Μεταφράσεις Και Νέα Των Τουρκικών Εφημερίδων Και Ιστοσελίδων Που Αφορούν Την Ελλάδα

ΣΕΝΕΡ ΛΕΒΕΝΤ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΚΘΕΣΗ ΤΟΥ ΕΥΡΩΚΟΙΝΟΒΟΥΛΙΟΥ ΓΙΑ ΤΗΝ ΤΟΥΡΚΙΑ

0 σχόλια Share:

Εσείς θα προσυπογράφατε την έκθεση του Ευρωκοινοβουλίου;

Γνωρίζετε για την πρόσφατη έκθεση του Ευρωκοινοβουλίου για την Τουρκία; Είναι η πιο σκληρή έκθεση που δημοσιεύθηκε μέχρι σήμερα. Το πιο σημαντικό το οποίο τόνισε είναι το εξής: Το Ευρωκοινοβούλιο προτείνει την αναστολή των ενταξιακών διαπραγματεύσεων μεταξύ της Τουρκίας και της ΕΕ. Ο λόγος είναι η σοβαρή οπισθοδρόμηση στον τομέα της δημοκρατίας, των ανθρωπίνων δικαιωμάτων, του κράτους δικαίου και των θεμελιωδών δικαιωμάτων. Πόσοι εδώ σε εμάς μπορούν να προσυπογράψουν αυτήν την έκθεση που έγινε δεκτή στο Ευρωκοινοβούλιο με 47 υπέρ και 7 κατά; Ποιο κόμμα, ποια οργάνωση μπορεί να το τολμήσει αυτό; Να σας πω εγώ. Κανένας! Θα ληφθεί μια τέτοια απόφαση εναντίον του καθεστώτος Ερντογάν στην Τουρκία και εσείς θα την εγκρίνετε; Είναι δυνατόν; Κοιτάξτε τι άλλο υπάρχει στην έκθεση. Στο Αφρίν, που κατέχεται από την Τουρκία, κατασχέθηκαν, λεηλατήθηκαν και καταστράφηκαν περιουσίες που ανήκουν σε Κούρδους. Η Τουρκία καλείται να καταβάλει αποζημίωση σε αυτά τα άτομα. Δεν αναθεωρείται και η Τελωνειακή Ένωση της Τουρκίας. Και αυτό διασυνδέθηκε με την πρόοδο στους τομείς της δημοκρατίας, των ανθρώπινων δικαιωμάτων και του κράτους δικαίου. Άλλο; Με επιχειρήσεις που διεξάγει εκτός των δικών της συνόρων, η Τουρκία συλλαμβάνει με παράνομο τρόπο και μεταφέρει στην Τουρκία πολλά άτομα. Γι’ αυτό τον λόγο απευθύνεται έκκληση προς τις χώρες της ΕΕ. Να μην απαντήσουν θετικά σε κανένα αίτημα της Τουρκίας για έκδοση. Δηλαδή να μην επιστρέφουν στην Τουρκία κανέναν τον οποίο η ίδια θεωρεί ένοχο. Και όπως ξέρετε και εσείς εδώ σε εμάς παίρνει όποιον θέλει χωρίς να ρωτήσει τους αξιωματούχους μας και τον μεταφέρει στην Τουρκία. Πουθενά στον κόσμο κανένας δεν εκδίδεται στην Τουρκία επειδή είναι μέλος του ΦΕΤΟ ή του ΡΚΚ. Εκτός από την ΤΔΒΚ.

Βεβαίως δεν μπορείτε να προσυπογράψετε αυτήν την έκθεση εσείς. Διότι θεωρείτε ότι είναι εναντίον της Τουρκίας. Είστε δίπλα στη φασιστική διοίκηση. Όχι στον λαό. Όσοι βρίσκονται δίπλα στο σημερινό φασιστικό καθεστώς στην Τουρκία θεωρούνται σε αντίθετο στρατόπεδο με τον λαό. Στήριξη του καθεστώτος αυτού σημαίνει στήριξη στη στέρηση της ελευθερίας χιλιάδων πολιτικών κρατουμένων. Σημαίνει συνταύτιση με τους φανατικούς ισλαμιστές με τα αραχνιασμένα μυαλά. Σημαίνει προστασία των βιαστών, εκείνων που παρενοχλούν. Και σημαίνει να παίζει κανείς τον σκοπό εκείνων που μιλάνε για κατάκτηση.
Το προσχέδιο αυτής της απόφασης που υιοθέτησε το Ευρωκοινοβούλιο για την Τουρκία θα συζητηθεί από τους νέους Ευρωβουλευτές που θα εκλεγούν στις 26 Μαΐου. Σε αυτήν τη συζήτηση θα συμμετάσχουν και οι έξι ευρωβουλευτές που θα εκλεγούν στην Κύπρο. Αυτή είναι η σημασία τούτων των εκλογών για εμάς. Και αυτό είναι που προσπαθώ να σας εξηγήσω τόσο καιρό. Αλλά φαίνεται δεν τα κατάφερα. Χρειάζονται τη δική μας φωνή οι άνθρωποι που καταπιέζονται από την τυραννία των φασιστών και των φανατικών ισλαμιστών στην Τουρκία. Χρειαζόμαστε αλληλεγγύη στη διεθνή σκηνή ενάντια σε αυτήν τη σκοτεινή δύναμη που μπορεί να μας οδηγήσει σε νέες συμφορές στην Κύπρο. Αν δεν υψώσουμε τη φωνή μας, κανείς δεν θα μας ακούσει. Όμως, βλέπω ότι υπάρχουν κάποιοι που σέρνονται τυφλά ξωπίσω από εκείνους που λένε «θα υπερασπιστώ τα δικαιώματα της Τουρκίας στην Ευρώπη». Υπόσχονται ότι θα πάνε στο Ευρωκοινοβούλιο και θα αγωνίζονται για την ένταξη της Τουρκίας στην ΕΕ. Θα προσπαθήσουν για να επιβραβευθεί πιο πολύ η Τουρκία αντί να της ασκηθούν πιέσεις για να τερματίσει αυτήν την τυραννία. Μπορείτε να σκεφτείτε τι ένιωσαν, πόση απαισιοδοξία ένιωσαν οι χιλιάδες πολιτικοί κρατούμενοι που βρίσκονται στα μπουντρούμια των φυλακών στην Τουρκία όταν το άκουσαν αυτό; Αλλά οι αριστεροί μας είναι πολύ διορατικοί ξέρετε, δεν τα βλέπουν αυτά. Από τη μια παραπονιούνται για την Τουρκία. Και από την άλλη ακολουθούν εκείνους που τρέχουν για να υπερασπιστούν την Τουρκία στη διεθνή σκηνή, όχι εκείνους που θέλουν να τη στριμώξουν. Ας ρωτήσουν να δούμε. Τα κόμματα και οι υποψήφιοι που υποστηρίζουν, προσυπογράφουν αυτήν την απόφαση του Ευρωκοινοβουλίου; Σε μια τέτοια ψηφοφορία πώς θα ψηφίσουν; Εκείνοι που δεν λένε την παραμικρή κουβέντα και δεν έγραψαν το παραμικρό για την επίθεση λιντσαρίσματος εναντίον της εφημερίδας μας, εκείνοι που σιωπούν για να μην βρεθούν αντιμέτωποι με τον Ταγίπ Ερντογάν θα τολμήσουν άραγε να προσυπογράψουν αυτήν την απόφαση που είναι εναντίον του;

Στην έκθεση του Ευρωκοινοβουλίου υπάρχουν και τα εξής: Η Τουρκία να αποσύρει τα στρατεύματά της από την Κύπρο. Να προστατεύσει τη δημογραφική ισορροπία στο νησί. Να αναβάλει τον πυρηνικό σταθμό στο Άκουγιου. Και να επιστρέψει το Βαρώσι. Ποιος από εσάς μπορεί να το προσυπογράψει αυτό; Ποιος Τουρκοκύπριος; Αυτήν την έκθεση δεν την ενέκριναν ακόμα και δύο Ελληνοκύπριοι ευρωβουλευτές που συμμετέχουν σε αυτήν την επιτροπή. Βρήκαν μια δικαιολογία για να μην την εγκρίνουν. Δήθεν υπάρχουν στοιχεία υπέρ των Τουρκοκυπρίων αρνητικά για τους ίδιους μέσα σε αυτήν την έκθεση. Προτάθηκε, λέει, η συνέχιση της διαδικασίας εναρμόνισης των Τουρκοκυπρίων με το κεκτημένο της ΕΕ, έστω και αν δεν υπάρχουν διαπραγματεύσεις. Αυτή είναι η δικαιολογία. Εκπλήσσομαι με εκείνους που με μια τέτοια πρόφαση δεν δέχτηκαν να προσυπογράψουν μια έκθεση η οποία στριμώχνει τόσο πολύ το καθεστώς Ερντογάν. Αν ήμουν εγώ θα την προσυπέγραφα. Για τον λαό τόσο της Τουρκίας όσο και της Κύπρου. Αυτό απαιτεί η αντίθεση με την κατοχή και τη διαίρεση στη χώρα μας και με την τυραννία στον κόσμο. Ο φασισμός ουδέποτε ήταν πρόβλημα μόνο ενός λαού. Είναι και αυτός ένας παγκόσμιος εφιάλτης όπως η παγκόσμια τρομοκρατία!

ΣΕΝΕΡ ΛΕΒΕΝΤ, 25/02/2019

https://politis.com.cy

Previous Article

Η ΤΟΥΡΚΙΑ ΘΕΩΡΕΙ ΩΣ ΔΟΥΛΟΥΣ ΤΟΥΣ ΤΟΥΡΚΟΚΥΠΡΙΟΥΣ

Next Article

ΕΡΝΤΟΓΑΝ ΠΕΡΙ ¨ΠΟΝΤΙΑΚΩΝ ΣΥΜΜΟΡΙΩΝ¨…

Ίσως Σας Ενδιαφέρουν

Σχολιάστε

Η ηλ. διεύθυνσή σας δεν κοινοποιείται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *