Μεταφράσεις Και Νέα Των Τουρκικών Εφημερίδων Και Ιστοσελίδων Που Αφορούν Την Ελλάδα

ΔΙΩΞΕΙΣ ΣΤΗΝ ΠΑΙΔΕΙΑ

0 σχόλια Share:

4 χιλιάδες ακαδημαϊκοί θα τεθούνε σε αργία

index

Αναφέρεται πως το Ανώτατο συμβούλιο Εκπαίδευσης (YÖK), σε πρώτο στάδιο θα θέσει σε αργία 4 χιλιάδες άτομα-προσωπικό πανεπιστημίων με την κατηγορία της συμμετοχής στην τρομοκρατική οργάνω ση του Γκιουλέν FETÖ/PDY

Μετά από την αργία στην οποία τέθηκαν πάνω από 60 χιλιάδες άτομα που εργάζονταν στον δημόσιο τομέα, οι εκκαθαρίσεις συνεχίζονται με ταχύτητα και στην εκπαιδευτική κοινότητα.  Εν όψει των εκλογών πρυτάνων που θα γίνουν σε 20 πανεπιστήμια, μεταξύ των οποίωνΤο YÖK θα εξετάσει για σχέσεις  με την ¨παράλληλη δομή¨ τους υποψήφιους.

To  YÖK προχτές ζήτησε τις παραιτήσεις 1577 πρυτάνεων από κρατικά πανεπιστήμια και πανεπιστήμια άλλων ιδρυμάτων . Ακολούθως το YÖK με την βοήθεια της ΜΙΤ θα ερευνήσει για όλους αυτούς. Σε περίπτωση που διαπιστωθεί σχέση πρυτάνεων με την παράλληλη δομή, δεν θα διοριστοπυνε ξανά και θα γίνει δικαστική έρευνα σε βάρος τους.  Επίσης ΕΔΕ θα διεξαγάγει και το YÖK για σχέσεις με την παράλληλη δομή.

Στην προχθεσινή σύναξη το YÖK κάλεσε 165 πρυτάνεις από 193 πανεπιστήμια. Δεν κλήθηκαν να μετάσχουν 28 πρυτάνεις που σχετίζονται με την παράλληλη δομή. Το  YÖK επέβαλε απαγόρευση εξόδου σε όλους τους πρυτάνεις της χώρας. Ενώ όσοι βρισκόταν στο εξωτερικό κλήθηκαν επειγόντως να γυρισουν πίσω.  Επίσης έστειλε έγγραφο σε όλα τα πανεπιστήμια με το οποίο ζητά από τους πρυτάνεις να του υποβάλλουν αναφορά σχετικά με τις δομές του παράλληλου κράτους στα πανεπιστήμια τους.

DHA   20/7/2016

Previous Article

MHNYMA TOY ΤΟΥΡΚΟΜΟΥΦΤΗ METE ΓΙΑ ΤΑ ΓΕΓΟΝΟΤΑ ΣΤΗΝ ΤΟΥΡΚΙΑ ΚΑΙ ΚΑΛΕΣΜΑ ΓΙΑ ΣΥΜΜΕΤΟΧΗ ΣΤΗΝ ΔΙΑΜΑΡΤΥΡΙΑ ΤΗΣ 24/7

Next Article

ΜΕΒΛΙΤ ΣΤΗΝ ΚΟΜΟΤΗΝΗ ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΤΟΥΡΚΟΥΣ ¨ΜΑΡΤΥΡΕΣ¨

Ίσως Σας Ενδιαφέρουν

Σχολιάστε

Η ηλ. διεύθυνσή σας δεν κοινοποιείται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *