Μεταφράσεις Και Νέα Των Τουρκικών Εφημερίδων Και Ιστοσελίδων Που Αφορούν Την Ελλάδα

New York Times: Η καταστροφή με τον ιό στην Τουρκία είναι πολύ μεγαλύτερη από τα επίσημα στοιχεία…

No Comments Share:

NYT για Τουρκία: Ο αριθμός των νεκρών από κορονοϊό είναι μεγαλύτερος

Για αρκετό καιρό στις αρχές της πανδημίας του κορονοϊού, ο Τούρκος Πρόεδρος Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν, υποστήριζε πως ο ιός στη χώρα του είναι υπό έλεγχο.
Μια διαφορετική εικόνα της κατάστασης στην Τουρκία αναφορικά με τα στατιστικά που αφορούν στον κορονοϊό, παρουσιάζει δημοσίευμα των New York Times.

Σύμφωνα, με δεδομένα που συγκέντρωσε η εφημερίδα από τα αρχεία θανάτων στην Κωνσταντινούπολη φαίνεται πως η Τουρκία βρέθηκε αντιμέτωπη με μια πολύ μεγαλύτερη καταστροφή από ό, τι δείχνουν τα επίσημα στοιχεία και οι δηλώσεις.

Η πόλη κατέγραψε περίπου 2.100 περισσότερους θανάτους από ό, τι έγινε γνωστό από τις 9 Μαρτίου έως τις 12 Απριλίου, βάσει των εβδομαδιαίων μέσων όρων των τελευταίων δύο ετών, αριθμός πολύ μεγαλύτερος από όσα δήλωναν οι αξιωματούχοι της κυβέρνησης για ολόκληρη την Τουρκία κατά τη διάρκεια αυτής της περιόδου.

Η κυβέρνηση ανακοίνωσε τον πρώτο θάνατο της χώρας από κορονοϊό στις 17 Μαρτίου.

Ωστόσο, τα νούμερα που΄έχουν στα χέρια τους οι NYT δείχνουν ότι ακόμη και εκείνη την περίοδο, ο αριθμός των θανάτων συνολικά στην Κωνσταντινούπολη ήταν ήδη πολύ υψηλότερος από τους συνηθισμένους μέσους όρους, ένδειξη ότι ο ιός είχε έφτασε αρκετές εβδομάδες νωρίτερα.

Σύμφωνα με τον Τούρκο υπουργό Υγείας, το σύνολο των θανάτων από κορονοϊό στη γειτονική χώρα, ανέρχεται σε 2.259.

Την ίδια στιγμή, ο συνολικός αριθμός των επιβεβαιωμένων κρουσμάτων στην Τουρκία εκτιμάται πλέον στα 95.591.

Sputnik  22/4/2020

Σχ: Ένας Κούρδος δημοσιογράφος είπε το εξής έξυπνο. Αν αποδειχθεί πως ο νέος ιός παρήχθη σε κάποιο εργαστήριο της Κίνας και αρχίσουν να υποβάλλονται αγωγές κατά της Κίνας, τότε θα φανεί ο πραγματικός αριθμός των νεκρών στην Τουρκία…

Previous Article

Ρέει το χρήμα στην κλίκα Ερντογάν…

Next Article

Βίντεο- Ο νόμος είναι πιο ¨ευρύχωρος¨για ΜΚΟδες και μετανάστες ;

Ίσως Σας Ενδιαφέρουν

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *