Μεταφράσεις Και Νέα Των Τουρκικών Εφημερίδων Και Ιστοσελίδων Που Αφορούν Την Ελλάδα

ΑΡΘΡΟ ΤΩΝ FINANCIAL TIMES ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΝΤΑΞΙΑΚΗ ΠΟΡΕΙΑ ΤΗΣ ΤΟΥΡΚΙΑΣ

No Comments Share:

¨H Τουρκία δεν έχει δικαίωμα να δίνει συμβουλές στην Ε.Ε.¨

Άρθρο των Financial Times της Αγγλίας εξετάζει το αδιέξοδο των σχέσεων Τουρκίας-Ε.Ε. Στο άρθρο αναφέρεται ότι ¨H Τουρκία δεν έχει δικαίωμα να δίνει συμβουλές στην Ε.Ε.¨ .

Η εφημερίδα αναφέρει ότι η συμπεριφορά της Τουρκίας έχει φέρει σε δύσκολη θέση ακόμη και τους πιο επίμονους υποστηρικτές της όπως την Αγγλία και την Σουηδία, και ως τέτοια συμπεριφορά επιδεικνύεται η απειλή της Τουρκίας πως όταν οι Ελληνοκύπριοι αναλάβουν την προεδρία της Ε.Ε. κατά τον επόμενο Ιούλιο, η Τουρκία θα παγώσει τις σχέσεις της με την Ε.Ε.

Η εφημερίδα αναφέρει πως ¨η Τουρκία δεν έχει δικαίωμα να δίνει συμβουλές στην Ε.Ε. για το ποιος θα γίνει πρόεδρος και ποιος όχι¨, ενώ αναφέρει ως ανησυχητική εξέλιξη και το γεγονός ότι η Τουρκία χρησιμοποιώντας στρατιωτική πίεση προσβάλει τα δικαιώματα για έρευνα για φυσικό αέριο που έχουν οι Ελληνοκύπριοι μαζί με το Ισραήλ στην Ανατολική Μεσόγειο.

Οι Financial Times τονίζουν πως η παράλυση των διαπραγματεύσεων της Τουρκίας με την Ε.Ε. πηγάζει και από το ότι χώρες όπως η Αυστρία, η Κύπρος, η Γαλλία, και η Γερμανία δεν έβλεπαν ποτέ θερμά την υποψηφιότητα της Τουρκίας.

Στο Κυπριακό θέμα η εφημερίδα αναφέρει πως η ¨μεγάλη αμαρτία της Ε.Ε.¨ ήταν ότι το 2004 και ενώ ήταν μακριά ακόμη η λύση στις συνομιλίες μεταξύ της κυβέρνησης των Ελληνοκυπρίων και των Τουρκοκυπρίων, παρέλαβε ως μέλος το διαιρεμένο νησί. Η εφημερίδα γράφει πως ¨Αυτό το βήμα ήρε σχεδόν εντελώς την πίεση της Ε.Ε. πάνω στους Ελληνοκύπριους.¨

………….

Η εφημερίδα θυμίζει πως στις μέχρι τώρα διαπραγματεύσεις με την Τουρκία έχουν ανοίξει μόνο 13 κεφάλαια, και λέει πως ¨Η Κροατία που έξι χρόνια πριν άρχισε τις διαπραγματεύσεις ταυτόχρονα με την Τουρκία, τον Ιούνιο ολοκλήρωσε 35 κεφάλαια και το 2013 εισέρχεται στην Ε.Ε.¨.

Ιστοσελίδα του CNNTÜRK

Previous Article

¨ΤΙ ΘΑ ΓΙΝΕΙ ΕΑΝ ΟΙ ΕΛΛΗΝΟΚΥΠΡΙΟΙ ΒΡΟΥΝΕ ΠΕΤΡΕΛΑΙΟ ;¨

Next Article

ΔΗΛΩΣΕΙΣ ΤΟΥ ΥΠΟΥΡΓΟΥ ΕΝΕΡΓΕΙΑΣ ΓΙΛΝΤΙΖ ΓΙΑ ΤΟ ΜΕΛΛΟΝ ΤΩΝ ΕΡΕΥΝΩΝ ΣΤΗΝ ΚΥΠΡΟ

Ίσως Σας Ενδιαφέρουν

No Comments

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *