Μεταφράσεις Και Νέα Των Τουρκικών Εφημερίδων Και Ιστοσελίδων Που Αφορούν Την Ελλάδα

Φακελώνουν τα παιδιά με βάση την προσευχή της Παρασκευής

0 σχόλια Share:

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Φακελώνουν τα παιδιά με βάση την προσευχή της Παρασκευής

 

Στον δήμο Ορχάνγκαζί της Προυσας, η διοίκηση του γυμνασίου Νίκης που κατασκεύασε ο δήμος (που ανήκει στο ΑΚΡ) έστειλε έγγραφο στους γονείς των παιδιών με το οποίο τους ζητείται να επιτρέψουν να πάνε τα παιδιά τους στην προσευχή της Παρασκευής. Εντύπωση προκαλεί πως στο έγγραφο που στάλθηκε δεν υπάρχει η επιλογή ¨Δεν θέλω να στείλω το παιδί μου στην προσευχή της Παρασκευής¨.

Την ώρα που συνεχίζονται οι αντιδράσεις της κοινής γνώμης για την αύξηση των μαθημάτων θρησκευτικού περιεχομένου στην διδακτέα ύλη, αρχίζουν να έρχονται ειδήσεις για θρησκευτική κατεύθυνση των μαθητών, ακόμη και ανεξάρτητα από την διδακτέα ύλη.

Στο γυμνάσιο Ζαφέρ στο Ορχάνγκαζί της Προύσας, ξεκίνησαν να πηγαίνουν του μαθητές κάθε Παρασκευή στο τζαμί.  Στις 26 Σεπτεμβρίου διαμέσου των καθηγητών δόθηκε στους μαθητές (για να φτάσεις στους γονείς) ¨έγγραφο άδειας¨.  Στο έγγραφο αναφέρεται πως  ¨Επιτρέπω στο σχολείο σας κάθε Παρασκευή στις ώρες 13:00-13:45 και υπό τον έλεγχο των καθηγητών….¨

Εντύπωση προκαλεί όμως πως ενώ σε τέτοια είδους έγγραφα υπάρχουν οι επιλογές ¨θέλω¨ και ¨δεν θέλω¨ στο συγκεκριμένο αυτό δεν υπάρχει τέτοια επιλογή.

Έγινε γνωστό πως  όταν κάποιοι γονείς πήγαν να διαμαρτυρηθούν στην διοίκηση του σχολείου, τους απάντησαν λέγοντας ¨Εάν δεν θέλετε μην υπογράφετε¨.

Μετά από αυτό το σκάνδαλο ο Οζκάν Ρονά-επικεφαλής του παραρτήματος Προύσας του συνδικάτου εκπαιδευτικών Eğitim-İş, συναντήθηκε με γονείς και μετά εξέφρασε την ανησυχία του πως θα υπάρξει άσχημη συμπεριφορά σε παιδιά.

Ο Ρονά μιλώντας στην Τζουμχουριέτ είπε: ¨Νωρίτερα έχουμε αποδείξει πως οι διευθυντές στα σχολεία διορίστηκαν με βάση τις λίστες που έστειλε το φιλοκυβερνητικό συνδικάτο Eğitim-BirSen. Αυτό το τελευταίο περιστατικό είναι απτό  παράδειγμα του τι γίνεται όταν οι διοικήσεις των σχολείων δεν επιλέγονται με αξιοκρατία. Η διοίκηση του σχολείου αυτού, όντας πιο ΑΚΡ από το ΑΚΡ και πιο ισλαμιστές από τους πολιτικούς ισλαμιστές, αν και δεν ήρθε κάποια σχετική οδηγία από την Διεύθυνση Εθνικής Παιδείας, αυτοί άρχισαν μια τέτοια οπισθοδρομική πρακτική. Καταρχήν το σχολείο δεν έχει τέτοια αποστολή και δεν μπορεί να έχει. Η διανομή από την διοίκηση του σχολείου αυτού του ξεδιάντροπου εγγράφου που το λένε ¨Έγγραφο αδείας¨, αποτελεί μια πράξη καταπίεσης. Θα δημιουργήσει διακρίσεις μεταξύ των μαθητών και οι μαθητές που δεν θα πάνε στην προσευχή θα φακελωθούνε. Αυτή την στιγμή μαθητές και γονείς είναι ανήσυχοι. Οι γονείς ανησυχούν πως εάν εναντιωθούνε σε αυτήν την φόρμα, αργότερα για στημένους λόγους θα υπάρξουν πιέσεις στα παιδιά τους. Αλλά εμείς θα ζητήσουμε να λογοδοτήσει για αυτό το έγγραφο ο διευθυντής εκείνος. Θα χτυπήσουμε την πόρτα όλων των αρχών και θα ματαιώσουμε αυτό το φακέλωμα που γίνεται με την μορφή του εγγράφου αδείας. ¨

http://www.cumhuriyet.com.tr/haber/turkiye/834819/Cocuklari_cuma_namazi_ile_fisliyorlar.html
29/9/2017

Previous Article

ΓΙΑ ΟΛΑ ΤΑ ¨ΔΕΙΝΑ¨, ΤΟΥΣ ΦΤΑΙΕΙ ΤΟ ΠΑΤΡΙΑΡΧΕΙΟ !

Next Article

ΔΕΝ ΔΙΝΕΙ Η ΡΩΣΙΑ ΤΟΥΣ ΚΩΔΙΚΟΥΣ ΤΩΝ S-400 ΣΤΗΝ ΤΟΥΡΚΙΑ

Ίσως Σας Ενδιαφέρουν

Σχολιάστε

Η ηλ. διεύθυνσή σας δεν κοινοποιείται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Phasellus ut venenatis Donec non Lorem massa