Μεταφράσεις Και Νέα Των Τουρκικών Εφημερίδων Και Ιστοσελίδων Που Αφορούν Την Ελλάδα

ΕΠΙΤΡΕΠΕΤΑΙ ΤΟ ΧΑΡΤΙ ΤΟΥΑΛΕΤΑΣ !

0 σχόλια Share:

070420151559504273590_2

H Διεύθυνση Θρησκευμάτων της Τουρκίας (Diyanet) κυκλοφόρησε φετφά δηλώνοντας ότι η χρήση του χαρτιού τουαλέτας είναι επιτρεπτή εντός του Ισλάμ, αν και τόνισε ότι το νερό θα πρέπει να είναι η κύρια πηγή του καθαρισμού.

Υπενθυμίζοντας ότι για μια προσευχή για να είναι θρησκευτικά νόμιμη, το σώμα, τα ρούχα και ο τόπος όπου η προσευχή πραγματοποιείται, θα πρέπει να είναι απαλλαγμένα από στοιχεία που ορίζονται ως “ακάθαρτα” από το Ισλάμ, ο φετφάς αναφέρει πως πρέπει ο καθαρισμός να γίνεται με νερό.

Τμήμα της δήλωσης-φετφά αναφέρει πως ¨Αν δεν μπορεί να βρεθεί νερό για τον καθαρισμό, μπορούν να χρησιμοποιηθούν και άλλα υλικά καθαρισμού. Ακόμα κι αν κάποιες πηγές θεωρούν πως το χαρτί είναι ακατάλληλο ως υλικό καθαρισμού, δεν υπάρχει κανένα πρόβλημα στη χρήση του χαρτιού τουαλέτας .¨

Εν τω μεταξύ, σε μια ξεχωριστή δήλωση η Διεύθυνση έκρινε επίσης ότι οι άνθρωποι που επαιτούν προκειμένου να κερδίσουν χρήματα πέρα από τις άμεσες ανάγκες τους ¨ζητάνε τη φωτιά της κόλασης.” Η επαιτεία περιορίζεται μόνο για άτομα που βρίσκονται στις πιο ακραίες συνθήκες και δεν αντικατοπτρίζει την ανθρώπινη αξιοπρέπεια.

Η Διεύθυνση είχε δηλώσει στα τέλη Μαρτίου ότι επιτρέπεται η χρήση αλκοόλ για τις ουσίες που παράγονται για τον καθαρισμό, τονίζοντας παράλληλα ότι η κατανάλωση αλκοόλ είναι απαγορευμένη από την ισλαμική θρησκεία.

……………

Eφ. Χουριέτ 7/4/2015

Previous Article

OI ΔΥΟ ΜΕΛΛΟΝΤΙΚΟΙ ΒΟΥΛΕΥΤΕΣ ΤΟΥ ΑΚΡ ΜΕ ΚΑΤΑΓΩΓΗ ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΘΡΑΚΗ

Next Article

ΣΧΕΤΙΚΑ ΜΕ ΤΟΝ ΕΚΣΥΓΧΡΟΝΙΣΜΟ ΤΩΝ P-3

Ίσως Σας Ενδιαφέρουν

Σχολιάστε

Η ηλ. διεύθυνσή σας δεν κοινοποιείται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *