Μεταφράσεις Και Νέα Των Τουρκικών Εφημερίδων Και Ιστοσελίδων Που Αφορούν Την Ελλάδα

Ιατρικός Σύλλογος Τουρκίας: ¨Άγνωστος ο αριθμός ασθενών και θανάτων από κορωναϊό στην Τουρκία¨…

No Comments Share:

Κρίσιμη ανακοίνωση από τον ΙΣΤ (Ιατρικός Σύλλογος Τουρκίας) : Πλέον τα δεδομένα αποκρύπτονται από την κοινή γνώμη

Ο Σινάν Αντιγιαμάν-πρόεδρος του Κεντρικού Συμβουλίου του ΙΣΤ,  σχολιάζοντας την αλλαγή στις παραμέτρους της εικόνας που ανακοινώνεται ημερησίως από το υπουργείο Υγείας, προειδοποίησε πως αυτό μπορεί να προκαλέσει πανικό στον κόσμο και είπε πως ¨Τα εξαγόμενα δεδομένα πλέον αποκρύπτονται από την κοινή γνώμη, Θα αναμενόταν το αντίθετο, να κοινοποιούνται ακόμη περισσότερα δεδομένα.

Ο Σινάνν Αντιγιαμάν-Πρόεδρος του Κεντρικού Συμβουλίου του ΙΣΤ, με γραπτή δήλωση σχολίασε τις αλλαγές στον καθημερινό πίνακα κοροναϊού του Υπουργείου Υγείας. Ο Αντιγιαμάν σημείωσε ότι το υπουργείο προσπαθεί να προβάλει κατά το δοκούν  την κατάσταση στον κοροναϊό και είπε, “Η αλλαγή στην εικόνα που έγινε το απόγευμα της 29ης Ιουλίου,  θα οδηγήσει σε παραπλάνηση, σε παραπληροφόρηση, ενώ θα ανοίξει τον δρόμο σε σκέψεις πανικού , του τύπου πως ¨ο αριθμός στην εντατική και αυτών που είναι διασωληνωμένοι είναι πολύ άσχημος.

…………….

«Δυστυχώς, λόγω των πρώιμων, βιαστικών, ανεξέλεγκτων και στερούμενων καθοδήγησης από την επιστήμη της επιδημιολογίας  βημάτων της κυβέρνησης, η επιδημία δεν μπόρεσε να κατασταλεί, οι αριθμοί έχουν αυξηθεί μετά την 1η Ιουνίου και τώρα έχουν κολλήσει στα χίλια σχεδόν κρούσματα την μέρα. Οι αναφορές από το πεδίο μας κάνουν να πιστεύουμε ότι αντιμετωπίζουμε μια πραγματικότητα πέρα από τις δηλώσεις του Υπουργείου Υγείας.

…………….

Το γεγονός ότι ο αριθμός των μονάδων εντατικής θεραπείας και των διασωληνωμένων ασθενών έχει αφαιρεθεί από τον πίνακα, έρχεται σε αντίθεση με τη σοβαρότητα της κατάστασης, σε ένα περιβάλλον όπου οι ασθενείς μας αγωνίζονται διασωληνωμένοι σε μονάδες εντατικής θεραπείας και οδηγεί το κοινό στο να μην αντιληφθεί αυτή τη σοβαρότητα και να μην προσαρμοστεί.

………………

Η Τουρκία από την αρχή της πανδημίας ως τώρα, όσον αφορά την κοινοποίηση των δεδομένων, δεν ακολούθησε μια γραμμή σύμφωνη με τα διεθνή στάνταρ, ενώ η τελευταία αλλαγή, δεν έχει καμία σχέση με τις επιστημονικές και επιδημιολογικές αρχές διαχείρισης.  Αναφέροντας ότι έχει αναθεωρήσει τα δεδομένα σύμφωνα με τα διεθνή πρότυπα, το Υπουργείο Υγείας δεν έχει υιοθετήσει τους κωδικούς ειδοποίησης θανάτου που προτείνει ο ΠΟΥ. Το πραγματικό μέγεθος των αριθμών ασθενών και θανάτων είναι άγνωστο.¨

……….

https://www.cumhuriyet.com.tr/haber/ttbden-kritik-covid-19-tablosu-aciklamasi-veriler-artik-kamuoyundan-gizleniyor-1755103

30/7/2020

Σχ. : Αύριο-μεθαύριο μπορεί να τον βγάλουν FETO τον πρόεδρο του ΙΣΤ…

Previous Article

Ψέματα των Τούρκων σε βαρος του Ελληνικού Στρατού

Next Article

Αμερικανός ΥΠ.ΕΞ. : ¨Εξακολουθούμε να εξετάζουμε κυρώσεις για τους S-400¨…

Ίσως Σας Ενδιαφέρουν

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *