Μεταφράσεις Και Νέα Των Τουρκικών Εφημερίδων Και Ιστοσελίδων Που Αφορούν Την Ελλάδα

Μπλίνκεν : ¨Βαθιά ενοχλητικά¨ τα βήματα της Τουρκίας στην Αν. Μεσόγειο

No Comments Share:

Ο υπουργός Εξωτερικών των ΗΠΑ Άντονι Μπλίνκεν απάντησε στην Επιτροπή Εξωτερικών Σχέσεων της Βουλής των Αντιπροσώπων, σε ερωτήσεις σχετικά με την Τουρκία.

Ο διευθύνων τη συνεδρίαση γερουσιαστής Μπομπ Μενέντεζ, τον ρώτησε σχετικά με το τι σχεδιάζει να κάνει ο Λευκός Οίκος απέναντι “Σε μία σειρά από προκλητικές ενέργειες από την Τουρκία υπό την ηγεσία του Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν”.

Ο Μπλίνκεν ανέφερε ότι συμμερίζεται τις ανησυχίες του για τη στάση της Άγκυρας και είπε πως “Οι διαφορές μας με την Τουρκία δεν είναι κάτι το μυστικό. Από πολλές σκοπιές δεν φέρεται όπως θα έπρεπε να φέρεται, ένας σύμμαχος του ΝΑΤΟ”. Τόνισε πως  η αγορά του αντιαεροπορικού αμυντικού συστήματος s-400 από τη Ρωσία και τα βήματα που έγιναν στην Ανατολική Μεσόγειο “ενόχλησαν βαθιά”.
Δήλωσε πως οι διαφορές μεταξύ Ουάσινγκτον και Άγκυρας, θα συζητηθούν στη συνάντηση του προέδρου των ΗΠΑ Τζο Μπάιντεν και του Ερντογάν, στις 14 Ιουνίου.

Ο Μπλίνκεν εξέφρασε επίσης την ικανοποίησή του για το ότι η Τουρκία σταμάτησε ορισμένες από τις δραστηριότητες της στην Ανατολική Μεσόγειο.

https://tr.sputniknews.com/abd/202106091044690400-abd-disisleri-bakani-blinken-turkiye-bircok-acidan-nato-ulkesi-gibi-davranmiyor/

9/6/2021

Previous Article

48 ώρες μετά από το AstraZeneca, έκανε εμετό, έβγαλε αίμα και πέθανε…

Next Article

Συνέντευξη για το βιβλίο έρευνα “ΜΙΤ- Η φωλιά του Τουρκικού Παρακράτους”

Ίσως Σας Ενδιαφέρουν

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *