Μεταφράσεις Και Νέα Των Τουρκικών Εφημερίδων Και Ιστοσελίδων Που Αφορούν Την Ελλάδα

ΕΝΤΟΛΗ ΤΗΣ ΤΟΥΡΚΙKΗΣ ΠΡΕΣΒΕΙΑΣ ΛΕΥΚΩΣΙΑΣ ΓΙΑ ΑΠΟΔΟΣΗ ΧΙΛΙΑΔΩΝ ΙΘΑΓΕΝΕΙΩΝ ΣΕ ΕΠΟΙΚΟΥΣ…

0 σχόλια Share:

Ζήτησε ο Τούρκος πρέσβης την απομάκρυνση του Τσαβούσογλου από τα καθήκοντα του ;

Νέες υπηκοότητες επιβάλλονται

Την ώρα που αναφέρεται πως η τουρκική πρεσβεία Λευκωσίας ασκεί πιέσεις στον υπουργό Εσωτερικών και Τοπικής Αυτοδιοίκησης Ναζίμ Τσαβούσογλου για το θέμα της παροχής νέων ιθαγενειών, περιγράφεται η αναταραχή που υπάρχει σχετικά με αυτό το θέμα.

Ο υπουργός που έχει κερδίσει την στήριξη της κοινής γνώμης για αυτό το θέμα, διαθέτει μεγάλη επίσης στήριξη και μέσα στο κόμμα Εθνικής Ενότητας (UBP).

Μέλη του UBP ανέφεραν πως ο πρωθυπουργός Ιρσέν Κιουτσούκ προσπαθεί να εφαρμόσει τις αποφάσεις που υπό την επωνυμία των συμβουλών έρχονται από την τουρκική πρεσβεία της Λευκωσίας, δίχως να τις ερευνήσει, με αποτέλεσμα να παίρνει λάθος αποφάσεις , το τίμημα για τις οποίες πληρώνει ο ίδιος και ο Τουρκοκυπριακός λαός. Ανέφεραν πως πρέπει να σταματήσει αυτού του είδους τις αποφάσεις και να εξετάζει τις συμβουλές-αποφάσεις που του έρχονται.

Τα στελέχη αυτά είπαν πως σε περίπτωση που συζητηθεί η απομάκρυνση του Τσαβούσογλου επειδή ερευνά πρώτα τις αποφάσεις, θα τον στηρίξουν.

Αναφέρεται πως ο υπουργός Ναζίμ Τσαβούσογλου, πιέζεται από την τουρκική πρεσβεία να δώσει ιθαγένεια σε 100.000 άτομα, και ότι ο υπουργός αντιστέκεται σε αυτό το θέμα. Λέγεται μάλιστα πως η τουρκική πρεσβεία δεν είναι ευχαριστημένη από τον υπουργό Τσαβούσογλου, που αντιστέκεται στο θέμα των ιθαγενειών και δεν εκπληρώνει τα θελήματα τους.

Στα πλαίσια αυτά αποτελεί θέμα ανησυχίας το αν ο υπουργός Τσαβούσογλου, θα συνεχίσει ή όχι την άσκηση των καθηκόντων του. Από την άλλη, στα πλαίσια της ανασύνταξης εντός του UBP, λέγεται πως ο υπουργός Τσαβούσογλου, ενδεχομένως να απομακρυνθεί από τα καθήκοντα του, λόγω αυτού του θέματος.

……………..

Εφ. Αφρίκα 12/4/2013

Previous Article

ΘΑΝΑΤΟΣ ΣΤΡΑΤΙΩΤΗ ΑΠΟ ΑΤΥΧΗΜΑ (;)

Next Article

ΠΟΛΥ ΜΕΓΑΛΗ ΑΥΞΗΣΗ ΣΤΟΥΣ ΒΙΑΣΜΟΥΣ

Ίσως Σας Ενδιαφέρουν

Σχολιάστε

Η ηλ. διεύθυνσή σας δεν κοινοποιείται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

commodo amet, elit. ut efficitur. mi,