Μεταφράσεις Και Νέα Των Τουρκικών Εφημερίδων Και Ιστοσελίδων Που Αφορούν Την Ελλάδα

Κρατική Ασφάλεια Βελγίου: ¨Πρωταρχική απειλή ο προωθούμενος από την Τουρκία ισλαμισμός…¨

0 σχόλια Share:

Η βελγική έκθεση αναφέρει το είδος του ισλαμισμού του Ερντογάν ως πρωταρχική απειλή

Η Υπηρεσία Κρατικής Ασφάλειας του Βελγίου (VSSE) στην ετήσια έκθεσή της, κατέγραψε τον Ισλαμισμό – συμπεριλαμβανομένων των εντύπων που προωθούν ο Τούρκος Πρόεδρος Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν και το κυβερνών Κόμμα Δικαιοσύνης και Ανάπτυξης (AKP) – ως μία από τις πρωταρχικές απειλές που αντιμετωπίζει η χώρα, γράφει ο Christophe Lamfalussy στο βελγικό “La Libre” την Τετάρτη.

Η VSSE θεωρεί ότι ο θρησκευτικός εξτρεμισμός είναι μία από τις τρεις κύριες απειλές, μαζί με την άνοδο του δεξιού εξτρεμισμού και έναν αυξανόμενο αριθμό Κινέζων στρατιωτικών φοιτητών στα βελγικά πανεπιστήμια.

Σύμφωνα με την έκθεση, ο Madhkhalism, ένας κλάδος της σαλαφιστικής σκέψης που βασίζεται στις διδασκαλίες του Σαουδάραβα μελετητή Rabee al-Madkhali , που είναι σύμφωνος με τη Μουσουλμανική Αδελφότητα (επισημασμένη αντρομοκρατική οργάνωση σε πολλά αραβικά κράτη) εξαπλώθηκε στο Βέλγιο, μαζί με τον τουρκικό ισλαμισμό.

Η έκθεση αναφέρει επίσης ότι ο σύζυγος της Muriel Degauque, της πρώτης Ευρωπαίας γυναίκας που έγινε βομβιστής αυτοκτονίας, συνδέεται με το κίνημα του Madhkhalism. Αυτός ο κλάδος της ισλαμιστικής σκέψης καταδικάζει το Ισλαμικό Κράτος (ISIS) και την Αλ Κάιντα αλλά δεν απορρίπτει την ιδέα της τζιχάντ που θα ζητηθεί από μια πολιτική αρχή.

Το κίνημα είναι απολυταρχικό, ρατσιστικό και αντιδημοκρατικό, σύμφωνα με την έκθεση, επειδή επιδιώκει να απομονώσει άτομα και τις οικογένειές τους από το ευρύ κοινό στο Βέλγιο. Θεωρείται «σοβαρή απειλή για τη συνύπαρξη». Τα αρσενικά μέλη του ομίλου έχουν πλήρη γενειάδα και ισλαμικό ένδυμα τύπου φόρεμα, ενώ τα γυναικεία μέλη φορούν jilbabs που καλύπτουν ολόκληρο το σώμα εκτός από το πρόσωπο, ή niqabs που καλύπτουν επίσης μερικώς το πρόσωπο.

Το ΑΚΡ επιθυμεί να εξισλαμίσει την κοινωνία με πολιτικά μέσα και βρίσκεται κοντά στην Μουσουλμανική Αδελφότητα με τον τύπο του τουρκικού ισλαμισμού που ο Ερντογάν υπερασπίζεται, ανέφερε η έκθεση.

Υπήρξε μια «ολοένα και πιο έντονη κατάργηση των ιδεολογικών ορίων» μεταξύ του Ιδρύματος Diyanet-κορυφαίος θρησκευτικός φορέας της Τουρκίας με διάφορες ισλαμικές λατρείες και με ισλαμικά πολιτικά κινήματα όπως το ¨Eθνική Άποψη¨ (από το οποίο είχαν αποσπαστεί οι ιδρυτές του AKP).

Η ιδεολογία του ¨Eθνική Άποψη¨, η οποία κάποτε είχε καταδικαστεί από το Ίδρυμα Diyanet ως εξτρεμιστική, αύξησε την εμβέλειά της στην τουρκική κοινωνία του Βελγίου μέσω έργων που υλοποιήθηκαν σε σχολεία από την Ισλαμική Ομοσπονδία του Βελγίου, σύμφωνα με την VSSE.

Η VSSE είπε επίσης ότι η Μουσουλμανική Αδελφότητα συνέχισε μια εκστρατεία διείσδυσης στα πολιτικά κόμματα του Βελγίου και εργάστηκε στο να υποστηρίξει υποψήφιους που προτιμούν ισλαμικούς ενδυματολογικούς κώδικες.

Ahvalnews 05/07/2020

Σχ. : Σε εμάς συντάσσεται κάποια σχετική έκθεση για τις απειλές που υπάρχουν π.χ. στην Θράκη από το τουρκικό καθεστώς ;

Ή μήπως στην Αθήνα δεν θέλουν να ξέρουν ;  

Previous Article

Τσαβούσογλου για ταξιδιωτικούς περιορισμούς της ΕΕ: Είναι πολιτική απόφαση και αδικείται η Τουρκία”

Next Article

Οι τουρκικές δυνάμεις κατοχής έκοψαν το νερό σε 1 εκ. κόσμο στην Β. Συρία !

Ίσως Σας Ενδιαφέρουν

Σχολιάστε

Η ηλ. διεύθυνσή σας δεν κοινοποιείται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *