Μεταφράσεις Και Νέα Των Τουρκικών Εφημερίδων Και Ιστοσελίδων Που Αφορούν Την Ελλάδα

ΠΕΡΙΕΡΓΟΣ ΙΣΧΥΡΙΣΜΟΣ ΑΠΟ ΣΤΕΛΕΧΟΣ ΤΟΥ CHP

No Comments Share:

¨Δίνεται στρατιωτική βάση για την Ρωσία στην Μερσίνα¨

200420151917508862724_2

Ο υποψήφιος βουλευτής του CHP και πρώην υπουργός Πολιτισμού Φικρί Σαγλάρ, μιλώντας στην Μερσίνα και αναφερόμενος στον πυρηνικό σταθμό του Ακουγιού που άρχισε να χτίζεται στην περιοχή Μπουγιουκετζελί της επαρχίας Γκιουλνάρ, είπε πως δόθηκε στην Ρωσία άδεια για ίδρυση στρατιωτικής βάσης.

……….

Είπε : ¨Με βάση την συμφωνία μεταξύ του κόμματος ΑΚ και της ρωσικής εταιρίας Rosatom θα ιδρυθεί στην Μερσίνα αντιδραστήρας τύπου VVER-1200 που δεν έχει δοκιμαστεί πουθενά. Το σχέδιο για τον πυρηνικό σταθμό μαζί με την περιβαλλοντική ζημία θα επιφέρει και ζημιά στην εθνική οικονομία. Τη στιγμή που στην δύση η κιλοβατώρα πωλείται 4-4,5 σεντ, από το Ακουγιού προβλέπεται να πωλείται στα 12,35 σεντ. Η βρωμιά και ο κίνδυνος θα παραμένει στο έδαφος μας και εμείς θα είμαστε υποχρεωμένοι να χρησιμοποιούμε το πιο ακριβό ηλεκτρικό ρεύμα του κόσμου.

…………..

Η Τουρκία αφήνει την έκταση στο Ακουγιού δωρεάν στους Ρώσους. Οι Ρώσοι θα στήσουν εκεί έναν οικισμό όπου θα ζούνε 10 χιλιάδες άτομα. Θα γίνει ένα λιμάνι πολύ μεγαλύτερο των αναγκών που έχει ένας σταθμός. Θα αντέχει ακόμη και σε τσουνάμι. Θα χρησιμοποιηθεί ως χώρος επισκευής και ξεκούρασης για τα πολεμικά πλοία. Η Τουρκία θα αναγνωρίσει στο Ακουγιού ειδικές διευκολύνσεις. Σαν ένα είδος βάσης Ιντζιρλίκ. Για αυτό και αρχίζει αμέσως η κατασκευή του λιμανιού. Αυτή μάλιστα η κατασκευή δίνεται σε έναν παλιό και έμπιστο φίλο. Το βράδυ παίρνει την δουλειά και το πρωί ρίχνει θεμέλια. Πρόκειται για φοβερό ισχυρισμό. Η ύπαρξη μιας ρωσικής στρατιωτικής βάσης στις τουρκικές ακτές της Μεσογείου μέσα στο πυρακτωμένο καζάνι της Μέσης Ανατολής θα προκαλέσει το κάψιμο της χώρας μας. Ρωτάω λοιπόν. Είναι αληθής αυτός ο ισχυρισμός ; Η εξουσία πρέπει επειγόντως να απαντήσει. Για χάρη του μέλλοντος και της ασφάλειας μας δεν πρέπει να γίνει μια τέτοια τρέλα¨.

DHA  20/4/2015

Previous Article

123 MAXHTEΣ ΕΝΑΝΤΙΑ ΣΤΟ… ΕΘΝΟΣ ΤΟΥΣ !

Next Article

ΧΑΤΙΜ ΣΕ ΧΩΡΙΟ ΤΗΣ ΞΑΝΘΗΣ

Ίσως Σας Ενδιαφέρουν

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *