Μεταφράσεις Και Νέα Των Τουρκικών Εφημερίδων Και Ιστοσελίδων Που Αφορούν Την Ελλάδα

ΑΡΘΡΟ ΚΟΡΥΦΑΙΟΥ ΤΟΥΡΚΟΥ ΔΗΜΟΣΙΟΓΡΑΦΟΥ ΓΙΑ ΤΗΝ ΝΙΚΗ ΤΟΥ ΑΚΡ

No Comments Share:

yazar100

Γράφω αυτές τις γραμμές σε ένα κτίριο περικυκλωμένο εξ ολοκλήρου από αστυνομικούς. Μπροστά στο κτίριο της εφημερίδας υπάρχει ένα αστυνομικό όχημα ΤΟΜΑ. Η είσοδος του δρόμου έχει κλειστεί με μπάρες. ….

Λίγα στενά πιο κάτω υπάρχει το κτίριο μιας εφημερίδας κι ενός καναλιού που την περασμένη εβδομάδα υπό την πίεση της κυβέρνησης, άλλαξε η ηγεσία της αλλά και η πολιτική της γραμμή.

Μόλις τρεις εβδομάδες πέρασαν από την μεγαλύτερη σφαγή της Τουρκίας που κόστισε στην πρωτεύουσα πάνω από 100 ζωές.  Μέσα σε αυτές τις τρεις εβδομάδες πολλά κόμματα της αντιπολίτευσης ακύρωσαν τις προεκλογικές τους συγκεντρώσεις.  Ο ηγέτης του HDP λόγω αγωνίας για βόμβα υποχρεώθηκε να βγει στο εξωτερικό. Μεταξύ των δύο εκλογών βιώσαμε μια κατάσταση υψηλού πυρετού. Και η κοινωνία φέρθηκε όπως φέρονται και οι άνθρωποι με υψηλό πυρετό.Ο φόβος αιχμαλώτισε τον ψηφοφόρο.

Κοινωνίες που πέφτουν στον φόβο, εάν δεν έχουν οργανωμένες δυνατότητες αντίστασης, προσφεύγουν σε εστίες ισχύος που δύνανται να τις προστατεύσουν.  Ακριβώς αυτό το τούνελ του φόβου υπήρξε γενέτειρα πολλών δικτατοριών. Αυτή η ¨αθώα¨ συμπεριφορά των απροστάτευτων κοινωνιών. Το πρώτο σημάδι ήταν η δήλωση του Νταβούτογλου πως μετά από τις εκρήξεις βομβών είχαν αυξηθεί οι ψήφοι του ΑΚΡ.

Η συγκρουσιακή διαδικασία στην οποία εθελοντικά υπήρχε το ΠΚΚ και οι αλλεπάλληλες εκρήξεις βομβών , αποτέλεσαν το μπαρούτι για την εκλογική νίκη του ΑΚΡ.  Ακολούθως ο Ερντογάν άρχισε τις ομιλίες του τύπου ¨Ή εμείς ή το χάος¨.  Η κοινωνία υπό την μονοφωνική προπαγάνδα των παραδομένων στην εξουσία ΜΜΕ, με πνιγμένη την δυνατότητα εναλλακτικής ενημέρωσης, πείστηκε από τον εκβιασμό που της  έλεγαν πως ¨Εάν μας δίνατε 400 βουλευτές αυτά δεν θα σας συνέβαιναν¨.   Η πολιτική της έντασης και η πόλωση χρησιμοποιήθηκαν ως  μανιβέλα ενός κλιμακούμενου φασισμού.
Σταθερότητα και ασφάλεια γράφτηκαν πάνω πάνω στην λίστα των αναγκών. Σε αυτό προστέθηκε και το σύνθημα ¨σταθερότητα ή θάνατος¨ που πουλούσαν κύκλοι της αγοράς και του κεφαλαίου.
…………….

…………….

Τζαν Ντουντάρ

Εφ. Τζουμχουριέτ 2/11/2015

 

Previous Article

ΠΡΟΦΥΛΑΚΙΣΗ ΑΚΟΜΗ ΔΥΟ ΜΕΛΩΝ ΤΟΥ ΤΥΠΟΥ

Next Article

AMEIΩΤΗ Η ΕΝΤΑΣΗ

Ίσως Σας Ενδιαφέρουν

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *