Μεταφράσεις Και Νέα Των Τουρκικών Εφημερίδων Και Ιστοσελίδων Που Αφορούν Την Ελλάδα

¨ΕΝ ΟΛΙΓΟΙΣ ΕΡΧΟΝΤΑΙ ΘΕΡΜΕΣ ΜΕΡΕΣ¨

No Comments Share:

Εφ. Χουριέτ 27-9-2011

Κρίση στο οικόπεδο 12

Μεγαλώνει η κρίση που άρχισε με την απόφαση του Ελληνοκυπριακού τομέα να αναζητήσει πετρέλαιο στην Μεσόγειο. Η Τουρκία δεν έκανε βήμα πίσω.

Ο πρωθυπουργός της ΤΔΒΚ Ιρσέν Κιουτσούκ με χτεσινή του δήλωση ανακοίνωσε σε ποια περιοχή θα διεξάγει έρευνες το πλοίο Πίρι Ρέις. Αντίθετα με ότι πιστευόταν η περιοχή αυτή δεν είναι η περιοχή βόρεια της Κύπρου ανάμεσα σε Τουρκία και ΤΔΒΚ. Το αντίθετο, είναι η περιοχή στον νότο του νησιού και επικαλύπτεται πλήρως με την περιοχή την οποία ισχυρίζονται πως δικαιούνται –και μάλιστα έχουν αρχίσει έρευνα για πετρέλαιο- οι Ελληνοκύπριοι.

Οι Ελληνοκύπριοι χώρισαν την ΑΟΖ σε 12 οικόπεδα. Και τα 12 οικόπεδα βρισκόταν στην μέση της γραμμής των συνόρων Ισραήλ και Κύπρου. Σε αυτή την περιοχή λοιπόν οι Ελληνοκύπριοι ανακοίνωσαν ότι θα αναζητήσουν πετρέλαιο. Η ΤΔΒΚ στα πλαίσια της συμφωνόας που συνήψε με την Τουρκία, της έδωσε το δικαίωμα να κάνει έρευνες για πετρέλαιο γύρω από όλο το νησί.

Η κυβέρνηση της ΤΔΒΚ χώρισε το νησί σε περιοχές από το Α έως το G. Αυτή ακριβώς η περιοχή η G τέμνει το οικόπεδο Νο 12 όπου αναζητούνε πετρέλαιο οι Ελληνοκύπριοι. Η περιοχή λοιπόν που ανακοίνωσε χτες ο πρωθυπουργός της ΤΔΒΚ είναι η περιοχή όπου οι Ελληνοκύπριοι προσπαθούνε να βρούνε πετρέλαιο. Δηλαδή το Πίρι Ρέις μαζί με πλοία του τουρκικού στόλου πάνε ακριβώς εκεί που οι Ελληνοκύπριοι θα αναζητήσουν πετρέλαιο. Εν ολίγοις έρχονται θερμές μέρες.

…………..

………….

Previous Article

ΣΤΡΑΤΙΩΤΙΚΗ ΠΡΟΣΕΓΓΙΣΗ ΜΕ ΤΗΝ ΚΙΝΑ

Next Article

ΤΗΛΕΦΩΝΗΜΑ ΠΑΠΑΝΔΡΕΟΥ ΣΕ ΕΡΝΤΟΓΑΝ

Ίσως Σας Ενδιαφέρουν

No Comments

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *