Μεταφράσεις Και Νέα Των Τουρκικών Εφημερίδων Και Ιστοσελίδων Που Αφορούν Την Ελλάδα

Γιος του συλληφθέντος με 100 κιλά ηρωίνη διπλωμάτη : ¨Υπάρχει συνωμοσία κατά του πατέρα μου¨…

No Comments Share:

 

Ο Βεϊσέλ Φιλίζ απόφοιτος του τμήματος Τουρκολογία του πανεπιστημίου του Στρασβούργου, επί χρόνια ασκούσε τις δραστηριότητες λόμπι του καθεστώτος Ερντογάν στην Ευρώπη. Στις φιλοκυβερνητικές τηλεοράσεις της εξουσίας των ΑΚΡ-ΜΗΡ προβαλλόταν συνεχώς ως “ειδικός στην εξωτερική πολιτική”, ενώ το 2014 με προσωπική εντολή του Ερντογάν διορίστηκε ως ακόλουθος τύπου στην πρεσβεία της Τουρκίας στις Βρυξέλλες.

Το πραγματικό του καθήκον στις Βρυξέλλες ήταν να συγκεντρώνει πληροφορίες για τους αντιπολιτευόμενους (κυρίως Κούρδους) του καθεστώτος Ερντογάν και αυτές να τις κοινοποιεί στην Άγκυρα. Το 2017 η αστυνομία του Βελγίου εντόπισε πώς από ψεύτικους λογαριασμούς που άνηκαν στον Φιλίζ, εκτοξευόταν απειλές κατά μελών της αντιπολίτευσης και για αυτό τον κάλεσε σε κατάθεση. Προκλήθηκε ένταση στη γραμμή Άγκυρας-Βρυξελλών και το Βέλγιο τον κήρυξε ανεπιθύμητο οπότε γρήγορα έφτασε στην Τουρκία.

ΚΟΥΡΙΕΡ ΗΡΩΙΝΗΣ ΤΟΥ ΤΟΥΡΚΙΚΟΥ ΚΡΑΤΟΥΣ

Ο Φιλίζ μετά από την επιστροφή του στην Τουρκία δεν έκοψε τους δεσμούς του με τις χώρες της Ευρώπης και από τη μία είχε τη δουλειά να οργανώνει στις εθνικιστικές ομάδες των οπαδών των κομμάτων ΑΚΡ-ΜΗΡ και από την άλλη κάνοντας χρήση της ταυτότητάς του ανέλαβε να μεταφέρει ηρωίνη στην Ευρώπη. Αλλά ο Φιλίζ τυχαία συνελήφθη στις 9 Δεκεμβρίου και επί μακρόν αυτή η κατάσταση απεκρύβη από τον τύπο.

Για το σκάνδαλο αυτό στο οποίο ο Βεϊσέλ Φιλίζ, συνελήφθη με 100 κιλά ηρωίνης πακεταρισμένα στο πορτμπαγκάζ του αυτοκινήτου του, στη συνοριακή πύλη του Χαμζάμπεϊλί ενώ εισερχόταν προς την Βουλγαρία, το τουρκικό κράτος αστραπιαία έβγαλε απόφαση απορρήτου. Το υπουργείο Εμπορίου και Τελωνείων του τουρκικού κράτους, το οποίο κανονικά παρέχει πληροφορίες για τις επιχειρήσεις δίωξης των ναρκωτικών, παρά το ότι συνελήφθη ηρωίνη αξίας περίπου 5 εκατομμυρίων ευρώ, σχετικά με αυτό το γεγονός δεν διέρρευσε καμία πληροφορία.

“Υπάρχει συνωμοσία ενάντια στον πατέρα μου”
Ο Φατίχ Φιλίζ-γιος του Βεϊσέλ Φιλίζ που προφυλακίστηκε, υποστήριξε πως υπάρχει μία συνωμοσία σε βάρος του πατέρα του. Ο Φατίχ Γιλντίζ επιβεβαίωσε πως ο πατέρας του προφυλακίστηκε λόγω της ηρωίνης και δήλωσε τα εξής : ” Είναι αληθές ότι αυτή τη στιγμή διεξάγεται μία έρευνα. Αλλά καθώς υπάρχει δικαστική απόφαση απορρήτου δεν μπορώ να σας δώσω παραπάνω πληροφορίες σχετικά με τη διαδικασία. Δεν καταλαβαίνω πως παρά το ότι υπάρχει απόφαση απορρήτου το περιστατικό διέρρευσε στον τύπο. καθώς η ποσότητα που κατασχέθηκε είναι μεγάλη ο πατέρας μου κρατείται προληπτικά. Διότι καθώς στο παρελθόν ο πατέρας μου είχε βγει πολλές φορές στο προσκήνιο, ελήφθη ένα τέτοιο μέτρο για να μη δημιουργηθεί θόρυβος στα ΜΜΕ. Σύντομα όμως θα αποκαλυφθεί το εσωτερικό πρόσωπο του περιστατικού και θα γίνει αντιληπτή η αθωότητά του πατέρα μου”.

Στα προηγούμενα χρόνια πολλές φορές έχει τεκμηριωθεί πως από το 1970 έως τώρα τα καθεστώτα που διοικούν το τουρκικό κράτος διεξάγουν το εμπόριο ναρκωτικών μεταξύ Τουρκίας και Ευρώπης. Η διακίνηση του εμπορίου που στα χρόνια του 90 γινόταν από την ομάδα ντεμιρελ και Τσίλλερ τα τελευταία χρόνια διεξάγεται από το καθεστώς των κομμάτων ΑΚΡ-ΜΗΡ.

Κουρδικό Πρακτορείο Ειδήσεων ΑΝF

ANF | AKP-MHP’nin Avrupa’daki elemanına eroinden suçüstü

21/12/2020

Σχ. : Μάθαμε τα εξής : ο Βεϊσέλ Φιλίζ είχε έρθει στην Τουρκία για την κηδεία του πατέρα του Μουσταφά Φιλίζ, ο οποίος πέθανε απο κορονοιο. Ο Φιλίζ είναι επίσης πρόεδρος της Ευρωπαϊκής Ομοσπονδίας αυτών που κατάγονται από το νομό Γιόζγκατ της Τουρκίας. Την φωτογραφία του 2012 στην ανάρτηση μας την βρήκαμε από το προφίλ του στο FACEBOOK. Είναι φανερό πως ο άνθρωπος είναι πιστός μουσουλμάνος…

Προφανώς  θα σκέφτηκε ¨Ήρθα που ήρθα για την κηδεία, ας πάρω κάτι για το δρόμο¨…Είναι φανερό πως πρόκειται για συνωμοσία…Ο άνθρωπος είναι αθώος σαν περιστέρι !  Άλλωστε σε όποιο αυτοκίνητο κι αν ψάξεις θα βρεις 100 κιλά ηρωίνη…

Δεν ξέρουμε τι στράβωσε στο τελωνείο, αλλά αλίμονο στους αστυνομικούς που τον συνέλαβαν…    

 

Διπλωμάτης της Τουρκίας συνελήφθη με 100 κιλά ηρωίνη !

 

Previous Article

ΠΡΟΦΥΛΑΚΙΣΤΗΚΑΝ ΟΙ ΚΑΤΑΣΚΟΠΟΙ !

Next Article

Δένδιας προς Μεβλούτ: ¨Γίνετε περισσότερο Ευρωπαίοι και λιγότερο νεο-οθωμανοί¨…

Ίσως Σας Ενδιαφέρουν

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *