Μεταφράσεις Και Νέα Των Τουρκικών Εφημερίδων Και Ιστοσελίδων Που Αφορούν Την Ελλάδα

ΕΚΛΟΓΙΚΕΣ ΠΑΡΑΒΙΑΣΕΙΣ ΣΤΙΣ ΚΟΥΡΔΙΚΕΣ ΠΕΡΙΟΧΕΣ

No Comments Share:

Σουηδός παρατηρητής :Απειληθήκαμε !

secim-oy

Ένοπλοι στρατιώτες και πολιτοφύλακες απείλησαν εκλογικούς παρατηρητές που είχαν έρθει από την Σουηδία.

Το μέλος της επιτροπής Νίλσσον σχολίασε λέγοντας πως ¨Είδαμε τόσες παραβιάσεις που μπορώ να πως οι εκλογές δεν ήταν δίκαιες¨.

Ο Τζόελ Νίλσσον μέλος του Αριστερού Κόμματος της Σουηδίας που ήρθε με μια επιτροπή  οκτώ ατόμων ως εκλογικός παρατηρητής, περιέγραψε πως στο Μπίγκιολ απειλήθηκαν από στρατιωτικούς και πολιτοφύλακες. Ο Νίλσσον μιλώντας στον Ονούρ Ερέμ της εφ. Μπιργκιούν, ανέφερε πως κατά την περιοδεία που έκανε σε εκλογικά τμήματα της Μπίγκιολ, όταν πήγε στο χωριό Έλμαλι απειλήθηκε από 10 ένοπλα άτομα, εις εκ των οποίων  ήταν στρατιωτικός ενώ οι άλλοι πολιτοφύλακες. Ο Νίλσον περιέγραψε ως εξής αυτά που έζησε : ¨Μας πήραν τα διαβατήρια μας και μας έβγαλαν έξω από το κτίριο. Μας είπαν πως δεν είχαμε σφραγίδα εισόδου στην χώρα. ¨όταν τους την δείξαμε μας είπαν πως «Σας δίνουμε πέντε λεπτά να φύγετε από εδώ, αν δεν φύγετε θα συμβούν πολύ άσχημα πράματỨ.

 ΔΙΑΦΟΡΕΣ ΠΑΡΑΒΙΑΣΕΙΣ

Ο Νίλσσον περιγράφει πως μετά από την απειλή αναγκάστηκαν να φύγουν και ότι στα 13 χωριά που πήγαν, αντιμετώπισαν παρόμοια συμπεριφορά.  Ο Νίλσον που είναι Γενικός Γραμματέας του Left International Forum και ασχολείται με τις σχέσεις αλληλεγγύης του Αριστερού Κόμματος, περιέγραψε ως εξής τις εκλογικές παραβιάσεις που διαπίστωσε στα μέρη όπου μπόρεσε και είδε :

Κάποιες κάλπες δεν ήταν σφραγισμένες. Στις κάλπες αυτές μπορεί να γίνει οποιουδήποτε είδους χειραγώγηση.

Πάνω από τις κάλπες υπήρχαν ένοπλοι στρατιώτες και πολιτοφύλακες.

Σε ένα χωριό με πλησίασε κλαίγοντας μια γυναίκα που μου είπε πως η εκλογική επιτροπή την υποχρέωσε να ψηφίσει το ΑΚΡ και για αυτό αυτή εγκατέλειψε το κτίριο κλαίγοντας.

Κάποια μέλη εκλογικών επιτροπών ψήφιζαν για άλλους.

Κάποιοι πολίτες ψήφιζαν και για άλλους.

¨ΓΙΑ ΑΥΤΟ ΜΑΣ ΕΜΠΟΔΙΣΑΝ¨

Ο Νίλσσον περιέγραψε πως και οι άλλοι 7 παρατηρητές που ήρθαν από Σουηδία έγιναν μάρτυρες παρόμοιων περιστατικών και πρόσθεσε πως σήμερα θα γράψει μια αναφορά με τις παραβιάσεις που είδαν. Δήλωσε πως ¨Παρά το ότι μας εμπόδισαν είδαμε πολλούς παραβιάσεις, εάν δεν είχαμε εμποδιστεί θα βλέπαμε πολύ περισσότερες¨, πως οι εκλογές στην Τουρκία δεν μοιάζουν καθόλου με αυτές στην Σουηδία και ότι εκλογές με τόσες παραβιάσεις σίγουρα εν μπορεί να είναι δίκαιες.

Haber.sol.org  7/6/2015

Previous Article

ΑΛΥΧΤΑΝΕ ΠΙΚΡΑΜΕΝΑ ΟΙ ΤΖΟΥΤΖΕΔΕΣ ΤΟΥ ΤΑΓΙΠ

Next Article

METATΡΟΠΗ ΠΟΙΝΗΣ ΓΙΑ ΤΟΝ ΑΝΑΤΡΑΠΕΝΤΑ ΠΡΟΕΔΡΟ THΣ ΑΙΓΥΠΤΟΥ

Ίσως Σας Ενδιαφέρουν

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *