Μεταφράσεις Και Νέα Των Τουρκικών Εφημερίδων Και Ιστοσελίδων Που Αφορούν Την Ελλάδα

ΕΠΙΣΗΜΗ ΛΙΣΤΑ ΜΕ ΑΠΑΓΟΡΕΥΜΕΝΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΚΡΑΤΙΚΗ ΡΑΔΙΟΤΗΛΕΟΡΑΣΗ ΤΡΑΓΟΥΔΙΑ…

No Comments Share:

 

 

Αποκαλύφθηκε λίστα απαγορευμένων στο TRT τραγουδιών

Με ερώτηση που έκανε ο βουλευτής Σμύρνης του CHP Αττίλα Σερτέλ, αποκάλυψε πως η διοίκηση του TRT έει παγορεύσει 142 τραγούδια που είναι στα τουρκικά και 66 τραγούδια που είναι στα κουρδικά.  Στην σχετικη λίστα των απαγορευμένων από το 2016 βρίσκονται και γνωστά ονόματα της τουρκική ποπ μουσικής, όπως αυτά των Σίλα, Νζάν Οντζέλ και Ντεμέτ Ακαλίν.

Tο TRt που πρόσφατα ήρθε στην επικαιρότητα όταν άλλαξε τα λόγια σε παραδοσιακό τραγούδι (Hele Dadaş Hoşmusan), απκαλύφθηκε ότι έχει απαγορεύσει 208 τραγούδια, κάποια εκ των οποίων έχουν ερμηνευθεί από πολύ γνωστά ονόματα.

……………….

Ο Σερτέλ σχετικά με το θέμα δήλωσε τα εξής: Στο παρελθόν είχαν απαγορευτεί πολλά τραγούδια και τραγουδιστές στο TRT μεδιάφορες δικαιολογίες, όπως επειδή ο συνθετης ήταν Αρμένιος,  καλούσε εξέγερση τον κόσμο,έβριζε κρατικό υπάαλληλο υπενθύμιζε την νήσο Πλάτη, ήταν ερωτικό ή ωθούσε τον κόσμο σε τσιγάρα και ποτά.  Η περίοδος των πραξικοπημάτων έεινε πολύ πίσω αλλά κατά την περίοδο της διακύββέρνησης του ΑΚΡ σχεδόν σσε κάθε θέμα συβαίνουν εξελίξεις που παραπέμπουν σε περίοδο πραξικοπήματος. Την εποχή που χάρη στις τεχνολογικές εξελίξεις οι άνθρωποι μπορούν να έχουν τόση εύκολη πρόσβαση και να ακούν μέσω διαδικτύου εκατομμύρια φορές  τους τραγουδιστές και τα τραγούδια, πραγματικά αναρωτιέμαι τι επιδιώκει το TRT. Αυτή η ντροπή πρέπει το συντομότερο να σταματήσει.¨

Τα απαγορευμένα τραγούδια και οι τραγουδιστές που τα ερμήνευαν το 2016 έχουν ως εξής:

http://www.cumhuriyet.com.tr/haber/turkiye/935258/TRT_nin_yasakladigi_sarkilar_ortaya_cikti.html

28/2/2018

Previous Article

ΤΟΝ ΣΚΟΤΩΣΑΝ ΣΤΟ ΞΥΛΟ ΣΤΗΝ ΑΝΤΙΤΡΟΜΟΚΡΑΤΙΚΗ ΑΛΛΑ ΤΕΛΙΚΑ ΑΘΩΩΘΗΚΕ…

Next Article

ΤΟ ΑΝΤΙΑΜΕΡΙΚΑΝΙΚΟ ΒΙΝΤΕΟ ΤΟΥ ΤΟΥΡΚΙΚΟΥ ΚΡΑΤΙΚΟΥ ΚΑΝΑΛΙΟΥ ΣΤΑ ΕΛΛΗΝΙΚΑ !

Ίσως Σας Ενδιαφέρουν

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *