Μεταφράσεις Και Νέα Των Τουρκικών Εφημερίδων Και Ιστοσελίδων Που Αφορούν Την Ελλάδα

ΚΡΑΤΟΣ ΟΡΓΟΥΕΛ

No Comments Share:

Πλέον η ΜΙΤ θα παίρνει όλες τις άδειες από ένα δικαστήριο !  Διευκόλυνση από το HSYK…

mit2

Μετά από την νομοθεσία ¨κράτους πληροφοριών¨ η οποία πέρασε από την βουλή και με την οποία εξοπλίστηκε η ΜΙΤ, ιδρύθηκε και ειδικό για τις υποκλοπές δικαστήριο.

Μετά από αίτημα της ΜΙΤ, το Συμβούλιο Δικαστών και Εισαγγελέων (HSYK) , εξουσιοδότησε το 4ο Κακουργιοδικείο Άγκυρας για την παροχή των απαραίτητων αδειών σε περιπτώσεις υποκλοπών.

Ως δικαιολογία προβλήθηκε η ¨εξειδίκευση¨. Αλλά αυτή η ρύθμιση προκάλεσε και σχόλια του τύπου πως δίνονται πια ευρείες δυνατότητες ή και ελευθερία υποκλοπών στην ΜΙΤ. Πλέον η ΜΙΤ απόκτησε την ευκολία σε περίπτωση που θέλει να κάνει υποκλοπή, να προσφεύγει σε ένα μοναδικό και ειδικά ¨επεξεργασμένο¨ δικαστήριο.

Το υπό κυβερνητικό έλεγχο HSYS, θέσπισε ένα δικαστήριο ειδικά για τις υποκλοπές της ΜΙΤ. Εντύπωση προκαλεί πως αυτές οι ρυθμίσεις που δίνουν στην ΜΙΤ δυνατότητα ευρύτερων υποκλοπών, δίνονται σε μια περίοδο κατά την οποία εκδιώκονται άτομα από την αστυνομία λόγω παράνομων υποκλοπών.

……………….

Με αυτό τον τρόπο προστέθηκε μια ακόμη διάκριση υπέρ της ΜΙΤ. Τους περασμένους μήνες δόθηκε στην ΜΙΤ η απεριόριστη δυνατότητα οργάνωσης επιχειρήσεων στο εσωτερικό και στο εξωτερικό. Επίσης καταργήθηκε και η ποινική ευθύνη μελών της ΜΙΤ σε περίπτωση που εφαρμόζουν μια παράνομη εντολή. Δηλαδή ακόμη και αν στέλεχος της ΜΙΤ σκοτώσει κάποιον, πλέον μπορεί να γλυτώσει δηλώνοντας πως ¨εφάρμοσα εντολές¨.

Εφ. Ταράφ 28/5/2015

Previous Article

ΑΥΤΟ ΕΙΝΑΙ ΔΩΡΟ !

Next Article

ΣΧΕΤΙΚΑ ΜΕ ΤΗΝ ΑΓΙΑ ΣΟΦΙΑ ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΥΠΟΛΕΩΣ

Ίσως Σας Ενδιαφέρουν

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *