Μεταφράσεις Και Νέα Των Τουρκικών Εφημερίδων Και Ιστοσελίδων Που Αφορούν Την Ελλάδα

Ο Τούρκος υπουργός ενοχλείται από τον ελληνικό όρο ¨γαστρονομία¨

0 σχόλια Share:
Spread the love

Ο αντιπρόεδρος του κόμματος ΑΚΡ Νουμαν Κουρτουλμους ζήτησε να μην χρησιμοποιείται ο όρος “γαστρονομία” και είπε πως “Είναι ένας όρος που δεν τον καταλαβαίνει πολύ ο κόσμος αλλά τον χρησιμοποιούμε επειδή για αυτό φαίνεται ωραίος. Διεθνώς μπορεί να χρησιμοποιείται άλλα το αντίστοιχο στα τουρκικά είναι “τέχνη  φαγητού”.

Ο Κουρτουλμους σε ομιλία που έκανε στα εγκαίνια του κέντρου πωλήσεων τοπικών προϊόντων του δήμου Ερκμεν, ανέφερε πως “Οι γεύσεις και η γαστρονομία του Αφιόνκαραχισάρ είναι μία από τις πιο σημαντικές της Τουρκίας και πλέον έχουν καταχωρηθεί και στην UNESCO”.

Ο Κουρτουλμους ανέφερε πως κατά την περίοδο που υπήρξε υπουργός Πολιτισμού και Τουρισμού, προσπάθησε πολύ να καταργηθεί ο όρος “γαστρονομία” αλλά δεν το πέτυχε και συνέχισε λέγοντας : “Για όνομα του Αλλάχ αυτό τον όρο “γαστρονομία” πρέπει να τον καταργήσουμε. Τον όρο “γαστρονομία” τον χρησιμοποιούν όπως το γαστρεντερολογια, είναι ένας όρος που δεν τον καταλαβαίνει πολύ ο κόσμος, αλλά τον χρησιμοποιούμε επειδή για αυτό φαίνεται ωραίος. Διεθνώς μπορεί να χρησιμοποιείται, άλλα το αντίστοιχο στα τουρκικά είναι “τέχνη  φαγητού”. Δείτε στην μία μεριά αυτόν τον κούφιο όρο “γαστρονομία”,  ενώ από την άλλη υπάρχει η “τέχνη φαγητού” , που είναι η μετατροπή σε τέχνη της τουρκικής κουζίνας, της κουζίνας της Ανατολίας και των τοπικών άλλων γεύσεων.”
……

https://tr.sputniknews.com/turkiye/201911031040544401-kurtulmus-allah-rizasi-icin-su-gastronomi-lafini-da-bir-kaldirmamiz-lazim/

3/11/2019

Σχ. : Υπουργέ καλά το πας !

Εμ τον άλλο όρο ¨δημοκρατία¨ γιατί τον χρησιμοποιείτε ;

Μήπως έχετε δημοκρατία ;

 

Previous Article

Ο γυμνασιάρχης και η μαθήτρια…

Next Article

Βίντεο με ελλ. υπότιτλους-Τούρκος υπουργός Εσωτερικών: Η Δύση ανατρέφει φοβιτσιάρηδες

Ίσως Σας Ενδιαφέρουν

Σχολιάστε

Η ηλ. διεύθυνσή σας δεν κοινοποιείται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *