Μεταφράσεις Και Νέα Των Τουρκικών Εφημερίδων Και Ιστοσελίδων Που Αφορούν Την Ελλάδα

ΣΟΒΑΡΟ ΑΠΟΤΡΕΠΤΙΚΟ ΜΕΤΡΟ

No Comments Share:

7 χρόνια ποινή έρχεται για όποιον αγοράζει στην KKTC 

H ελληνοκυπριακή διοίκηση ετοίμασε νόμο, με βάση τον οποίο τιμωρείται όποιος αγοράζει ή πουλάει περιουσία που είναι εντός της KKTC και ανήκε πριν το 1974 σε Ελληνοκύπριους.

Η τροπολογία προβλέπει ποινή 7 ετών φυλάκισης για όποιον αγοράσει ή πουλήσει, και 5 χρόνια σε όποιον επιχειρήσει να το κάνει. Σε περίπτωση που ψηφιστεί στην ελληνοκυπριακή βουλή η τροπολογία που ετοίμασαν δύο βουλευτές, θα διευκολυνθεί το βγάλσιμο ευρωπαϊκού εντάλματος σύλληψης για αυτούς που αγοράζουν ακίνητα στην KKTC.

Στόχος η τουρκική οικονομία

Η τροπολογία αυτή με την οποία επιχειρείται να βγει το περιουσιακό θέμα του Κυπριακού θέματος από το αδιέξοδο στο οποίο βρίσκεται, αξιολογείται ως μια προσπάθεια να εμποδιστούν οι κινήσεις για επενδύσεις στην KKTC. Μεγάλο μέρος των τουριστικών ακρογιαλιών προ του 1974 ανήκε σε Ελληνοκύπριους.

Η είδηση που δημοσιεύεται στην εφημερίδα Φιλελεύθερος αναφέρει πως η τροπολογία ετοιμάστηκε μετά από την τιμωρία σε 2 έτη φυλάκισης στον Άγγλο μεσίτη Γκάρι Ρομπ που εκδόθηκε από την Αγγλία, καθώς κρίθηκε πως οι ελληνοκυπριακοί νόμοι δεν τιμωρούν επαρκώς αυτούς που αγοράζουν περιουσία στην ΚΚΤC.

 Εφ. Χουριέτ 12/10/2012

Previous Article

ΕΝΑΡΞΗ ΑΚΑΔΗΜΑΪΚΟΥ ΕΤΟΥΣ ΣΤΟ ΝΤΙΓΙΑΡΜΠΑΚΙΡ –ΒΙΝΤΕΟ

Next Article

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΣΧΕΤΙΚΑ ΜΕ ΤΑ ΣΧΟΛΙΚΑ ΒΙΒΛΙΑ ΠΟΥ ΗΡΘΑΝ ΑΠΟ ΤΗΝ ΤΟΥΡΚΙΑ

Ίσως Σας Ενδιαφέρουν

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *