Μεταφράσεις Και Νέα Των Τουρκικών Εφημερίδων Και Ιστοσελίδων Που Αφορούν Την Ελλάδα

Τουρκικό ΥΠΕΞ : Τα βήματα των ΗΠΑ κλιμακώνουν την ένταση στην αν. Μεσόγειο¨

0 σχόλια Share:

Το μνημόνιο συμφωνίας που υπογράφηκε ανάμεσα στον ελληνοκυπριακό τομέα και τις ΗΠΑ στις 12 Σεπτεμβρίου 2020 και προβλέπει¨Κέντρο ασφάλειας ξηράς, ανοιχτής θάλασσας και λιμανιών¨ δεν υπολογίζει την τουρκοκυπριακή πλευρά. Αυτό το μνημόνιο συμφωνίας δεν εξυπηρετεί την ειρήνη και τη σταθερότητα στην Ανατολική Μεσόγειο και βλάπτει την επίλυση του κυπριακού.

Τα βήματα που έκαναν οι ΗΠΑ το τελευταίο διάστημα με την άρση του εμπάργκο προς την ελληνοκυπριακή πλευρά και την ένταξη της στο πρόγραμμα στρατιωτικής εκπαίδευσης διαταράσσουν την ισορροπία ανάμεσα στους δύο λαούς στο νησί και κλιμακώνουν την ένταση στην Ανατολική Μεσόγειο. Είναι αξιοσημείωτο ότι αντίθετα με τα έθιμα, ο υπουργός Εξωτερικών των ΗΠΑ Πομπέο, κατά την επίσκεψή του στο νησί δεν συναντήθηκε με την τουρκοκυπριακή πλευρά. Είναι βέβαια ότι το μόνο αποτέλεσμα αυτών των μέτρων πού αποκλείουν τους Τουρκοκύπριους που έχουν ίσα δικαιώματα με τους Ελληνοκυπρίους, θα είναι η ενίσχυση της αδιαλλαξίας των Ελληνοκυπρίων, ενώ αυτή η προσέγγιση είναι βέβαιο πως δεν θα κάνει την ελληνοκυπριακή πλευρά να ακολουθήσει  συμβιβαστική στάση στην επίλυση οποιουδήποτε προβλήματος.
Καλούμε τις ΗΠΑ να επιστρέψουν στην παραδοσιακά ακολουθούμενη πολιτική ουδετερότητας τους και να συμβάλλουν με προσπάθειες στην επίλυση του Κυπριακού

http://www.mfa.gov.tr/sc_-91_-gkry-ve-abd-arasinda-imzalanan-mutabakat-muhtirasi-hk-sc.tr.mfa

Ιστοσελίδα του τουρκικού ΥΠ.ΕΞ.

23/9/2020

Previous Article

Υπουργός Αμύνης Ακάρ: ¨Οι Έλληνες γείτονές μας συμπεριφέρονται εξαιρετικά εγωιστικά¨

Next Article

Πρόεδρος του BBP : ¨Η Ελλάδα δεν είναι στα κιλά μας, εμείς είμαστε 100 κιλά και η Ελλάδα 10¨….

Ίσως Σας Ενδιαφέρουν

Σχολιάστε

Η ηλ. διεύθυνσή σας δεν κοινοποιείται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *