Μεταφράσεις Και Νέα Των Τουρκικών Εφημερίδων Και Ιστοσελίδων Που Αφορούν Την Ελλάδα

ΣΗΜΑΝΤΙΚΗ ΑΠΟΦΑΣΗ ΑΠΟ ΤΟ ΕΥΡΩΚΟΙΝΟΒΟΥΛΙΟ

No Comments Share:

 

 

Νέος όρος από το ευρωκoινοβούλιο προς την Τουρκία: Για να εξαιρεθείτε από την βίζα, αναγνωρίστε την Κυπριακή Δημοκρατία

Το ευρωκοινοβούλιο  έθεσε ως όρο την αναγνώριση από την Τουρκία της Κυπριακής Δημοκρατίας για να εξαιρεθούν οι Τούρκοι πολίτες από την διαδικασία της βίζας.

Σύμφωνα με το κείμενο του Καϊχάν Καρατζά από την DW-τουρκικά, σήμερα έγινε δεκτή από το ΑΡ η αναφορά σχετικά με την ανταλλαγή δεδομένων ανάμεσα στην αστυνομία της ΕΕ (Europol) και στις τουρκικές αρχές.

Η κατάληξη σε συμφωνία για την ανταλλαγή δεδομένων με την Europol, ταυτόχρονα ήταν ένας από τους όρους για να μην υπάρχει βίζα στα ταξίδια των Τούρκων πολιτών.

Το ευρωκοινοβούλιο στην αναφορά του καταγράφει πως πριν να αρχίσουν οι διαπραγματεύσεις για την μεταφορά προσωπικών δεδομένων . η Τουρκία  ¨είναι απαραίτητο απόλυτα, πρακτικά και χωρίς διακρίσεις¨ να συνεργαστεί στα πεδία της δικαιοσύνης και εσωτερικών με την Κυπριακή Δημοκρατία.  Το ευρωκοινοβούλιο με αυτό τον τρόπο, συνδέοντας την αναγνώριση της Κύπρου με τις διαπραγματεύσεις για την μεταφορά προσωπικών δεδομένων, ουσιαστικά το έθεσε και ως όρο για την εξαίρεση από την βίζα.

Η συμφωνία για την μεταφορά προσωπικών δεδομένων χρειάζεται την έγκριση του ευρωκοινοβουλίου. Το θεμα αυτό αναμένεται να τεθεί στην επικαιρότητα στην σχετικά με την Τουρκία αναφορά του που θα κοινοποιηθεί το φθινόπωρο.

AP’den Türkiye’ye yeni koşul: Vize serbestisi için Kıbrıs Cumhuriyeti’ni tanıyın

4/7/2018

Previous Article

Η ΔΗΛΩΘΕΙΣΑ ΠΕΡΙΟΥΣΙΑΚΗ ΚΑΤΑΣΤΑΣΗ ΤΟΥ ΤΑΓΙΠ ΚΑΙ Η ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΗ…

Next Article

ΓΙΑ ΝΑ ΔΟΥΜΕ ΠΟΙΟΙ ΕΛΛΗΝΕΣ ΘΑ ΠΑΝΕ…

Ίσως Σας Ενδιαφέρουν

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *