Μεταφράσεις Και Νέα Των Τουρκικών Εφημερίδων Και Ιστοσελίδων Που Αφορούν Την Ελλάδα

Ψήφος ενάντια στην κατοχή και τον φασισμό

0 σχόλια Share:

Ψήφος στο «Γιασεμί» σημαίνει, είπε, ψήφος «σε κάποιους που αγωνίζονται ενάντια στο φασισμό ενάντια στην κατοχή»

Όσοι δώσουν την ψήφο τους στους υποψήφιους του κινήματος «Γιασεμί» δίνουν την ψήφο τους σε κάποιους που αγωνίζονται ενάντια στο φασισμό και ενάντια στην κατοχή, δήλωσε ο Σενέρ Λεβέντ, αμέσως μετά την υποβολή των υποψηφιοτήτων του κινήματος για τις Ευρωεκλογές, προσθέτοντας παράλληλα ότι για πρώτη φορά Τουρκοκύπριος Ευρωβουλευτής θα μιλήσει στο Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο για κατοχή.

Το ψηφοδέλτιο του κινήματος «Γιασεμί» απαρτίζουν οι Ιμπραχίμ Αζίζ, Οζ Καραχάν, Λεϊλά Κιράλπ, Σενέρ Λεβέντ, Ζεκί Μπεσίκτεπελι και Φαϊζέ Οζντεμιρτζιλέρ.

Αναφερόμενος στο ψηφοδέλτιο ο κ. Λεβέντ, ο οποίος μιλούσε στην τουρκική γλώσσα μέσω διερμηνέα, είπε ότι για πρώτη φορά μια τουρκοκυπριακή ομάδα από έξι υποψηφίους από τα κατεχόμενα εδάφη της Κύπρου μας κατέρχονται υποψήφιοι για τις Ευρωπαϊκές εκλογές.

Αυτό, ανέφερε, είναι πολύ σημαντικό γεγονός και το Κίνημα Γιασεμί σε αυτές τις εκλογές θα κάνει κάτι που δεν έγινε προηγουμένως: Θα πει αυτά που δεν έχουν ειπωθεί μέχρι τώρα στο Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο».

«Διακηρύττω ότι η περιοχή στα Βαρώσια η οποία εδώ και 45 χρόνια είναι κλειστή και την έχουν προσφέρει στα φίδια, για εμάς ως υποψήφιοι Ευρωβουλευτές, θα είναι ο στόχος μας εντός της επόμενης πενταετίας να φροντίσουμε ώστε να ανοίξουν τα Βαρώσια. Σας το υποσχόμαστε αυτό», είπε.

Στόχος μας, συνέχισε ο κ. Λεβέντ, είναι «να διατηρήσουμε την Κυπριακή Δημοκρατία. Αυτό που μας έχει προσφερθεί για λύση είναι η κατάλυση της Κυπριακής Δημοκρατίας και στη θέση της η ίδρυση μιας άλλης δομής». Εμείς, είπε, «υποστηρίζουμε την συντήρηση της Κυπριακής Δημοκρατίας».  «Μια πατρίδα, ένας λαός, ένα κράτος», ανέφερε.

Στόχος μας, είπε, «είναι οι δύο κοινότητες να ζήσουν μαζί να μην υπάρχει το τείχος που μας χωρίζει. Γι αυτό αγωνιζόμαστε και είμαστε έτοιμοι να υψώσουμε την φωνή μας γι αυτούς τους στόχους».

Μέχρι τώρα οι Ελληνοκύπριοι Ευρωβουλευτές Κύπριοι μπορεί να έχουν πει ότι η Κύπρος είναι υπό κατοχή, ανέφερε, προσθέτοντας ότι «αυτό δεν το έχει πει ένας Τουρκοκύπριος. Θα είναι η πρώτη φορά που ένας Τουρκοκύπριος Ευρωβουλευτής θα μιλήσει για κατοχή στο Ευρωκοινοβούλιο».

Offsite.com.cy

Previous Article

Αρνητική αναφέρεται η προοπτική της τουρκικής οικονομίας

Next Article

Οι Τούρκοι αξιωματικοί εγκατέλειψαν την τελετή επειδή προσκλήθηκε η Κύπρος…

Ίσως Σας Ενδιαφέρουν

Σχολιάστε

Η ηλ. διεύθυνσή σας δεν κοινοποιείται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Do NOT follow this link or you will be banned from the site!