Μεταφράσεις Και Νέα Των Τουρκικών Εφημερίδων Και Ιστοσελίδων Που Αφορούν Την Ελλάδα

ΑΠΑΓΟΡΕΥΣΗ ΘΕΑΤΡΙΚΟΥ ΕΡΓΟΥ !

No Comments Share:

Θεατρικό έργο που είχε ποιήματα του Τζαν Γιουτζέλ απαγορεύτηκε

canyucel

Το έργο ¨Ψυχή¨ που παίζεται 4 χρόνια τώρα και εμπεριέχει ποιήματα του Τζαν Γιουτζέλ, απαγορεύτηκε από την νομαρχία Αδριανούπολης.
Η νομαρχία Αδριανούπολης δεν έκρινε σωστό το έργο ¨Ψυχή¨ που παίζεται στο θέατρο !

Το έργο ¨Ψυχή¨ που αποτελείται από ποιήματα του μεγάλου ποιητή Τζαν Γιουτζέλ  ¨δεν κρίθηκε κατάλληλο¨ από την  νομαρχία Αδριανούπολης και απαγορεύτηκε. Το έργο αυτό μέχρι σήμερα παίχτηκε σε διάφορα μέρη της Τουρκίας όπως Άδανα, Αντάκια, Γκαζιάντεπ, Μούγλα και πριν από δύο χρόνια είχε παιχτεί και στην Αδριανούπολη. Στο έγγραφο που εστάλη από την νομαρχία δεν αναφέρεται με βάση ποια δικαιολογία απαγορεύτηκε το έργο.

Στην ανακοίνωση της νομαρχίας αναφέρεται πως ¨Η Διεύθυνση μας εξέτασε το κείμενο του θεατρικού έργου ¨Ψυχή¨ που επρόκειτο να παιχθεί στις 20/5/2015 στην θεατρική αίθουσα Κεμαλετίν από το Πολιτιστικό Κέντρο Νεολαίας Αδριανούπολης και δεν κρίθηκε κατάλληλη η παρουσίαση του¨.

Ο Κεμάλ Κοτζατούρκ-σκηνοθέτης και ηθοποιός του έργου δήλωσε πως ¨Η απαγόρευση αυτή δείχνει ποιούς διόρισε στην διεύθυνση εκπαίδευσης μια εξουσία που ήρθε στην κυβέρνηση με υποσχέσεις για προηγμένη δημοκρατία¨ και συνέχισε λέγοντας πως ¨ Η επιχείρηση απαγόρευσης ενός από τους πιο σημαντικούς ποιητές της χώρας μας όπως ο Τζαν Γιουτζέλ μπορεί να προέρχεται μόνο από αραχνιασμένα κεφάλια. Αυτή δεν είναι προηγμένη δημοκρατία αλλά προηγμένος φασισμός¨.

…………….
Haber.sol.org   9/5/2015

Previous Article

ΣΥΝΕΧΙΣΗ ΤΟΥ ΕΞΕΥΤΕΛΙΣΜΟΥ ΤΗΣ ΤΟΥΡΚΙΚΗΣ ΔΙΚΑΙΟΣΥΝΗΣ ΑΠΟ ΤΟ ΑΚΡ…

Next Article

ΣΤΑ ΕΓΚΑΙΝΙΑ ΠΑΡΑΡΤΗΜΑΤΟΣ ΑΛΥΤΡΩΤΙΚΟΥ ΣΥΛΛΟΓΟΥ Ο ΤΣΑΒΟΥΣ ΤΟΥ DEB

Ίσως Σας Ενδιαφέρουν

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *