Μεταφράσεις Και Νέα Των Τουρκικών Εφημερίδων Και Ιστοσελίδων Που Αφορούν Την Ελλάδα

ΔΗΛΩΣΕΙΣ ΓΙΛΝΤΙΖ ΓΙΑ ΤΙΣ ΕΡΕΥΝΕΣ ΥΔΡΟΓΟΝΑΝΘΡΑΚΩΝ ΤΗΣ ΚΚΤC

No Comments Share:

ΔΗΛΩΣΕΙΣ ΓΙΛΝΤΙΖ ΓΙΑ ΤΙΣ ΕΡΕΥΝΕΣ ΥΔΡΟΓΟΝΑΝΘΡΑΚΩΝ ΤΗΣ ΚΚΤC

Όλα τα έσοδα που θα προκύψουν θα πρέπει οπωσδήποτε να μοιραστούν μεταξύ όλης της Κύπρου, είπε ο υπουργός Ενέργειας

Ο υπουργός Ενέργειας και Φυσικών Πόρων Τανέρ Γιλντίζ, μίλησε για τις συμφωνίες που σύναψε η Κύπρος με ιταλικές και γαλλικές εταιρείες, σχετικά με την διεξαγωγή ερευνών πετρελαίου και φυσικού αερίου.

Ο Γιλντίζ σε δηλώσεις του από τo Ικόνιο είπε ότι ένα κοίτασμα που θα ανακαλυφθεί εδώ, θα ανήκει σε όλη την Κύπρο.

Ο υπουργός επέστησε την προσοχή στο γεγονός ότι υπάρχουν περιοχές αδιευκρίνιστου καθεστώτος στο αποκλειστικό οικονομικό πεδίο της Ανατολικής Μεσογείου, λέγοντας χαρακτηριστικά το εξής:

«Εμείς πιστεύουμε ότι όλη εκείνη η περιοχή ανήκει στην Κύπρο. Υπάρχουν δυο δρόμοι, ή θα σταματήσουν ή θα συνεχίσουν τις έρευνες. Τότε όλα τα έσοδα που θα προκύψουν, το φυσικό αέριο ή το πετρέλαιο, θα πρέπει οπωσδήποτε να μοιραστούν μεταξύ όλης της Κύπρου. Αυτό είναι το σωστό και το δίκαιο, αυτό είναι το σημείο στο οποίο πρέπει να φτάσουμε. Γι’ αυτό αν είναι να βρεθούμε στη συνεννόηση και όχι στην ένταση, θα ήταν σωστό να προτιμηθεί μια τέτοια οδός. Εμείς ως Τουρκία δεν αποτελέσαμε και δεν θα αποτελέσουμε ποτέ μέρος της έντασης. Θα συνεχίσουμε μονάχα τις διαδικασίες σχετικά με την προστασία των δικαιωμάτων και του δικαίου μας».

TRT 2/3/2013

Σχ :Αφού θεωρούνε πως αδικούνται γιατί δεν προσφεύγουν σε Διεθνές Δικαστήριο ;  Παρά μόνο προβαίνουν σε άμεσες και έμμεσες απειλές ; Διότι απλά έχουν το ¨δίκιο του ισχυροτέρου¨. Αυτό, τίποτε άλλο.

Previous Article

Η ΔΗΜ.ΑΡ. ΣΤΟ ΥΠΟΚΑΤΑΣΤΗΜΑ – ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗΣ ΤΟΥ ΤΟΥΡΚΙΚΟΥ ΠΡΟΞΕΝΕΙΟΥ

Next Article

ANΝΗΣΥΧΙΑ ΤΟΥ TRT ΑΠΟ ΤΑ ΜΑΘΗΜΑΤΑ ΤΗΣ ΧΡΥΣΗΣ ΑΥΓΗΣ

Ίσως Σας Ενδιαφέρουν

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *