Μεταφράσεις Και Νέα Των Τουρκικών Εφημερίδων Και Ιστοσελίδων Που Αφορούν Την Ελλάδα

¨ΜΑΥΡΑ ΣΥΝΝΕΦΑ¨ ΣΤΟ ΚΑΠΑΛΙΤΣΑΡΣΙ (ΣΚΕΠΑΣΤΗ ΑΓΟΡΑ) ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΥΠΟΛΗΣ

0 σχόλια Share:

 

Στο Καπαλίτσαρσί οι πελάτες μειώθηκαν στους μισούς: ¨Η κρίση ακόμη  δεν φάνηκε εντελώς¨

Ο Χασάν Φιράτ- πρόεδρος του Συλλόγου Εμπόρων Καπαλίτσαρσί (Κων/λης), ανέφερε πως οι πελάτες μειώθηκαν στους μισούς και δήλωσε πως ¨Η οικονομική κρίση δεν φάνηκε πλήρως στην αγορά¨.

Ο Φιράτ μιλώντας στον Γιουξέλ Σεντούρκ της εφ. Σοζτζού, είπε πως στο Καπαλίτσαρσί υπάρχουν 3.600 μαγαζιά και σε αυτά δουλεύουν 25-30.000 άτομα.

Ο Φιράτ είπε πως ¨Παλιά γινόταν δεκτά οι υποσχέσεις και τα γραμμάτια. Αργότερα πέρασε ο καιρός και άλλαξαν τα πράματα. Πλέον οι άνθρωποι λόγω των οικονομικών δυσκολιών δεν εμπιστεύονται πια ο ένας τον άλλο¨ και πρόσθεσε πως ενώ παλιά τα καλοκαίρια περνούσαν 300.000 άτομα την μέρα από την Καπαλίτσαρσί, τώρα αυτό το νούμερο έχει μειωθεί κατά 50%.

Ο Φιράτ είπε πως οι Ευρωπαίοι τουρίστες δεν έρχονται ιδιαίτερα, λόγω τρομοκρατίας και οικονομικών προβλημάτων και αναφερόμενος στους τουρίστες από την Μέση Ανατολή, είπε πως ¨Έρχονται οι μέσου εισοδήματος Άραβες, οι πλούσιοι Άραβες προτιμούνε την Ευρώπη¨.

Ο πρόεδρος του συλλόγου συνόψισε την κατάσταση των εμπόρων ως εξής: ¨Αυτοί που στο Καπαλίτσαρσί πληρώνουν ενοίκιο σε δολάρια, έχουν μεγάλη ζημιά. Επιβλήθηκε τώρα η πληρωμή των ενοικίων σε τουρκικές λίρες. Λέγεται πως εντός του Οκτωβρίου το μέτρο αυτό θα εφαρμοστεί υποχρεωτικά. Αλλά με βάση ποια ισοτιμία θα γίνει αυτό, ακόμη δεν ξεκαθάρισε. Το πρόβλημα είναι μεγάλο, Αυξάνεται ο αριθμός των μαγαζιών που κλείνουν και αυτών που αλλάζουν χέρια.

…………..

Χρειάζεται να προστατευτούνε οι έμποροι. Οι ιδιοκτήτες των μαγαζιών πρέπει να κάνουν μια θυσία. Ο λάκκος βαθαίνει πια. Η οικονομική κρίση δεν φάνηκε ακόμη εξ ολοκλήρου στην αγορά. Αυτό θα το αισθανόμαστε όσο περνάνε οι μέρες. Μπορεί να συμβεί μεγάλη καταστροφή, πρέπει να είμαστε έτοιμοι…. Η δουλειά μας καθημερινά μειώνεται. Οι τζίροι πέφτουν, το κεφάλαιο μειώνεται. Η οικονομική κρίση που εμφανίστηκε με την αύξηση στο συνάλλαγμα, περισσότερο από όλους χτύπησε το Καπαλίτσαρσί.

Previous Article

ΣΥΡΙΟΣ ΥΠΕΞ : ΟΙ ΤΖΙΧΑΝΤΙΣΤΕΣ ΝΑ ΓΥΡΙΣΟΥΝ ΣΤΗΝ ΤΟΥΡΚΙΑ AΠΟ ΟΠΟΥ ΚΑΙ ΗΡΘΑΝ…

Next Article

BINTEO ME TON ¨AΡΧΗΓΟ¨-ΜΕΡΙΚΕΣ ΦΟΡΕΣ ΚΑΛΥΤΕΡΑ ΝΑ ΜΑΣΑ ΠΑΡΑ ΝΑ ΜΙΛΑ…

Ίσως Σας Ενδιαφέρουν

Σχολιάστε

Η ηλ. διεύθυνσή σας δεν κοινοποιείται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *