκία στην ποιότητα της εκπαίδευσης στα πανεπιστήμια βρίσκεται στην 101η θέση μεταξύ 137 χωρών, ενώ καταγράφεται πως ο προϋπολογισμός του 2019 για τα πανεπιστήμια προβλέπει 42% λιγότερα κονδύλια σχετικά με το 2018. Γράφεται επίσης πως κανένα από τα κρατικά πανεπιστήμια δεν βρίσκεται στα πρώτα 500 πανεπιστήμια του κόσμου.

Ενώ το 2002 αναλογούσε ένας καθηγητής σε 120 φοιτητές, η αναλογία αυτή το 2018 έγινε ένας καθηγητής προς 157 φοιτητές.

147 εκ. ευρώ τα οποία προορίζονταν από την Ε.Ε. για την παιδεία, κόπηκαν λόγω του αυταρχισμού.

Η Τουρκία μετά από την Ινδία και την Νιγηρία, κατέστη τρίτη στον κόσμο στην δημοσίευση διδακτορικών πλαστών και αγορασμένων έναντι χρημάτων.

Στα έτη 2016-2017 οι ξένες δημοσιεύσεις με προέλευση την Τουρκία, μειώθηκαν σε όλα τα επίπεδα κατά 28%. Η μεγαλύτερη πτώση παρουσιάστηκε στις κοινωνικές επιστήμες με 44% και στην ιατρική με 36%.

Στο σύνολο της Τουρκία 20 πανεπιστήμια και περισσότερες από 100 σχολές και ινστιτούτα παρέμειναν κενά.

………………

Το Παγκόσμιο Οικονομικό Φόρουμ που αξιολόγησε την  ανώτατη εκπαίδευση σε μαθηματικά και στις θετικές επιστήμες της Τουρκίας, την κατέταξε πίσω ακόμη και από χώρες όπως η Αιθιοπία και η Γκάμπια.

ΜΟΥΣΤΑΦΑ ΜΕΡΤ ΜΠΙΛΝΤΙΡΤΖΙΝ

https://www.birgun.net/haber-detay/para-karsiligi-tezde-dunya-ucuncusuyuz.html

26/2/2019

 

Previous Article

ΜΕΧΡΙ ΚΑΙ ΤΑ ΚΟΥΦΩΜΑΤΑ ΕΚΛΕΨΑΝ ΟΙ ΕΙΣΒΟΛΕΙΣ…

Next Article

TON ΕΔΕΙΡΑΝ, ΤΟΝ ΒΑΣΑΝΙΣΑΝ, ΤΟΝ ΚΡΕΜΑΣΑΝ…

Ίσως Σας Ενδιαφέρουν

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *