Μεταφράσεις Και Νέα Των Τουρκικών Εφημερίδων Και Ιστοσελίδων Που Αφορούν Την Ελλάδα

Ο Ιατρικός Σύλλογος Τουρκίας ζητά διαφάνεια στα στοιχεία, αλλά ο υπουργός επιμένει στην μεγάλη επιτυχία της Τουρκίας στην αντιμετώπιση του ιού…

0 σχόλια Share:

Οι γιατροί επισημαίνουν ασυμφωνία στα δεδομένα πανδημίας του Υπουργείου Υγείας καθώς η Τουρκία ανοίγει εκ νέου θεματικά πάρκα

Η έκθεση COVID-19 του τουρκικού υπουργείου Υγείας έρχεται σε αντίθεση με προηγούμενα στοιχεία που ανακοίνωσε το υπουργείο, δήλωσε το Σάββατο, ο Γενικός Γραμματέας του Ιατρικού συλλόγου Κωνσταντινούπολης, Osman Öztürk.

«Το πιο σημαντικό, η έκθεση αναφέρει ότι το 70% των ανθρώπων που πέθαναν (από το COVID-19) ήταν άνω των 65 ετών», δήλωσε ο Öztürk. «Επειδή σε δήλωση στις 5 Ιουνίου, ο υπουργός Υγείας Φαχρετίν Κoτζά είπε ότι το 93% των νεκρών ήταν σε αυτήν την ηλικιακή ομάδα».

Η έκθεση του υπουργείου δημοσιοποιήθηκε την Πέμπτη και δεν περιείχε τόσες πληροφορίες όπως παρόμοιες αναφορές σε ορισμένες άλλες χώρες, δήλωσε ο Oztürk, επισημαίνοντας ότι η έκθεση περιείχε «περιορισμένα δεδομένα».

Ο ιός φαίνεται να έχει ταξιδέψει από τα κύρια πληθυσμιακά κέντρα της Τουρκίας, Κωνσταντινούπολη και Άγκυρα, μέχρι και τα πιο απομακρυσμένα μέρη στην Ανατολία, δήλωσε ο Öztürk.

«Μπορούμε να πούμε ότι η κατάσταση είναι πραγματικά σοβαρή στα νοτιοανατολικά», πρόσθεσε. «Λάβαμε αναφορές από την περιοχή, αλλά ειλικρινά δεν ξέραμε ότι ήταν τόσο άσχημα».

Από τότε που η Τουρκία άρχισε να χαλαρώνει τους περιορισμούς την 1η Ιουνίου, αρκετές νοτιοανατολικές πόλεις έχουν δει ραγδαία αύξηση του αριθμού των κρουσμάτων, λόγω των «αρχών που κλείνουν τα μάτια», σύμφωνα με τον Πρόεδρο του Επιμελητηρίου Ιατρικής Σιρνάκ, Serdar Küni.

Ο Ιατρικός Σύλλογος Τουρκίας έχει επανειλημμένα ζητήσει περισσότερη διαφάνεια και περισσότερα δεδομένα για την ανεξάρτητη ανάλυση και υπήρξαν φήμες ότι η χώρα είχε αποτύχει να αναφέρει ακριβείς αριθμούς. Ο υπουργός Κοτζά απέρριψε αυτούς τους ισχυρισμούς, λέγοντας ότι η Τουρκία ήταν από τις πιο επιτυχημένες χώρες στην αντιμετώπιση της πανδημίας.

Ahvalnews 04/07/2020

Previous Article

Γοητευτικός ο Τούρκος ηθοποιός, αλλά με βαρύ χέρι…

Next Article

Οι ¨αιμοδότες¨ των τουρκοσίριαλ στην περίοδο 29/6 με 3/7

Ίσως Σας Ενδιαφέρουν

Σχολιάστε

Η ηλ. διεύθυνσή σας δεν κοινοποιείται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *